אני בכלל לא ממליצה על ניתוח חוזר אחרי שנתיים
מה פתאום ניתוח חוזר? בגלל שיש כל מיני בעיות?
וכשיהיו כל מיני בעיות שנתיים אחרי השרוול (ולכולם יש לפחות בעיה אחת ידועה שנתיים אחרי שרוול - גדילה משמעותית ביכולת האכילה!), מה תעשי? כל שנתיים תעשי ניתוח חוזר? עד איזה גיל? בת כמה את - 90?
בכל עניין בריאותי כשיש לך כל מיני בעיות - את מיד עושה ניתוח?
כשיש בעיות בקרסול את עושה פיזיותרפיה, או ישר רצה לניתוח כל שנתיים?
אם יש כל מיני בעיות בטבעת, אז תבקשי עזרה עם הבעיות הללו.
ניתוח נוסף עושים כמוצא אחרון, רק אחרי שניסינו לטפל בבעיות בכל הדרכים שקיימות למכביר לפני הגישה של ניתוח חלופי.
המנתחים שידם קלה על הסכין, כל פעם שהם שומעים בעיה עם הטבעת, הם מציעים ניתוח חלופי.
כל מנתח כזה, ששאלתי אותו בפורום: האם הוא מבטיח שהניתוח החלופי יפתור את הבעיות, האם ניתוח חלופי אינו יוצר גם הוא בעיות אחרי שנתיים, ומדוע אין הוא מוסר למתייעץ מידע שניתוח חלופי גורם לרוב מקרי המוות בניתוחי בריאטריה כי הוא הרבה יותר ארוך ומסוכן ומסובך עקב הניתוח הקודם - הבין שהשאלות הללו רטוריות, ופשוט לא ענה לי.
אף מנתח לא ענה לי על 3 השאלות הללו.
אני מכירה בדיחה גסה, שהיא בעצם משל למציאות העצובה מאוד הקיימת בעולם הרפואה שלנו:
בחור אחד סבל שנים רבות מכאבי ראש תופת ממש. לא יכול לחיות בצורה כזו, הם שיבשו כל יכולת לתפקד. בצר לו הלך לרופא ותיאר את בעייתו, והרופא אמר לו שהבעיה נובעת מהאשכים, ואין שום עצה אלא לכרות את אשכיו, עם כל המשתמע מכך, ורק כך ייפטר מכאבי התופת.
הבחור הסכים בלית ברירה, כי העדיף כל מצב, ובלבד שלא יסבול יותר מכאבי הראש הנוראים שלו. נכנס לניתוח, נותח, התעורר וראה זה פלא - כאבי התופת חלפו ואינם, ללא זכר.
הבחור היה מאושר ויצא מבית החולים בריא ומרוצה מאוד. ברוב שמחתו הלך לכל-בו, לקנות לעצמו מתנה - זוג תחתונים חדש.
אמר לו המוכר: המידה שלקחת היא מדיום, ואתה צריך לארג'. אמר הבחור: זה בסדר, שנים רבות אני קונה את המידה הזו והיא מתאימה לי. אמר לו המוכר: עשה כרצונך, אבל אני חייב להגיד לך שמידה קטנה תלחץ לך, ויהיו לך כאבי ראש נוראים. אז כדאי לך לקחת לארג'...
גם אני כמו המוכר הזה מציעה לך: קחי פתרונות אחרים לפני הניתוח החלופי, ולא אחריו.
מכל הלב, אני לא ממליצה לך על שום ניתוח חלופי לפני שבדקת כל פיתרון אחר לבעיות הטבעת, לאחר שנתיים בלבד...
גם אנשים עם 7 ו-9 שנים עם טבעת, קיבלו הדרכה ממני להתנהל איתה נכון, וראה זה פלא - נפתרו מבעיות שהציקו להן שנים ארוכות...
תתקשרי ותקבלי הדרכה, ללא תשלום, אילו פתרונות קיימים לכל בעיה ובעיה עם הטבעת, לפני ניתוח חלופי. לפני שמסתכנים בניתוח ממושך ומסוכן ובאחוזי מוות גבוהים יחסית לכל ניתוח...
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.