ניתוח טבעת דרך הראל

פלפלית79

New member
ניתוח טבעת דרך הראל

שלום לכולם,

מבקשת לעדכן וגם לקבל תשובות ו/או טיפים.

אני אמורה לעבור ניתוח טבעת אצל ד"ר אבינוח.
יש לי כבר אישורים מחברת הביטוח הראל שיממנו לי את הניתוח (לא רציתי לעבור את הפרוצדורה הארוכה דרך קופ"ח מכבי), אלא שמסתבר שהחל מתחילת פברואר, ישנה חובה לעבור ועדה בריאטרית של אסותא (שם אעבור את הניתוח).
כבר כתבתי על העניין הזה פה בעבר.
מבירור שערכתי מסתבר שמי שלא עובר את הועדה - לא יכול לעבור את הניתוח. אלה החוקים החדשים.
על מנת לגשת לועדה צריך לעבור לא מעט בדיקות וכן להביא אישור רופא מנתח (ד"ר אבינוח), רופא משפחה, אישור דיאטנית וכן טופס 17.

לא ברור לי מדוע לי להביא אישור של דיאטנית אם אני מבקשת לעבור את הניתוח באופן פרטי וממילא יש דיאטנית בועדה - למישהו יש תשבובה בעניין?
בכל מקרה - יש לי תור אצל דיאטנית עוד כמה ימים - יש לכם טיפים למה להגיד לה? וכו'?

בנוסף, הועדה שלי בשבוע הבא - האם זה רק פורמאלי? אשמח לקבל טיפים

תודה מראש - ואעדכן לאחר הועדה.

אמחייה

New member
ועדה מתישה

וחסרת משמעות
פשוט בדיחה, סתם שרפתי שלוש שעות
בהצלחה.

פלפלית79

New member
אודה ממש ממש אם תוכל לתת לי קצת פרטים

מה היה, מי היה, איזה בדיקות היו אילו שאלות נשאלו....

תודה!!

אמחייה

New member
הוועה

מתחילים עם עו"ס
אח"כ דיאטנית
אח"כ רופא

צריך להביא מסמכים רלוונטים לרופא משפחה, מפורט בטופס ההזמנה שאסותא נותנים.
סתם ועדה מיותרת.

אופירA

New member
מנהל
ממש ממש לא מסכימה איתך!

אתה מסתכל על הוועדה מהמבט הצר של הנוחיות שלך והנתונים שלך, ותוהה למה צריך את זה?
השאלות של הדיאטנית והפסיכולוג (עו"ס) נראות לך מיותרות ולא רלוונטיות עבורך.
אבל אתה שוכח שאינך המנותח היחיד של קופת החולים שלך. ושהפיתרון הניתוחי לא מתאים לכל אדם בכל מצב. וקופת החולים (או משרד הבריאות) חייבת לברר מי האדם ההולך להתנתח, והאם הפיתרון הזה מתאים לו. לכן היא ממנה וועדה עם בעלי מקצוע שיבחנו את נתוניך וייראו אם מתאים לבצע ניתוח ואם אין מניעה לכך.
וזו הדרך לברר זאת. והשאלות הללו מאוד חשובות.

בעבר נותחו אנשים ללא וועדה, רק לפי הקריטריון של BMI40 ומעלה. אנשים שאין להם שום ידע לגבי תזונה, שניזונו מקצפת וצ'יפס - עשו ניתוח. ברור שהם לא רזו בעקבות הניתוח, או שחלו מאוד כי לא הבינו כלל מה קורה לקיבתם לאחר הניתוח.
האנשים האלה מדברים איתי בטלפון היום, ולפעמים אני רוצה להטיח את הראש בקיר מרוב תסכול - איך לכל הרוחות עשו ניתוח לבן אדם כזה??? כל מה שהוא היה צריך לעשות זה ללכת לדיאטנית בקופ"ח, ללמוד מה זה חלבון ולמה אחרי גיל 7 מפסיקים לאכול צ'יפס וקצפת כתזונה עיקרית, וחסל.

למעלה