ניתוח טבעת לחברי מאוחדת

Lychee1

New member
ניתוח טבעת לחברי מאוחדת

היי, אני חברה בקופת"ח מאוחדת ללא ביטוח מיוחד אלא הבסיסי ביותר ורציתי לשאול אם ידוע לכם מה הפרוצדורה לניתוח טבעת דרך הקופה. מבחינת הBMI אני מתאימה לניתוח. (רופאת המשפחה אף הציעה לי לשקול אופציה כזו לא מזמן) ואכן, קבעתי תור בשבוע הבא להפגש עימה ולבדוק את הנושא. אך ממה שקראתי בפורום ראיתי שחלקכם ציינתם שעברתם ועדות, שיחות עם פסיכולוגים האם כולם צריכים לעבור זאת? או רק אלו שלא עומדים בדרישות שהקופה מציבה?

אשמח לתשובתכם. :)

אופירA

New member
מנהל
כולם צריכים לעשות את כל הבדיקות שדורשת הקופה

אני לא יודעת אם מאוחדת דורשת ועדה, פסיכולוג או דיאטנית, אבל כל מה שהיא דורשת, זה מיועד לכל מי שעומד בקריטריונים.
לכן את צריכה לברר במשרד של הסניף של הקופה את הפרוצדורה לניתוח דרכה, ללא ביטוח משלים.
אני לא חושבת שעבר פה פעם מישהו ממאוחדת בלי משלים. וגם אם כן, הנהלים משתנים כל כמה חודשים, אז לא ברור שמישהו מעודכן.

וועדה היום כל אחד צריך לעבור - אם מטעם הקופה ואם מטעם ביה"ח. זו הוראה של משרד הבריאות, כי הפכו את הניתוחים האלה להפקרות, כאילו זה משחק.

Lychee1

New member
תודה לך אך, אני חושבת שהולכת להיות לי בעיה...

כרגע אני במסלול בסיסי במאוחדת ואין לי לא ביטוח עדיף ולא שיא. משיטוט באתר שלהם הבנתי שצריך להמתין שנה מרגע ההצטרפות לביטוח כדי להיות זכאי להשתתפות שלהם. מה זה אומר שאם ברצוני לעשות ניתוח אצטרך לעשות אותו באופן פרטי? גם כשאני עומדת בתנאים והרופאה הציעה לי את הניתוח הזה? זה הולך לעלות לי הון תועפות ככה לא?

קוביd1

New member
ניתוח

יש לך מסלול בסיסי וזה אומר שתצטרכי לעשות את הניתוח בבית חולים ציבורי
יש בתי חולים שזמני ההמתנה ארוכים מאוד ,באם תרצי מנתח מסויים ובזמן קצר יש לך בעיה

קובי

אופירA

New member
מנהל
לא חייבים בכלל ביטוח משלים.

הניתוחים הללו בסל הבריאות הבסיסי.
בסל הבסיסי אי אפשר ליהנות מבית חולים פרטי ומנתח פרטי, אלא בית חולים ציבורי בלבד.
רק שתצטרכי לברר בעצמך את הפרוצדורה במאוחדת, כי לא זכור לי מישהו שעשה זאת לפנייך וכתב בפורום הזה.

טלטול116

New member
אני במאוחדת ועברתי טבעת

הי ליצי
אני עברתי ניתוח טבעת במאוחדת, בביה"ח סורוקה ע"י ד"ר אבינוח .
הפרוצדורה של הקופה היא כל מיני בדיקות דם , שתן, פגישות עם דיאטנית (אם אני זוכרת נכון 6 פגישות) , פגישה עם פסיכולוג, צילום ושת קיבה , צילום חזה .
קיבלתי מהרופא משפחה את ההפנייה לכל הבדיקות , יש להם טופס שבו רשום את כל הבדיקות שהקופה דורשת. קבעתי תור לייעוץ אצל ד"ר אבינוח , ובמקביל קבעתי כבר תור לסורוקה לניתוח עוד לפני שאישרו לי את הכל , היות ויש תורים ארוכים להמתנה חצי שנה ומעלה.
אני לא שילמתי כלום היות וזה נמצא בסל הבריאות , אבל יש לי ביטוח עדיף ושיא .
ניתן היה לעשות את הניתוח גם בפרטי , במדיקל סנטר בהשתתפות של משהו כמו 2000 שקל , אבל שוב יכול להיות שאצלך זה שונה היות ואין לך את הביטוחים המשלימים .
קצת בעייתי לקבל את הנתונים ממזכירות הקופה, הייתי צריכה לשאוב מהם את המידע . הן פשוט לא יודעות .
בכל מקרה נראה לי אחרי הפרוצדורה שלי בכפר סבא קצת למדו את התהליך בעקבות נסיונם איתי .
בהצלחה !!
אם את רוצה תשלחי לי בפרטי את המייל שלך , נדמה לי שיש לי עוד את המכתב מהם עם כל הבדיקות שהם דורשים ואוכל לשלוח לך אותו .

Lychee1

New member
שאלה לי אלייך

הייתי היום אצל רופאת המשפחה לגבי הניתוח והיא נתנה לי לעשות בדיקות דם, בדיקת אולטרסאונד בטן ופגישה אצל הדיאטנית. היא הסבירה לי שבהמשך גם אצטרך לעשות פגישה עם פסיכולוג/פסיכיאטר. לאחר הפגישה עשיתי במזכירות ביטוח עדיף+שיא למרות שידוע לי שיש תקופת המתנה של שנה.
הסבירו לי שברפואה הציבורית אני לא צריכה ביטוח וראיתי שגם את עשית זאת בבית חולים ציבורי ורציתי לשאול כיצד קבעת שם פגישה לניתוח עוד לפני שאישרו לך את הכל? לא צריך הפנייה מרופא או משהו? אולי יהיה חכם מצידי גם לנהוג כך כדי שלא אמתין הרבה זמן אחרי הבדיקות?

אשמח לתשובתך.
תודה

אופירA

New member
מנהל
וודאי שאין מחכים לאישור כדי לקבוע תור למנתח

ותור לניתוח.
קובעים תור לייעוץ עם מנתח (אפשר כמה מנתחים), ואח"כ תור לניתוח, גם אם לא ניתן עדיין האישור. אם לא יינתן - מבטלים את התור לניתוח. זה הדבר הכי קל לעשות.
סתם גוזל המון זמן ובריאות לחכות לאישור. אין שום צורך בשום הפניה כדי לפנות למנתח ולקבוע פגישת ייעוץ.

Lychee1

New member
היי תודה לכולכם על המענה...

קבעתי פגישה אצל הרופאה ביום שלישי ואז אהיה חכמה יותר. ניסתי לדבר עם המזכירה הרפואית בטלפון והיא לא סימפטית במיוחד. הבנתי מכם שאני אוכל לבצע את הניתוח בבית חולים ציבורי אבל, עם זמן המתנה ארוך זה מבאס. אבדוק את הנושא תודה לכולכם כמה טוב שיש אתכם.

למעלה