שטויות. זה גוף זר שהגוף לא דוחה לעולם.
מדברים כל כך הרבה שטויות בנוגע לטבעת, שזה מפחיד ממש.
תגידי למי שאמר לך שלא יבלבל את המוח.
ניתוח טבעת צריך לעשות בשכל, ולהכיר היטב את דרכי ההתנהגות הנכונות עם הטבעת, כדי שהניתוח ישרת את המנותח היטב, ומערכת העיכול שלו תזרום עם הטבעת טוב.
הבעיה העיקרית שבגללה הרבה רופאים לא ממליצים היום על הניתוח הזה (מלבד העובדה שיותר נוח להם לעשות לך שרוול, השאלה מה יותר בריא לך...), היא שבגלל שאין שום הדרכה נכונה בהתנהגות עם טבעת - הדרכה נחוצה מאוד, כי אי אפשר לנחש את דרך ההתנהגות הנכונה עם טבעת בלי ללמוד אותה באופן יסודי קודם לכן - הרבה מנותחים מסתבכים בכל מיני קשיים ותקלות מאוד לא נעימות, וככל שמתמידים להסתבך ולהסתבך, כך התקלות נהיות יותר חמורות עד למצבים שמחייבים ניתוחי תיקון ואפילו הוצאת הטבעת עקב פציעת הקיבה.
המנתחים מסתכלים על המציאות, בלי להתבונן על סיבותיה (הניתנות לפיתרון, למי שרק רוצה!), ומחליטים שיש יותר מידי סיבוכים עם טבעת, לכן "הניתוח הזה נכשל" (!!!).
וזו הסיבה שאכן נכון, היום לא כל כך ממליצים על הניתוח הזה, למרות שיש לו יתרונות רבים מאוד.
קביעות אלו של עולם הרפואה מאוד מזכירים את הסיפור על "חכמי חלם", שהיה בעירם גשר שבור, ורוב העוברים על הגשר נפלו ממנו ושברו את אבריהם. ראשי העיר חשבו איך לפתור את הבעיה, והחליטו לבנות בית חולים מתחת לגשר, אליו יוכלו לפנות במהירות את כל הפצועים, כדי לטפל בהם במכסימום יעילות.
אף אחד לא העלה בדעתו שאולי פשוט כדאי לתקן את הגשר השבור! אולי כי אף גורם מקצועי לא העלה בדעתו לבדוק מדוע נופלים האנשים מן הגשר?
אני בחנתי הרבה שנים את הסיבוכים של מנותחי הטבעת, והגעתי למסקנות מאוד ברורות בנוגע אליהם - התנהגות לא נכונה. וכן הבנתי יחד עם עוד מנותחים מנוסים וותיקים, מהי ההתנהגות הנכונה שמונעת את רוב רובם של הסיבוכים הללו, ופותרת תקלות מיד בתחילתן, בלי שיסתבכו למצבים חמורים. הצרה שאני לא מקצועית ואין לי תעודה של אשה חכמה מאוד. מקסימום יש לי פרסטיז'ה של מנהלת פורום התמיכה "קיצורי קיבה" השכן...
אז בניתי בהתנדבות אתר (קישור בחתימתי) ובו כל המידע הנחוץ למנותח טבעת כדי להכיר עוד לפני הניתוח את ההתנהגות הנכונה הנדרשת ממנו בטבעת (המידע עדיין לא מלא באתר, עוד יש הרבה לכתוב), ואני עונה לכל שאלה בנושא בפורום התמיכה. וכיוון שלמרות ההדרכה הכתובה, עדיין יש להסביר לכל אדם לגופו את ההדרכה המתאימה למצב שלו ולמקרה שלו, כי ההדרכה הנכונה אינה כללית אלא פרטנית, כיוון שתגובות האנשים השונים לאותה טבעת ולאותם מאכלים, שונות לחלוטין זה מזה - אני נותנת גם הדרכה חינמית בטלפון לכל דיכפין שמעוניין לקבל עזרה יעילה ולהבין טוב מה נדרש וכיצד לבצע זאת.
בכל אופן, רוב השמנים לוקים ברמה לא קטנה של הפרעת אכילה, וכיוון שבטבעת קל מאוד לפתח הפרעת אכילה של זלילה והקאות - הרבה מנותחים שיודעים את הדרך הנכונה להתנהג עם טבעת מסרבים לציית לה, כי היא דורשת משמעת כגון זו הנדרשת ממנותח שרוול לאחר ההרזיה הגדולה, ומעדיפים להתעלם מהנזקים הצפויים, להדק את הטבעת, להקיא ולרזות. וכמובן, הם מקבלים גם גיבוי מכמה מנתחים לעשות זאת... זאת אומרת, בפועל יש הרבה סיבוכים עם טבעת, ולכן המנתחים טוענים ש"הניתוח הזה לא כל כך מומלץ היום" (הגם שהוא הניתוח הקל ביותר, גמיש והפיך, מאפשר הרזיה הדרגתית המותאמת לבריאות הגוף ולכוחות הנפש, ומחבל את החבלה הקטנה ביותר במערכת העיכול).
חלם של ממש!