ניתוח יד

ereuveni

New member
ניתוח יד

בליינדים 10/5 סנט אני MIDDLE POSITION, עם JcAc. אחד לפני צולע, אני מעלה ל 30 אחד אחרי משווה וגם זה שצלע לפני. פלופ Qc 4s 9c זה שלפני צ'ק אני מהמר 30 לתוך קופה של 105 בערך, זה שאחרי משווה, זה שעשה צ'ק מעלה ל-100. אני משווה זה שאחרי מתקפל. טרן Js, זה שלפני מהמר 200 לתוך קופה של 335. מה עושים?

זונע

New member
חסר מידע

כמו כמה כסף היה לכל אחד מאחורה, ומה האופי של המשחק בכלליות ושל השחקן הזה בפרט.

OZE5

New member
אם זה 5 דולר

איך אתה מעלה ל30 וכו' ? שאתה רושם 100 אתה מתכוון ל1 $ ?

shaywh

New member
לא מהמרים פחות משליש קופה

אתה רוצה קלפים זולים תמשיך עם הצ'ק, אתה רוצה לעשות cbet תעשה אותו בגודל סביר

זונע

New member
חוץ מזה, ממתי cbet זה חובה?

check-call במצב כזה לא נראה כמו מהלך רע.

ereuveni

New member
יש גם Blocking Bet

לא יודע אם עשיתי את זה נכון. אבל כשאתה רוצה לראות קלפים בזול ואתה לא אחרון לדבר נותנים הימור קטן. ולפי איך שזה התנהל זה נראה גם שזה הצליח, אחרת יש סיכון שהאחרון ינצל את החולשה של כולם וינסה לגנוב את הקופה.

shaywh

New member
עכשיו בצורה יותר מפורטת

ארסנל הפסידו, זה מה יש. אבל נחזור לנושא העיקרי. קודם כל, אישית אני נראה לי שזה לא היה בלוף, פשוט ההימור המדויק הזה על שני דולר לא נראה לי מזוייף. במקרה של בלוף ההימור לדעתי היה קצת מעל 2$ כדי להוסיף לו נפח. אישית הייתי מהמר שם 2.2$ שזה כמעט בדיוק שני שליש. זה לא מדע מדוייק מה שאני טוען כאן אבל פשוט מניסיון אישי הימורים של בלופים ברמות האלה נראים קצת אחרת, פשוט כי המטרה שלהם היא או להתחפש להימורים רגילים או להיות גדולים ומפחידים. אגב, יצא שהתחלתי עם חפירה תאורטית וההתייחסות ליד הספציפית היא למטה. אבל המטרה שלך הייתה לא נכונה, אתה לא רוצה לראות קלפים בזול. אתה אמור לבדוק עם הלימפר פגע בסט שלו אם אתה שם אותו על זוג נמוך ואת זה אתה עושה ע"י הימור נורמלי. אם אין לך קריאה כלשהי עליו אתה אמור לעשות cbet כדי לנסות לקחת את הקופה עם היד שיכול מאוד להיות שהיא הכי טובה. אם הוא דופק לך רי-רייז אתה צריך להסתכל על הערימה שלו, אם הוא יושב על סכום יפה ותוכל לעשות קופה גדולה במקרה שתפגע בצבע אתה יכול להישאר אבל לא סביר שהסכומים שם יהיו מספיק גדולים ככה שזאת שאלת פוש פולד. תלוי מה נראה לך באותו רגע. במקרה שהוא פגע בסט, מכיוון שזה הLS יש סיכוי טוב שהוא גם היה רק משווה לך עם סט ועושה שוב צ'ק בטורן. כמו שהיד הזאת התפתחה אתה במקרה כזה עושה צ'ק אחריו. דוקא כי עם ההימור הנורמלי וההשוואה זאת סיטואציה תמימה יותר והאפשרויות הסבירות בשבילו (בעקבות הלימפ) הן פלאש דרואו נמוך יותר, סט שבגללו אתה צריך להיזהר וסטרייט דרואו עם j-10. במקרה של פלאש שפוגע אתה תסיים כמובן עם הכסף שלו אצלך, ולכן עדיף לתת לו קלף חינם. במקרה של ג'אק עשר יש לו 8-9 פגיעות להפוך ליד הטובה יותר (שלוש מלכים ושלוש שמיניות שהם לא תלתנים ו2-3 עשיריות, תלוי בצבע של האחד שלו. לצורך של חישוב יש לו שמונה ורבע פגיעות. סיכוי של בערך אחד ל5.5. בהתחשב בזה שהוא פגע בזוג בטורן וישווה לך הימור בריבר או יוביל בעצמו אתה יכול להסתכן. במקרה של סט אין שאלה בכלל. אם הוא רק השווה בפלופ סביר מאוד שהוא יעשה שוב צ'ק ואתה כמובן מעדיף לקבל במצב הזה קלף בחינם. הוא יוביל את ההימור בריבר , אתה תעלה והוא ישווה ויתבאס. בריבר במקרה שהוא מהמר סכום שנראה כאילו שהוא נועד לקחת את הקופה (אבל לא סכום גבוה מדי) אפשר להשוות, במקרה שהסכום זועק "השוואה במחיר סביר, בכלל אין לי סט" שזה דבר אופייני מאוד לls אפשר להתקפל אלא אם הוא נמוך בצורה מגוחכת, עניין של פוט אודס. במקרה שהוא עושה שוב צ'ק כנראה שהוא ישווה סכום עם יד פחות טובה ואפשר להמר סכום סביר. לגבי מה עושים. כאן ספציפית זה דוקא נראה לי כמו טופ פייר. סט ברמות האלה ילך בדר"כ לצ'ק קול. עכשיו, בהנחה שיש לו ולך עוד שני דולר בצד לדעתי האימפלייד אודס איתך. אתה צריך לשלם 200c כדי לקחת קופה של 535 ועוד 200 כאימפלייד- 27%. אתה תשתפר ליד הטובה ביותר עם תשעה תלתנים, שלושה אסים ושני נסיכים שנשארו. סיכוי של 30%. במקרה שיש לו q-j אז הסיכוי הוא 26%. בקיצור, לטווח הארוך זאת השוואה משתלמת בתנאי שיש לו לפחות עוד 2$ בצד. (לא סביר שהוא יתקפל עם הזוג מלכות להימור של 2 על קופה של יותר מ7) נ.ב, הרייז המקובל במקרה כזה לפני הפלופ הוא לפחות 4 בליינדים. אחרת ההשוואה אחריך משתלמת יחסית, במיוחד כשאתה מיצג יד בינונית.

Papito

New member
סליחה שאני מתערב

לא ממש התמקדתי ביד... אבל אמרת משפט כלשהו ואני רוצה להתייחס אליו ספציפית בלי שום קשר ליד ששוחקה. אמרת בנ.ב שלך "הרייז המקובל במקרה כזה לפני הפלופ הוא לפחות 4 בליינדים" אני לא יודע באיזה מקרה מדובר, כי לא ממש התמקדתי ביד וקראתי את כל התוכן, אבל זה לא ממש חשוב למה שאני רוצה להגיד. טום דואן שחקן אדיר בדיוק מהסיבה הזו בזמן שכולם משחקים על "מה שמקובל" הוא יצירתי ועם דמיון מאוד מפותח ובריא למשחק. בגלל זה הוא משחק ומצליח כמו שהוא בזמן שכולם משחקים "כמו שמקובל"

shaywh

New member
לא מדוייק

טום דוואן, אין לי ספק בכלל, גם היה עושה רייז גדול כדי להשתלט על היד. חוץ מזה, לפני הפלופ כדאי לעבוד לפי הרייזים המקובלים פשוט כדי לא לחשוף מידע על עצמך עם רייז נמוך מדי או גבוה מדי. החלק היצירתי בא אח"כ. לפעמים אני רואה רייזים לפני הפלופ שאומרים כמעט בדיוק מה היד כי האנשים לא עשו אותם בצורה הסטדרטית.

Papito

New member
אני אתן לך מקרה.

אני מסתיר בכוונה יד כדי לדעת אם אתה מגלה את היד לפי הרייסים שמתבצעים. שולחן של חברים לא אונליין או משהו, 8 ידיים כולם מתחילים עם ערימה של באיזור ה5-6 אלף צ'יפים. בליינדים של 50-100. אני בוחר לשחק שמרני בנקודה הזו של תחילת המשחק. אחרי כמה סיבובים אני UTG מקבל יד ומחליט לעשות רייס בנוסף למאה 300, השניים הבאים מקפלים, הבחור השלישי בכפתור שהיה צ'יפ ליד של קצת פחות מפי 2 ממני, אחרי שהוא העיף שחקן, ברירייס של 1600 בנוסף ל100. כל השאר מקפלים את היד. כאן אגלה שלבחור בכפתור היה QQ. אני באול אין. הוא מתבלט. כולם מכירים את כולם ואני ידוע בתור שחקן שמרן שמנצל את התדמית ומתפרע לפעמים עם ידיים הזויות ככה שקשה להם לשים אותי על ידיים. הוא אמר שלדעתו יש לי זוג בין 7 לJ. מה אתה חושב שהיה לי, רק על פי הרייסים?

זונע

New member
מוזר שהבאטן התלבט זה דבר ראשון

הוא מסכן כ"כ הרבה צ'יפים כדי לא להשוות לרי-רייז אחר כך? זה אינסטה-קול. להערכתי היו לך שני אסים יפים וחמודים, בכל אופן. אין לך מה לעשות רי-רייז עם איזה 56s או משהו כזה כי גם ככה היריב ישווה לך.

Papito

New member
הוא לא סיכן כ"כ הרבה צ'יפים

הוא סיכן באיזור ה2400 כשהבנקרול שלו היה 12,000 בשום צורה הוא לא מחוייב לקופה שהוא יקרא אול אין ועד שהבחור מלמעלה יכתוב איזה יד הייתה לפי הרייזים אני יאמר מה היה לי

זונע

New member
אבל אתה חושב

שהוא היה שם אותך על יד חזקה יותר מפוקט QQ אם הלכת אול אין ישר אחרי רייז כזה? עם יד חזקה יותר, רוב השחקנים היו מעדיפים למשוך את זה עוד קצת פרי-פלופ עם עוד רייז ולא אול אין.

Papito

New member
אתה קורא את מה שאני כותב?

ציינתי למעלה כבר שהבחור אמר ועוד בקול שכולם שמעו שהוא שם אותי על POCKET PAIR בין 7-J אז לא אני לא חושב ש "שהוא היה שם אותך על יד חזקה יותר מפוקט QQ אם הלכת אול אין ישר אחרי רייז כזה?"

shaywh

New member
זה לא קשור לנקודה שלך אבל בא נראה

אגב, אתה אפילו מדגים פה את מה שאני אומר, שאתה פותח בצורה סטנדרטית כדי להסתיר את היד שלך. וגם הטווח 3bet של צ'יפ לידר בפוזישן במשחק של 6 ידיים אמור להיות הרבה יותר גדול מאשר QQ+. אם הרייז שלו היה יותר גדול ממה שנהוג אצלכם וחשף את זה שהוא מעדיף לקחת את הקופה עכשיו ולא לראות קלפים מפחידים בפלופ אז זאת טעות שלו. בכל מקרה, אני הולך על הטווח של +AK. בעיקר AK בגלל ההקשר של הסיפור. אם עשית עליו מהלך וגרמת לו לקפל יד עדיפה אז מרשים מאוד. במחשבה שנייה, AJs+ ברמה של האסים אם הנקודה פה היא לנצל את חשיפת המידע של היריב.

inteli

New member
יכול להיות

שאסים לא יעזרו, ואז זה מוריד משמעותית את האחוזים..

shaywh

New member
במקרה של טופ פייר? מי פותח בלימפ עם אס מלכה?

סיכוי נמוך מאוד

למעלה