ניתוח יד

Wish Master13

New member
ניתוח יד

בספר של דן הרינגטון, יש את הדוגמא הבאה (יד 2-4 בספר הראשון, עמוד 71): מצב השולחן מצורף בתמונה. זהו שלב מוקדם של טורניר סטלייט של שולחן אחד. הBB שחקן אגרסיבי מאוד. היד שלי היא KQ יהלום. שחקנים A-G כולם פולד. כאן דן מציע לעלות, החלטה שאני בהחלט מבין כי אני מתמודד נגד שחקן אגרסיבי מאוד שרוב הסיכויים שישווה עם ידיים נחותות בהרבה משלי. אני מעלה 100 (קצת יותר מ-3 פעמים ביג בליינד), ה BB משווה. הקופה עכשיו 230. פלופ: 5d 3c 2c. פה המהלך שאני לא מבין ולדעתי לא הגיוני, ואשמח להסבר. מחבר הספר מסביר שהפלופ לא פגע בי, אבל רוב הסיכויים שלא פגע גם ב BB. הוא מציע לשחק אגרסיבי או אגרסיבי מאוד כלומר או רייז של חצי קופה (מה שנקרא continuation bet) או אגרסיבי מאוד כלומר צ'ק רייז (ה BB כנראה יעלה כי הוא אגרסיבי מאוד). בדוגמא זאת הוא (דן) פעל בשיטה השניה. אני עושה צ'ק, ה BB מעלה 240 (pot) ואני עושה צ'ק רייז של all in. עכשיו כאן נכנס הקטע שאני לא מבין. דן הרניגטון רשם קודם בספר שהשחקן האגרסיבי מאוד משחק כמעט כל יד שהוא מקבל, ולכן פלופ נמוך שכזה מסוכן מאוד בשבילי כי יש סיכוי שה BB פגע בו. אני פשוט לא מבין את ההחלטה לעשות רייז של אול אין. אני מבין שה BB שחקן אגרסיבי וזאת דרך טובה לגרום לו לקפל, אבל כשחקן אגרסיבי אני בהחלט רואה אפשרות שהוא פגע בטופ פייר, 2 זוגות ואפילו סטרייט, שלא לדבר על flush draw. אשמח להסבר מדוע ההחלטה הזאת נכונה. תודה וגם שמח אנשים!

b.o.b

New member
יד גבולית למדי

דבר ראשון אל תניח שבגלל שהוא אגרסיבי הוא יעשה קול עם קלפים נמוכים, אם הוא שחקן לוס-אגרסיב(שאני מניח שהכוונה אליו) הוא בעצם ישחק עם כמעט כל יד שיש לו K2, K6, Q8 A7 וכו' וכו' וכו' רוב הידיים יפספסו את הפלופ הזה כי אתה תפגע רק 1\3 מהפעמים בפלופ, נצא מנקודת הנחה שהוא לא חזק כאן פריפלופ, כי אם הוא היה חזק הוא היה עושה 3בט לרייז שלך. אני מאוד לא אוהב את ההצעה לעשות Cbet על פלופ כזה נגד שחקן כזה ועם הסטאק שיש לך, כי בהמון מקרים שחקן כזה ידחוף גם עם בלופ כי הוא מניח שפיספסת בענק את הפלופ ואין לך מה לעשות חוץ מלזרוק(אחרי שזרקת כמעט 200 - 20% מהסטאק שלך) ולכן ההצעה היותר הגיונית היא צק - רייז-דחיפה. בפעולה הזאת אתה מציג יד מאוד מאוד חזקה, בדר"כ אובר פייר, או דרואו פלאש עם אס וכו'. הוא ייתן לך קרדיט בכ80% מהמצבים כאן ויזרוק את היד שלו, במידה והוא משווה אתה לא במצב אידיאלי אבל כנראה שיש לך עוד 6 אווטים ובק דור פלאש. כמובן שיש סיכוי שהוא פגע בפלופ, אבל הוא צריך לפגוע מספיק חזק לעשות קול לדחיפה כזאת, כי שוב אתה מציג פה בצורה מאוד הגיונית אובר פייר, אז אם מה הוא ישווה לך? טופ פייר 5 ? אם הוא פגע מאוד חזק כמו זוגות או סטרייט אז זה די סנפ קול בשבילו, פלאש דרואו זו השווה לגיטימית למרות שהוא לא מקבל אחוזים נכונים בשביל זה אחרי שדחפת(תלוי אם לדעתו יש לו אווטים נוספים לדרואו). לסיכום, לדעתי במרבית המקרים הוא זורק את היד בפלופ אחרי הדחיפה שלך, זה משחק לגיטימי. האם אני הייתי עושה את זה? לחלוטין לא. יש לך עדיין כמעט 30 ביגבליינד מאחורה, מצד שני אם כבר לבלף אז רק צק -רייז פה, נגד שחקן כזה.

למעלה