ניתוח להסרת כיס מרה

ניתוח להסרת כיס מרה

שלום, אני בת 30, כשנה וחצי לאחר לידה, בריאה בדר"כ. לפני כשבוע חוויתי התקף כאבים חסר תקדים ברום הבטן (במרכז) שנמשך כשעה וחצי. הופניתי על ידי רופא המשפחה ל- US בטן, שם גילו "הרבה אבנים בכיס המרה". רופאת ה- US אמרה לי במקום שלדעתה לא יהיה מנוס מלהוציא את הכיס. בדיקות דם - תקינות. למעט ערכים מעט גבוהים בתפקודי כבד (שאילולא הכאבים בכלל לא היו מתייחסים אליהם). מרגישה בסך הכל מצוין (טפו טפו). יש לי בהקשר זה 2 שאלות: 1) מאז ההתקף אני נמצאת בחרדה מתמדת שהנה מגיע ההתקף הבא. במידה וזה יגיע, מה אני יכולה לקחת כדי להקל על הכאבים? בהתקף הקודם לקחתי 2 אקמול (זה מה שהיה לידי) וזה הרי בדיחה. 2) מעולם לא עברתי פרוצדורה כירורגית או משהו שמתקרב לזה ואני חרדה מניתוח בהרדמה מלאה. יש דרך אחרת לטפל בזה? יכול להיות שזה בכלל לא היה בגלל האבנים? (הרי הכאבים היו במרכז הבטן ולא מצד ימין). מאז הגילוי וחיפושי באינטרנט אחר מידע על הפרוצדורה, הדברים הראשונים שעולים זה כל מיני סיכומים של תביעות רשלנות רפואית, של ניתוחים כאלה שהסתימו עם סיבוכים קשים.... תודה,

ניתוח להוצאת כיס מרה

שילוב של התקף כאב עז ברום הבטן, הפרעה בתפקודי הכבד והמצאות אבנים בכיס מרה, מחשיד בסבירות גבוהה ביותר לכך שמקור הכאבים וההתקף הוא מהאבנים בכיס המרה. אין כיום דרך יעילה לטיפול חוץ מאשר ניתוח לכריתת כיס המרה. אלטרנטיבות לא ניתוחיות לא הוכיחו עצמן כיעילות. החשש מניתוח והרדמה כללית הוא חשש נורמלי וטבעי, אולם כאישה בריאה בגילך, הסיכון הניתוחי וההרדמתי הוא קטן ביותר, למרות שכמובן אפשר למצוא הרבה סיפורים על סיבוכים כאלו ואחרים. הסיכוי שתסבלי מבעיות נוספות או התקפי כאבים נוספים הוא גבוה מאוד. משככי הכאבים שאת יכולה להשתמש בהם תלויים בעוצמת ההתקף ואם יש התקף חזק ניתן להשתמש באופטלגין, וולטרן וכדומה ובמידה וההתקף לא חולף לפנות לטיפול בחדר המיון. מומלץ לפנות לכירורג שיסביר לך ויפנה אותך להמשך הטיפול. במידה ואת מעוניינת, תוכלי לפנות למרפאה לכירורגיה אנדוסקופית אצלינו 03-6974000 בהצלחה

oudylan

New member
אני עברתי את הניתוח

להסרת כיס המרה לפני כשבועיים ואני מוכרח להודות שבחיים אני לא האמנתי שאני אסכים אי-פעם לעבור ניתוח כלשהו, אבל הכל מתגמד אחרי הסבל שעוברים. מוזר למרות שנאמר לא אחת שזהו ניתוח שמבצעים אותו הרבה אני נאלצתי לעבור לא פחות מ-8 שעות של סבל. ניסו לעזור לי אבל שום דבר (אפילו לא מורפיום) לא עזר לי למעט וולטרן. לא אכחיש שגם לי היו חששות לגבי ההרדמה המלאה, אבל מאחר וכבר היה לי מחט בזרוע אמרו לי שאני לא ארגיש כלום וארדם מיד. כך באמת היה. ההרדמה למזלי נעשתה ללא צורך במסכה כמו שדמיינתי לא פעם בפחדיי מניתוחים (מעניין אם כך באילו ניתוחים משתמשים בהרדמה ע"י מסכה?). הרגשתי שמדובר להבדיל כמו בכיבוי והדלקה מחדש של מכשיר. מיד אחרי שעצמתי את עיניי נקראתי לפתוח אותם בחדר ההתאוששות. אני לא מאחל לאף אחד לעבור יסורים כאלה, אבל אם כן שיחלוף לו מהר. אני כאמור שבועיים אחרי הניתוח משתדל לחזור לחיים שהיו לי לפני, אבל עדיין סובל מאי נעימות (בעוצמות פחותות בהרבה) אבל הבנתי שזה עניין של הבראת המקום. כך שאני סובל בשקט, העיקר שהנורא מכל כבר מאחורי. העלתי את כל מה שעברתי על הכתב בסיפור: " כיס מלא אבנים אבל לא כסף " בהקדשה למלאכים בלבן שמזל שהם היו בקצה המסדרון שלי, וחלילה לא משהו אחר. אני מזמין אתכם לקרוא את הדברים, ושולח לכל אחד מכם ברכת בריאות שלמה ואריכות חיים !!!

שאלה נוספת אם אפשר

שלום ד"ר שגיא ותודה על תגובתך. יש לי שאלה נוספת ברשותך, האם נכון הוא שכאשר מדובר באנשים רזים, גובר הסיכוי לפגיעה בכלי דם במהלך הניתוח? אני מאוד רזה וזה חשש נוסף שהצטרף לאחרונה. אודה לתשובתך

פגיעה בכלי דם בניתוחים לפרוסקופים

אחד הסיבוכים המשמעותיים והיחודיים לניתוחים לפרוסקופים הוא פגיעה בכלי דם גדול בבטן. זהו סיבוך נדיר. באנשים רזים המרחק בין דופן הבטן הקדמית לכלי הדם הגדולים בחלק האחורי של חלל הבטן הוא קטן יותר ולכן הסיכון לפגיעה כזו הוא מעט גדול יותר, אך עדיין מדובר בארוע נדיר. עדיין, לפרוסקופיה מבוצעת בבטיחות גבוהה מאוד, גם באנשים רזים וגם באנשים שמנים. אם נקח את שיעור הסיבוכים הכללי, אצל אנשים עם השמנת יתר משמעותית, שיעור הסיבוכים גבוה יותר מבאנשים רזים. בהצלחה

oudylan

New member
דוקטור, מדבריך אפשר להבין

שאולי לא בריא להיות שמן, אני לצערי למדתי על עניין הכולסטרול וכו'... על בשרי, אבל זה בטיחותי יותר. לא רק בעניין של ניתוח לפרוסקופי כמו שאתה מתאר זאת אלא שכמו שאומרים בבדיחות הדעת שכאדם שמן נופל הוא לפחות מרופד יותר ויש סיכוי פחות יותר שתשבר לו איזו עצם. אז מהי המסקנה שצריך להסיק מכך? בכנות אני כבר לגמרי מבולבל.

למעלה