ניתוח להסרת סינוס פילונידלי

yuval911

New member
ניתוח להסרת סינוס פילונידלי

שלום, עברתי ניתוח להסרת סינוס פילונידלי לפני כמה ימים, ויש לי כמה חששות/ שאלות: 1. קיימת הפרשה מהאיזור שדומה להפרשה שהיתה קיימת לפני הניתוח. האם זה אומר שהניתוח לא הצליח, או שמדובר בתופעת לוואי ידועה? אמנם אמרו לי שיתכנו הפרשות דמיות, אבל השאלה אם גם הפרשה לא דמית היא תופעת לוואי ידועה, כי לפי מה שאני מבין אחרי שהסירו את הסינוס- מקור הזיהום- לכאורה לא אמורה להיות סיבה להפרשות מוגלתיות. 2. הרופא נתן לי 3 שבועות מנוחה, אבל אני לא יכול להעדר מהעבודה לכל כך הרבה זמן ואני מניח שאנשים לא נעדרים לתקופה כל כך ארוכה מהעבודה בגלל ניתוח כזה. לכן רציתי לדעת תוך כמה זמן בדרך כלל אנשים חוזרים לעבודה אחרי ניתוח כזה (בהנחה שמדובר בעבודה משרדית) והאם חזרה לעבודה לפני כן עלולה לגרום לסינוס לחזור או לתופעות לוואי בלתי הפיכות כלשהן. 3. כשאני יושב אני מרגיש שהאיזור נלחץ וגם קצת כאב, ואני חושש שזה יפתח את התפרים. אני מרגיש הרגשה דומה (אבל במידה פחותה) כשאני שוכב על הגב. לכן השאלה אם מומלץ במשך רוב תקופת ההחלמה להשתדל להימנע מלשבת במשך פרק זמן ממושך וברוב הזמן לשכב על הבטן כך שלא יהיה לחץ על האיזור, או שזה לא משנה? 4. בהנחיות אחרי הניתוח לא נאמר לי לשטוף את האיזור כל יום, אבל נראה לי שחשוב לעשות את זה. האם אכן זה רצוי, ובמידה וכן - האם היית ממליץ לשפשף עם ספוג או פשוט לשים שם טיפה סבון בעדינות עם היד כדי שהתפרים לא יפתחו? 5. היות וזה די מביך לספר בדיוק איפה ומה עשו לי בניתוח כשמדובר בסינוס פילונידלי, השאלה איך אפשר להגדיר נכון בצורה רפואית את הניתוח שעברתי מבלי להיכנס לפרטי הפרטים. האם נכון לומר שניתחו אותי על מנת להוציא כיס מזוהם שהיה קיים מתחת לעור באיזור הגב התחתון (בעצם הזנב), סגרו את זה בתפרים ובגלל שמדובר בחיבור בין הגב התחתון לאגן עדיין קשה לי לשבת? (אם זה לא מדויק אשמח לשמוע הצעות אחרות). תודה על העזרה.

סינוס פילונידלי

שלום רב אם קיימת הפרשה מפצע הניתוח אני ממליץ להבדק על ידי הרופא המנתח כי יתכן ומדובר בזיהום של פצע הניתוח. בדרך כלל שבוע שבועיים של חופשת מחלה מספיקים לאחר ניתוח שכזה. אם אתה חש בטוב לאחר פרק זמן שכזה אין סיבה שלא תחזור לעבודה לפני תום 3 שבועות. ניתן לשטוף את מקום הניתוח אך רצוי לא לטבול באמבט. לגבי מה לספר במקום העבודה, אכן נושא בעייתי, אולי הכי פשוט לומר את האמת? "עברתי ניתוח בעצם הזנב וכואב לי בישיבה" דר קריב

למעלה