ניתוח להסרת פוליפ

siva2004

New member
ניתוח להסרת פוליפ

שלום רב, בבדיקת קולונסקופיה שערכו לי גילו לי פוליפ במעי הגס שנאמר לי כי יש להסירו בניתוח מכוון שהבסיס שלו רחב מידי להסרה בבדיקה. הביופסיה על פוליפ זה יצאה תקינה. שאלתי היא האם ניתוח אשר במסגרתו "פותחים את הבטן" (עם המשמעויות והסיכונים שלו) הוא הפתרון היחידי? האם אין שיטות מתקדמות חדישות, שאולי לא קיימות בבית חולים העמק שניתן לנקוט בהם במקום (ראיתי בפורום שאלות על שיטה המכונה TEM וכן על נתוחים לפרסקופים וכו')? להלן הנתונים של בדיקת הקולונוסקופיה: פוליפ על גבעול 1 – 0.5 ס"מ ב sigmoid colon. נכרת על ידי סנר – 2. פוליפ ססילי 2 < ס"מ בציקום. נלקחו מספר ביופסיות (יצאו ללא סימני ממאירות). אין אפשרות לבצע כריתה בשל בסיס רחב. פרט לזה אין ממצא פטולוגי. אין נתונים על סימון כל שהוא בהזרקת דיו בדו"ח הבדיקה.

פוליפ במעי הגס

פוליפ שפיר במעי הגס נושא במרבית המיקרים פוטנציאל השתנות ממאירה ולכן מומלץ להסירו. במידה ולא ניתן לכרות את הפוליפ בגישה אנדוסקופית במהלך הקולונוסקופיה, אכן קיימת המלצה לכריתה כירורגית. במצב כזה נכרת קטע המעי שבו נמצא הפוליפ, ולא הפוליפ בלבד. ניתוח זה כולל כריתה והשקה מחדש של המעי. כיום ניתן לבצע את הניתוח בחלק גדול מהמקרים בגישה לפרוסקופית ולהשתמש בחתכים קטנים בדופן הבטן. במידה והגישה הניתוח היא זעיר פולשנית (לפרוסקופיה), רצוי מאוד לסמן בדיו את מקום הפוליפ, וזאת במהלך קולונוסקופיה שמתבצעת טרם הניתוח. הסיבה לכך היא שבגישה הלפרוסקופית קשה מאוד למשש ולזהות את מיקום הפוליפ, בשונה מניתוח פתוח. ההמלצה שלי היא לפנות לגסטרואנטרולוג שיש לו נסיון עשיר בכריתות של פוליפים מסובכים. במקרה הטוב ניתן יהיה לכרות את הפוליפ במהלך הקולונוסקופיה, ובמקרה שלא ניתן לכרות, הוא יבצע סימון של הפוליפ עבור הכירורג שיבצע בהמשך את כריתת המעי הגס. את מוזמנת לפנות להתיעצות במרפאה לכירורגיה אנדוסקופית 03-6974444. בהצלחה

למעלה