ניתוח להסרת קונכיות האף

talio4

New member
ניתוח להסרת קונכיות האף

שלום, מזה כחצי שנה אני סובלת מליחה בגרון והדבר גורם לי לסבל רב. בזמן שכיבה המצב מחמיר כי אני מרגישה נחנקת מהליחה. מצילום CT שעשו לי עלה כי קונכיות האף מוגדלות כנראה כתוצאה מאלרגיה והרופא המליץ לי להסירן. בינתיים קיבלתי כדור נגד אלרגיה ותרסיס לאף. יש לציין כי אין לי בעיות נשימה אלא רק בעיות מהליחה המצטברת. אשמח לדעת האם יש אפשרות נוספת לפני ניתוח. האם יש משאף שאולי יוריד את הנפיחות הזו או איזה טיפול הומאופתי שעשוי לעזור לי. קראתי גם שעדיף לא להוריד את כל הקונכיה אלא לצמצם או לצרוב אותה. באיזה מצב עושים את זה? אודה לתשובתך.

ניתוח הסרת קונכיות

שלום רב, הליחה שהינך מתארת היא תופעה שכיחה והיא תוצאה של הפרשת יתר או הפרעה בפינוי ריר מחלל האף ודרכי הנשימה העליונים. היות רירית דרכי הנשימה העליונה יכולה להפריש לכל אורכה, התחושה יכולה להגרם ממקומות שונים ולאו דוקא מקונכיות האף פר סה. הטיפול הראשוני והמיידי להקטנת ההפרשה היא נסיון לאיתור הגורם המגרה ולהמנע ממנו. בהנחה שעשית ברור אלגי ואת יודעת למה את רגישה, המנעות יכולה לסייע. כמו כן שטיפות אף עם מי מלח בבוקר ובערב מדללים את ההפרשה הצמיגה, ו"שוטפים את הצנרת" כך שהתחושה פחות דומיננטית. בשלב שני ניתן לתת תרופות כדוגמת כדורים אנטיהיסטמיניים ומשאפים אפיים. הטיפול הכרורגי הינו המוצא האחרון שבו "מסירים" חלק מהריקמה המפרישה. מקובל ואפשר להסיר חלק מרירית הקונכיות התחתונות. "צריבת" קונכיות באה לטפל בקונכיות תפוחות המפריעות לנשימה אפית ע"י יצירת הצטלקות בגוף הקונכיה וצימצום גודלן. הנ"ל אינו אמור לפגוע במעטפת הרירית החיצונית. יש לזכור כי גירוי להפרשת יתר יכול לבוא גם ממקור תחתון כמו ע"י רפלוקס המגרה באופן כימי (חומצה) את הרירית. הטיפול אז מטבע הדברים שונה. כמובן יש גורמים נוספים התורמים להפרשת יתר כמו מחלות רקע (מחלות ריאה ודרכי נשימה כרוניים), עישון (אקטיבי או פסבי), תרופות, שינויי מזג אוויר ואחרים. ד"ר קורן אילן

talio4

New member
תודה על תשובתך אולם

לא עשיתי ברור אלרגי. לדעת הרופא שהמליץ לי על הניתוח זה לא יעזור. למי לפנות כדי לערוך ברור כזה. אני לוקחת מזה 5 ימים אנטיהיסטמין אבל אין כל שיפור במצב. גם תרסיס פליקסונייז לא עוזר. אני לא מעשנת ולא נמצאת בד"כ בקרבת מעשנים. תודה

קונכיות

ברור אלרגי ניתן לבצע אצל אלרגולוג. הפניה ע"י רופא משפחה. טיפול אנטי היסטמני משפיע לאורך זמן שבועות עד חודשים. נסי את הטיפול לחודש חודשיים לפני שינוי. כמו כן ניתן לשנות לתרסיס אחר, נזונקס, סטרונאז, אבמיס ,ואחרים .

למעלה