ניתוח לחצוצרות חסומות

8שונית8

New member
ניתוח לחצוצרות חסומות

שלום לכולן,
שואלת גם בפורום פוריות אף אחד לא ענה לי
אני בטיפולי IVF בת 44+ 10 חודשים לילד/ה שני/ה , עד כה עברתי 5 טיפולים ללא הצלחה , בטיפול ה- 5 החלפתי רופא ובמהלך המעקב זקיקים , הרופא ערך בדיקת אולטרסאונד , ולהפעתי הוא ראה חשד ששתי החצוצרות שלי חסומות ובזמן שאיבת הביציות שעשה לי הרופא החשד התברר כנכון והוא שאב לי את הנוזלים מהחצוצרות, וכל ה- 4 טיפולים שעברתי קודם היום לחינם . וכל הזמן אמרו לי שיש צ'יסטות ליד השחלה , ואלו בכלל היו החצוצרות . עכשיו אני מתחילה טיפול חדש ,והעוברים שיהיו לי יוקפאו ויהיה עלי לעבור ניתוח לכריתת חצוצרות ורק אחר כך תתבצע החזרה של העוברים .
שאלתי היא למי שעברה את הניתוח : אני רוצה לדעת לגבי תהליך הניתוח , כמה ימי אישפוז , כמה זמן נערך הניתוח , מה הפרוצדורה מבחנת הקופ"ח (אני במכבי) , לאחר כמה ימים מתאוששים מהניתוח , ואם יש עוד מידע שיכול לעזור לי , אודה לכן
והאם מי שהיא יודעת על תהליך אחר לבעיית הידרוספלינקס (זה המינוח לבעיה) שהוא לא בהרדמה מלאה, הרופא אמר חד וחלק כריתה , ודי מלחיץ אותי הניתוח עם הרדמה מלאה היות ואני חד הורית ופוחדת מסיבוכים
מאוד על עזרתכן

תודה
והמשך יום טוב

גלושקה21

New member
לא מבינה בזה אבל

רציתי לומר בהצלחה ולפני צעד כזה כדאי לשמוע חוות דעת נוספת ליתר ביטחון. אני מקווה שהכל יסתדר ותהרי בקרוב

8שונית8

New member
תודה רבה ו..

וכמובן שאשמע חוות דעת נוספת וגם אני מאוד מקווה שאהרה בקרוב
ושוב תודה על איחולי ההצלחה

anguly

New member
למרות שזה אולי נשמע מפחיד

ברוב המקרים במצב כזה אין מנוס.
לא כתבת מי הרופא המטפל - שני המומחים בתחום זה סוריאנו וזולטי.
בנות שהיו פה עם בעיה בעבר וטופלו אצלן הגיעו להצלחות נהדרות, לאחת עשו שיפוץ ולאחת כריתה, ושתיהן הרו מהר מאד אחרי הטיפול.
הנוזל המופרש בהידרוספלינקס הוא קטלני עבור העוברים ולכן באמת מנוס בהרבה מקרים לבצע כריתה ולהפסיק את המקור של הנוזל.
אני יכולה לחפש הודעות של בנות שעשו לזאת בעבר ותוכלי לקרוא מה שהן כתבו, זה לא מאד שכיח, אבל בהחלט יש בנות שהיה להן את זה טופלו והצליחו.
בהצלחה

8שונית8

New member
קראתי את השרשור וזה בדיוק אותו המקרה כ

כמו שאצלי שבמשך מספר טיפולים לא אבחנו את הבעיה. כל כך מרגיז שנותנים לטכנאיות לבצע את מעקב הזקיקים במקום שהרופאים יבצעו זאת , והן לא מאבחנות בעיות נוספות .
הרופא שלי כרגע לטיפולי IVF הוא בר חווה והוא אבחן לי את הבעיה באמצע הטיפול לפי השאיבה , לאחר שביקש לבצע לי US אצלו במרפאה כיוון שבקופ"ח הבדיקה בוצעה לא טוב, ולא הייתי מוכנה שהטכנאית שלהן תעשה לי את הבדיקה כי בעבר היא עבדה בקופ"ח וגם לא אבחנה לי בעייה שהייתה .ואז הרופא עצמו ביצע את הבדיקה. הוא המליץ לי על רופא אחר ולא אלה שציינת לבצע את הניתוח .
תודה לך
ואני אברר לגבי מה ש- anguly קשירת חצוצרות בסליל .
אדכן בהמשך מה קורה

נתנאלה2

New member
חמדתי , אני רוצה להעלות נקודה שלא דובר בה

מדובר כאן על ניתוח קשה
שההתאוששות ממנו לוקחת זמן ואינה פשוטה כלל.
ולא פשוט להנהל אחריו בכלל ועם ילד קטן שתלוי רק בך בפרט.
היות ואת קרובה ל45 סביר שזה הטיפול האחרון שלך
אני שואלת,
מתוך אכפתיות, את צריכה לחשוב האם זאת ההחזרה האחרונה שלך?
כלומר אם חלילה ההחזרה לא תצלח האם תשקלי תרומה,
אומר למה?
אם אינך מתכוונת להמשיך,
יש לך סיכוי של אחוזים בודדים להצליח מבציותייך
האם שווה לך לעבור כזה ניתוח בשביל החזרה אחת?
מעבר לכך, שמעתי על סלילים
כלומר קושרים את החצוצרות עם סלילים על מנת למנוע מהן להפריש נוזלים .
מציעה לך לרשום את שאלתך גם בפוריות יש שם נשים שעברו ניתוחים כאלה.
והכי הכי מאחלת לך הצלחה במה שתבחרי

8שונית8

New member
את באמת צודקת בכל מה שאת אומרת

קראתי קצת על הניתוח ואני יודעת שהוא לא קל במיוחד , ואני כל הזמן חושבת על שכנראה זה יהיה הטיפול האחרון וייתכן שלא יצליח מנסה לשמור על אופטימיות, כי אני לא מעוניינת גם בתרומת זרע וגם בתרומת ביצית . לכן אני שואלת ומתייעצת לפי שאעבור את התהליך .
אברר לגבי הקשירה עם הסלילים , אם זה אפשרי זה מאוד ייקל עלי , ותודה רבה לך שעדכנת אותי לגבי השיטה הזאת לא היה לי מושג שזה אפשרי כל הנושא הזה חדש לי לגמרי, הרופא שמטפל בי אמר לי ישר כריתה בצורה חד משמעית .
מקווה שאוכל להמנע מהניתוח אעדכן בהמשך מה קרה
ושוב תודה רבה

למעלה