ניתוח לייזר חוזר בעיניים

lliatliat

New member
ניתוח לייזר חוזר בעיניים

שלום ,
לפני 8 שנים עברתי ניתוח לייזר בעיניים לתיקון הראיה, היה לי מס' -6 בערך בכל עין, לאחר כשנה וחצי חזר לי מספר קטן והסתדרתי עד עכשיו ללא משקפיים. עכשיו המס' גדלו ל- -0.75 בכל עין, ואני לא מצליחה להסתדר בלי משקפיים, פניתי לחברה שאצלה עברתי את הניתוח. הרופא בדק ואמר שניתן לעשות ניתוח תיקון לשיפור הראיה.
פניתי גם לרופא מטעם קופ"ח שיבדוק את עיני, מאז ומתמיד אני סובלת מיובש בעיניים ולכן אני לא יכולה להרכיב עדשות מגע, רופא קופ"ח אמר שלא ממליץ לעבור ניתוח תיקון בגלל היובש של עיני ואם חזר הצורך במשקפיים לאחר הניתוח הראשון גם לאחר הניתוח השני אני אצטרך להרכיב משקפיים.
רציתי לדעת בבקשה אם יש במה שרופא קופ"ח אמר לי והאם אכן יש בעיה לנתח עיניים יבשות? (אני משתמשת מידי יום בטיפות לעיניים יבשות ריפרש...)
ובכלל, מה המלצתך בעניין הניתוח.... (אוסיף ואומר שאני לא יכולה להרכיב עדשות ומצד שני לא רוצה להרכיב משקפיים, לא מחמיא לי....)
שאלה נוספת, מה הכוונה למס' יציב? במהלך השנה וחצי האחרונות ביצעתי בדיקות והמס' בעין שמאל היה 0.5- ובעין ימין 0.75-, עכשיו בצעתי בדיקה נוספת והמס' בעין שמאל עלה ל- 0.75-... בכל זאת ניתן אור ירוק לניתוח תיקון... האם זה בכל זאת נחשב יציב? ודבר נוסף, הרופא המטפל זרק משהו לגבי תיקון יתר שעלול להביא לצורך במשקפי קריאה... אך הרופא במכון אמר שאני לא בגיל של משקפי קריאה (בת 30...), אני מבולבלת...
תודה רבה, ליאת.

ניתוח לייזר חוזר בעיניים

אני מבין את הבלבול - אענה באופן כללי כי לא בדקתי אותך.
אם המספר חזר והרופא המנתח אמר שניתן לעשות תיקון אז בהחלט נראה שניתן לעשות ניתוח לתקן. הניתוח אצלך הוא מינימאלי מכיוון שהמספר נמוך, אך יחד עם זאת יש לו סיכונים שעליהם הרופא המנתח יסביר.
לגבי עין יבשה בדרך כלל זה לא מהווה שיקול שמכריע נגד הניתוח, תלוי עד כמה היובש חמור. ממה שאני מבין היובש היה גם לפני הניתוח הראשון, נכון? אם כן אז הוא צפוי להימשך גם אחרי הניתוח השני, אם כי יכול להיות חמור יותר בחודשים הראשונים אך בדרך כלל לאחר זמן חוזר למצב הרגיל.
לגבי יציבות המספר, בגיל 30 המספר לא צפוי להשתנות בדרך כלל. את צריכה לדעת שאחרי גיל 40 תצטרכי משקפיים לקריאה.
לסיכום מכל מה שסיפרת לי אני לא רואה באופן ברור אינדיקציה מוחלטת נגד ניתוח חוזר אם כי יש עוד פרמטרים ועוד שיקולים שבגינם מחליטים על ניתוח חוזר ואין בפני את כל המידע כולו - זה קיים בפני הרופא המנתח והוא זה שצריך להחליט. ראיתי הרבה מטופלים שעברו ניתוח חוזר עם תוצאות טובות בדרך כלל.
בברכה,

lliatliat

New member
שאלה נוספת

היי ד"ר שפירר,
תודה רבה על תשובתך, עזרת לי מאוד:) שאלה נוספת (סורי על החפירות), לגבי משקפי ראיה לאחר גיל 40, האם זה קשור בניתוח התיקון או שבאופן כללי לאחר גיל 40 אצטרך משקפי קריאה?
ומה הסיכוי שמס' כלשהו יחזור לאחר ניתוח התיקון?
תודה רבה, ליאת.

שאלה נוספת

אדם שהוא איננו קצר ראיה, כלומר איננו צריך משקפיים, אז בגיל 40+ יזדקק למשקפי קריאה. אדם שיש לו קוצר ראיה (מספר מינוס) אז יתכן והוא לא יצטרך משקפי קריאה בהגיעו לגיל 40 ומעלה אלא פשוט יוריד את משקפי המינוס שלו ויקרא ללא משקפיים (היכולת לקרוא ללא משקפיים תלויה גם עד כמה הוא מינוס, כלומר עד כמה המספר שלו גבוה). לא ניכנס להסבר מדוע זה כך אבל זה כך.... היוצא מכך שמי שעובר ניתוח להורדת משקפיים, מאבד את היתרון של לא להיזקק למשקפי קריאה בהגיעו לשנות ה-40 לחייו ומצבו למעשה שווה למי שמעולם לא היה צריך משקפי מינוס (משקפיים לרחוק).
הסיכוי שתהיה נסיגה והמספר יחזור תמיד קיים אך הסיכוי נמוך. ככל שהמספר גבוה יותר כך הסיכוי גבוה יותר לחזרה. באופן כללי התוצאות בלייזר הן טובות מאד. המטופל צריך להבין שמדובר בניתוח לשיפור איכות החיים. איכות החיים זה לא דבר אוביקטיבי ואצל כל אחד זה אחר. אי אפשר להבטיח במאה אחוז שלא תהיה נסיגה או שלא יהיו סיבוכים.
כמו שכתבתי לך - הכל זה באופן כללי, המנתח צריך לתת לך את המידע הרלבנטי לגבייך לפי הבדיקות שהוא ערך לך.
בהצלחה

למעלה