ניתוח לפרוסקופיה

ליה1997

New member
ניתוח לפרוסקופיה

אז קבעתי תור לד''ר קאופמן ואני מחכה ובנתיים המצב שלי מחמיר... רצוי שאציין שהתסמינים של האנדו התפרצו לי רק בשנה האחרונה פרט לתסמינים של המחזור עצמו.... ומאז אני בהדרדרות מאוד מהירה במצב.אני בכיתה י''א אז זה לא ממש מקל על הלימודים.. רציתי לדעת אן כדאי לי לבקש לעבור את הניתוח? מה ארגיש אחרי? ישארו סימנים? לכמה זמן זה יעזור?

שמיץ1

New member
התשובות אינדיווידואליות

אלה שאלות שאת צריכה להפנות לד"ר קאופמן, כי התשובות תלויות במקרה הספציפי שלך, וגם לא בטוח שיהיה לו מענה על כולן.

האנדו' עלול לחזור אחרי ניתוח, אבל זה לא אומר שהוא חייב לחזור ואם כן, מתי. כדי להקטין את הסיכויים לחזרתו ממליצים בדר"כ על המשך דיכוי הורמונלי (למשל, גלולות ברצף) גם אחרי הניתוח. זה לא מונע את האופציה של אנדו', אבל זה לרוב עדיף על כלום.

הניתוח מבוצע לרוב בגישה לפרוסקופית. זה אומר שלא עושים חתך גדול בבטן, אלא רק כמה חתכים קטנים (חצי סנטימטר עד סנטימטר בערך). חתך אחד מוחבא בתוך הטבור, ועוד חתך אחד או שניים - באזור קו הביקיני. הצלקות מטשטשות עם הזמן, וזה לא בולט לעין.

לגבי איפה כדאי לעשות - בי"ח ציבורי או פרטי - כדאי גם להתייעץ עם הרופא. אם יש חשש למעורבות של מעי או שלפוחית אולי עדיף בציבורי. אני אישית העדפתי את האופציה הפרטית כי הביטוח הסכים לכסות את עלות הניתוח.

האם המליצו לך כבר על ניתוח?

ליה1997

New member
תודה על המידע אני בטיפולים הורמונאלים

כרגע אני על סיזוניק אחרי שגלולות מינולט לא היו מספיק טובות. בנוסף אני עושה טיפולים ברפואה משלימה ולוקחת צמחי מרפא ועוד שלל תרופות לתסמינים כמו טוביאז שלא עוזרים... עוד לא הומלץ לי על ניתוח למרות שציינו את האפשרות הזו... אבל עקב ההדרדרות המהירה והבלתי פוסקת של מצבי זה נשמע פתרון לא רע

שמיץ1

New member
כדאי שתמתיני לשמוע את חוות דעתו

צייני בפני ד"ר קאופמן את ההדרדרות המהירה ותשאלי אם יש לדעתו מקום לניתוח.
בנתיים... ניסית גם דיאטה מתאימה לאנדו'?

liats80

New member
היי ליה

כדאי לדעתי להמתין ולשמוע מה קאופמן מציע.
לא תמיד דרוש ניתוח.
אבל לפי מחקרים ניתוח נמצא יעיל בכ80 אחוזים, כלומר 80 אחוז מהנשים שעברו ניתוח באמת חוו שיפור.
ההחלמה מניתוח היא אינדיוידואלית כפי ששמיץ כתבה.
הסימנים גם אם נשארים הם מינימלים (זאת בהנחה שהניתוח מתבצע בלפרוסקופיה - כיום זו הצורה המקובלת ברוב המקרים).
מה הטיפול שאת מקבלת עכשיו?
ליאת.

ליה1997

New member
הטיפולים שלי

כרגע גם ניסיתי דיאטה ואני נוטלת סיזוניק באופן רצוף בנוסף אני עושה דיקורים ונוטלת קפסולות של צמחי מרפא אני גם עושה ספורט. בנוסף עד לפני כמה ימים הייתי נוטלת טוביאז שזו תרופה נגד התסמינים של הדלקת שתן המזוייפת ...אבל זה לא עזר אז הפסקתי... בעיקרון אני בעיקר מודאגת משום שאיני יודעת את מצבי ובלפרוסקופיה לפחות יוכלו להעריך את מצבי.עברתי אצל ד''ר ארביב בעבר אך ברצוני לקבל חוות דעת של מומחה נוסף במיוחד לאור העובדה שגלולות סיזוניק לא שינו כלום . תודה על העצות אקשיב לחוות דעתו של קאופמן כפי שציינתן

למעלה