ניתוח לפרוסקופי לפני IVF - כן או לא? או אולי

מורנקה28

New member
ניתוח לפרוסקופי לפני IVF - כן או לא? או אולי

הייי בנות! בוקר טוב! מתלבטת וצריכה את עזרתכן:
האם לבצע ניתוח לפרוסקופי לפני התחלת IVF ?
או אולי לנסות 2-3 סבבים ואם לא קורה כלום וסובלת מכאבים אז לבצע ניתוח להסרת הנגעים?
ממה שרואים בא.ס אין נגעים ברחם ובשחלות, אלא יותר באזור האגן התחתון.

הומלץ לי לדלג על שלב הניסיון הטבעי , בגלל הכאבים הנוראיים ברגע שאני מפסיקה ליטול גלולות.

שמיץ1

New member
אם את סובלת

מכאבים נוראיים עם הפסקת הגלולות, אז אני מניחה שהרופא צופה החמרה אם תתחילי טיפולי IVF. רצוי שתשאלי אותו אם את לא בטוחה. את יכולה גם לקבל חוות דעת שנייה לפני ניתוח מרופא אחר.

sigal1979

New member
שאלת השאלות

היי, ההתלבטות באמת קשה אבל קודם כל צריך לדעת מה דעתו של הרופא שמטפל בך? לפי הסימפטומים שלך וחומרת המצב מה היא המלצתו? ידוע שטיפולי פוריות עם כל ההורמונים יכולים דווקא ללבות ולהחמיר את המצב, האם זה נלקח בחשבון? ההחלטה צריכה להיות בסופו של דבר כזו שגם תוכל לעזור לך מבחינת כאבים וממצאים... מה שלא יהיה מאחלת לך בהצלחה גדולה

מורנקה28

New member
המלצת הרופא

בגלל החשש מהחמרת המצב, נאמר לי שעלי לקבל לפני תחילת הליך ה-IVF - שלושה חודשים של זריקות דיכוי, זאת על מנת לנסות לצמצם את הנגעים/דלקת.

אחרי הזריקות לא ניתן לבצע ניתוח במשך חודשיים- שלושה,
לכן מתלבטת האם לבצע את הניתוח לפני או להתחיל ולראות איך הגוף מגיב..
העניין הוא שלפי מה שקראתי באינטרנט הבנתי שיש סיכוי להפלות/ אי קליטת הריון במידה ולא מבצעים ניתוח לפני, אך מצב שני כל המחקרים מראים שאין שוני בין אישה שעברה ניתוח לפני או שישר פנתה לIVF.
בקיצור מבולבלת.

לואי84

New member
במידה ויש אצלך הידבקויות

בין איברים שונים באגן, שגרמו לשינויים במבנה האנטומי, נראה לי שזה עלול להפריע להתפתחות ההריון ואולי כדי להפריד אותם קודם. הדיכוי עצמו לא יעזור להדבקויות, רק ניתוח.
האם אמרו לך משהו על זה?

מורנקה28

New member
לפני בדיקת א.ס וגנלית אין הדבקויות

לא ביצאתי לפרוסקופיה אבחנתית.
אבל נכון לעכשיו לפני מה שהרופא יכול לראות באולטרסאונד, אין הדבקויות ברוך השם...
רק נגעים ודלקת (רק
)

liats80

New member
מחקרים דווקא מראים

שניתוח כן יכול להעלות את הסיכויים להרות.
כל ההורמונים בטיפולים מאוד מחמירים את מצב האנדו, לכן הנטייה שלי היא לומר שעדיף לעבור את הניתוח לפני.
אני חושבת שלאור ההמלצה של הרופא הייתי אולי לוקחת דיכוי כפי שהציע ואז רופא (לאחר הדיכוי ולפני הטיפולים) איך אני מרגישה. אם המצב הוא טוב - לפנות לטיפולים, אם עדיין יש כאבים להמתין עד שיהיה ניתן לנתח ורק לאחר ניתוח לפנות לטיפולים.
אני יודעת שכשרוצים ילד המתנה של חודשיים שלושה נראית כמו המון המון זמן, אבל בסופו של דבר עדיף שהגוף יגיע להריון (וללידה) במצב הכי טוב שאפשר.
בטפולים אף אחד לא מבטיח לנו מתי הריון יקלט כך שיכולים לעבור כמה מחזורים ואפ את סובלת כ"כ ה עלול להיות מאוד מאוד קשה.
בקיצור - כדאי להתייעץ שוב עם הרופא ולשקול יחד את כל האופציות לטווח הארוך ולהבין ממנו מה המשמעות של כל אופציה.
בהצלחה!
ליאת.

מורנקה28

New member
ליאת תודה רבה

את כל כך צודקת, עד שהרגע הזה שבו החלטת שאת כבר רוצה ילד, ההמתנה לכל בדיקה/טיפול נראת כנצח....

מורנקה28

New member
דיכוי ע״י זריקות

במקרה הזה הרופא הציע לבצע זריקות למשך 3 חודשים. זריקה בחודש. רק של דיכוי המערכת ההורמונלית, ובכך לנסות לצמצם את הכאבים שיבואו עם הטיפולים..

משפר תסמינים, אך בהכרח יעזור ב-IVF

עשיתי לפרוסקופיה לפני 3 שנים, היה שיפור זמני בכאבי מחזור, אבל חוץ מזה כלום. אני אחרי 11 החזרות עוברים. עכשיו שוב רוצים לשלוח אותי לניתוח כי האנדומטריומות חזרו

למעלה