ניתוח לפרוסקופי

ניתוח לפרוסקופי

שלום לכולן
אני יודעת שהשאלה/מקרה שלי אולי לא ממש קשור לפורום הזה אבל זה נראה לי הכי קרוב אז אולי בכל זאת תוכלו לעזור.

מסתבר שאני סובלת משרירנים/מיומות ברחם, ואחרי בירור הבנתי שהטיפול היעיל ביותר למצב הזה הוא ניתוח לפרוסקופי להוצאת השרירנים.
מכיוון שאני יודעת שזאת פרוצדורה מקובלת גם במצב של אנדומטריוזיס, אולי תוכלו לומר לי מניסיונכן, איך עובר הניתוח ובעיקר איך זמן ההתאוששות וההחלמה מהניתוח?

זאת תהיה פעם ראשונה בחיי שאני עוברת ניתוח כלשהו וחייבת להודות שאני ממש מפחדת. מהניתוח עצמו ובעיקר מאחר כך, שלב ההחלמה שהוא בטח לא פשוט וכרוך בכאבים.
אשמח אם תוכלו לשתף אותי ואולי גם להרגיע, איך עוברים את זה ואיך התמודדתן עם המצב?

יסמין259

New member
הי נטע.

איך אומרים? קודם כל, תרגעי :)
גם אני שקשקתי מפחד וגם לי זה היה ניתוח ראשון בהרדמה מלאה. אני די בטוחה שנכנסתי חיוורת מפחד וזוכרת שרגע לפני שנרדמתי, כבר קרצתי לצוות שהצחיק אותי ואמרתי להם 'לילה טוב'.
אני יכולה לענות לך רק לגבי האנדו' ורק לגבי המקרה שלי. אין לי מושג לגבי שרירנים ולא רוצה להטעות. תמיד טוב לשתף רופא בחששות ולשאול כדי שיענה ויפיג את פחדייך.
אז לגביי;
הפחד העיקרי שלי התמקד במחשבה שעלול להיווצר מצב בו אחוש כאב ולא אוכל לתקשר. שיתפתי בכך את המרדים שהסביר שזהו חלק מתפקידו והוא עוקב בצמידות כל זמן הניתוח, יש ציוד שיתריע לו מיד על שינוי כזה והוא יטפל בכך מיידית.
בדיעבד - זה היה ממש כלום. הניתוח שלי נועד לניקוי ציסטה שהתפוצצה והוצאת ציסטה גדולה קיימת, נמשך כשעה, עבר די חלק בהתחשב בכך שגילו עוד ציסטות וניקו נגעי אנדו' והידבקויות איברים. החלק הקשה מבחינתי היו כאבי כתפיים ברגע ההתעוררות וכאבי גרון מעצבנים מהטובוס בשבוע שאחרי. משכך כאבים טיפל בכתפיים ולגרון - שתייה חמה ובייחוד תרסיס לגרון שהוצע לי כאן ע"י הבנות.
בבוקר למחרת הניתוח כבר התחלתי בצעדות קצרצרות להאצת ההחלמה, בהתחלה בליווי ואח"כ גם לבדי, ומבחינתי שבוע וחצי אחרי כבר הייתי חוזרת לעבודה, רק שהמנתח לא אישר לי והחזיק אותי יותר משבועיים בבית.
אני יודעת שיש כאן בפורום רשימת 'מה להביא לניתוח' ובטח לאחרות יהיה מה להוסיף ולהציע על מה שכתבתי. בכל מקרה, בהצלחה ושיעבור בקלות ובמהרה.

תודה על השיתוף

כרגע אני עוד בשלב הבירורים, אני אמורה להפגש בקרוב עם רופא שמתמחה בנושא הספציפי הזה של שרירנים ברחם, בינתיים רק התייעצתי איתו בפורום שהוא מנהל בנושא והוא כתב לי שניתוח כזה הוא הטיפול הכי יעיל בעניין אבל אולי אחרי שאפגש איתו ואתן יותר פרטים יעלו אופציות נוספות לטיפולים יותר "קלים" יחסית. ככה לפחות אני מקווה.
תודה על התגובה המפורטת

תודה, בינתיים ביררתי

וכבר קבעתי תור לד"ר זולטי, שהרבה ממליצות עליו פה ושעובד גם עם מכבי, קופת החולים שאני חברה בה. אני אגיע אליו להתייעצות בעוד שבועיים.. הבנתי שבשביל לפנות לתל השומר צריך טופס 17 אז אני מניחה שהוא ייתן לי. אם יש טיפול ממוקד כמובן שזה עדיף, רק שאני לא יודעת אם זה מתאים לכל מקרה של שרירנים, ולכן הולכת להתייעץ עם ד"ר זולטי

ד"ר זולטי לא נותן טופסי 17

זו המרפאה (האדמניסטרטיבית) נותנת, הוא יכול רק להמליץ.
הוא אחלה רופא, אבל מאוד לא זמין אם את זקוקה לו לשאלה או משהו (אלא אם את אצלו בפרטי, אין לי מושג).
וחוץ מזה הוא מקסים, סבלני וקשוב, אבל הידע שלו לפחות במקרה שלי לא היה מספיק מעודכן. אני כן ממליצה עליו, שלא תביני לא נכון, אבל קחי בחשבון שיש גם מגבלות (כמו שיש אצל כל אחד כך או אחרת).

תודה

כך או כך, אני מקווה שעד התור שנקבע לי בתה"ש (ל-27 באפריל) אני אשיג טופס 17 ואברר כמובן איך בדיוק עושים זאת. בכל אופן אני בטוחה שאוכל להתייעץ איתו לפחות על דרך הטיפול המתאימה לי.

שאלת הבהרה לגבי טופס 17

איך זה בעצם הולך בדיוק? כי בתה"ש אמרו לי לפנות לרופא (משפחה או נשים) כדי לקבל את הטופס. ובאתר של מכבי באמת קראתי שצריך לעשות את זה דרך המרפאה. אז איך זה הולך בעצם? הרופא נותן המלצה ואיתה אני הולכת למרפאה כדי לקבל את הטופס?

מי זה פרופ' ירון רבינוביץ?

הוא גם רופא שעובד עם מכבי? או בתה"ש? בכל אופן בינתיים כאמור קבעתי כבר תור בתה"ש ואני רק צריכה להשיג טופס 17. מקווה שלא יהיו עם זה בעיות..

מוזר מאוד שקיבלת תור אליו בתל השומר

הם אף פעם לא בטוחים שהוא יהיה שם. הוא מסתובב וגם מנתח וכשהוא לא בסביבה קרן מתקשרת אליו לנייד לשאול אם הוא יכול לבוא, ואם לא, מכניסים לרופא אחר.

לא קיבלתי תור לד"ר זולטי בתה"ש

קבעתי אליו תור דרך מכבי.
בלי קשר לזה, קבעו לי תור בתה"ש לייעוץ, האמת אני גם לא זוכרת שאמרו לי למי.

הוא בתל השומר

והמליצו לך על זלוטי כי אני בטוחה שהוא באמת מקסים!
אבל יש כ"כ הרבה נשים שעוברות את הטיפול הממוקד תחת MRI פשוט אף אחת פה לא עשתה את זה..
פשוט נראה לי כ"כ חבל שבעולם מתקדם כמו שלנו כשיש אפשרות להמנע מניתוח ומפתיחה של הגוף, עדיין ממשיכים להיות מיושנים...ישנה אפשרות לעשות את זה בטיפול לא פולשני בכלל, לא חבל לך? עזבי טופסי 17 מקסימום תשאירי פיקדון 140 שקלים..
אני מנסה להסביר את זה לכל הבנות פה בפורום שיש את הטיפול הזה.. אבל מרגישה קצת התנגדות כי אף אחת לא המליצה אז הן לא הולכות.
אומנם לא ניסיתי אבל אני אומרת לך - חבל!

ברור שאין לי התנגדות

אבל איך לומר, אני מניחה שאם הטיפול הממוקד היה מתאים לכולן ולכל מצב של שרירנים אז באמת אף אחת לא הייתה הולכת על האופציה של ניתוח שהוא בטח לא סימפטי במיוחד. ממה שקראתי גם באתר של תל השומר, הטיפול הזה מתאים למצבים מאוד ספציפיים של שרירנים. יכול להיות שהוא מתאים לי ויכול להיות שלא. בשביל זה אני הולכת להתייעץ.

לגבי טופס 17, אין לי בעיה לשלם, אבל בתה"ש אמרו לי שצריך טופס 17 בכל מקרה. ככה הבנתי מהפקידה שענתה לי שם. אולי היא בעצמה טעתה.

ירון רבינוביץ יושב במרפאת נשים למטה

על תקן של יועץ אנדוקריני והוא אחד השחצנים שפגשתי.

מתקדמות?

אצלי הוא כתב על גבי תיק מקרטון, אפילו מחשב לא הפעיל. רק בלבל לי את המוח שאי אפשר לטפל בי עד שארד במשקל ושאעשה ניתוח לקיצור קיבה. דיבר אתי על החישוב שעושים במסה כמו שלי, שבלתי אפשרי להתאים לי טיפול בלה בלה בלה. והכול בסבר פנים נחמד ומחייך.

למעלה