ניתוח לפרסקופיה

טלמי1

New member
ניתוח לפרסקופיה

שלום לכולן
בגיל קרוב ל-41 נפלה עליי האבחנה של אנדו.
לפני כשבועיים עברתי לפרסקופיה להוצאת ציסטה בשחלה והתגלה אנדו מפושט כולל מעי.
במעי דר סוריאנו לא נגע.
קצת לפני הניתוח החלו כאבי גב תחתון סמוך לעכוז שהחריפו לאחר הניתוח.
האם אפשרי ששבועיים לאחר ניתוח יש כאבי גב כאלה? בעיקר כשאני לא במנוחה?
האם קשור לניתוח? למעי? מאוד חוששת שהניתוח החמיר מצב קיים.
תודה על עזרתכן
טל

שמיץ1

New member
קשה לומר

כאבים לאחר ניתוח הם לא דבר חריג (שבועיים זה לא המון זמן), אבל אם הכאבים חזקים מאוד / מתמשכים כדאי כמובן לפנות לבדיקת מומחה (או בהעדרו - לרפואה דחופה).
האם סוריאנו הסביר מדוע לא טיפל באנדו' על המעי? האם מתוכנן ניתוח נוסף? כאבי גב תחתון עשויים להיות קשורים למוקד על המעי. ייתכן שההחמרה היא בעקבות הניתוח, אך אולי היא זמנית בלבד, ואולי היא כלל לא קשורה.
האם את נמצאת תחת דיכוי הורמונלי כלשהו? (נטילה רצופה של גלולות / התקן / זריקת לוקרין וכד').

רפואה שלמה וחג שמח.

טלמי1

New member
המשך...

היי שמיץ
תודה על המענה..
לגבי מדוע המוקד לא הוצא, איני יודעת, היום מגיעה לביקורת ובוודאי אשמע. קצת מלחיץ שהוא לא הוצא וזה מה שהכי מטריד אותי כרגע מכיוון שלאט לאט נופלים לי האסימונים. ממה שהבנתי בארץ לא ממש יודעים לטפל במעורבות מעי.. והתחלתי לבדוק אפשרויות של ניתוח בחול.
מקווה לא לשמוע דברים איומים היום.
חג שמח

שמיץ1

New member
גם בארץ מטפלים

במעורבות מעי.
להבנתי, יש מקרים שבהם לא ממליצים לנתח מחשש שהסיכונים עולים על התועלת. לפעמים ממליצים על דיכוי ארוך לפני ניתוח, בעיקר אם המוקד גדול.

אם זה בכל זאת יגיע לניתוח בחו"ל... את מוזמנת לפנות אליי במסר. אני נותחתי בחו"ל דרך ביטוח בריאות פרטי.

liats80

New member
מה אמר ד"ר סוריאנו בביקורת?

ויותתר חשוב - איך את מרגישה?
כפי ששמיץ כתבה לפעמים הסיכון עולה כל הסיכוי ולכן לפעמים מעדיפים לא לגעת.
כאבי הגב יכולים להיות קשורים למוקד על המעי ויכולים שלא. קשה לדעת.
אם הם ממשיכים כדאי בהחלט לחזור לד"ר סוריאנו לייעוץ.
תרגישי טוב!
ליאת.

טלמי1

New member
המשך עדכון...

אז ככה...
דר סוריאנו אמר לי שאם הגעתי עד גיל 41 בלי להרגיש יותר מדי את האנדו, אז אין סיבה לחטט יותר מדי...עברתי את הניתוח בגלל אנדומטריומה של כ-4 סמ שלא הרגשתי בטוח להשאיר אצלי בשחלה, מה גם שבצילום הרחם מצאו חצוצרה חסומה, והיא נשארה ככה בגוף...אינה מתפקדת. בנוסף היו הידבקויות, וגילו גם אדנו', שלא העמקתי בו כי אני כרגע נשארת עם הרחם ומעדיפה לא לשמוע מידע מיותר כרגע.
בכל אופן, המוקד הרקטוגינלי נשאר עם מעורבות הרקטוסיגמה וכנראה נמשיך לחיות יחד...לפחות כל עוד זה יתאפשר.
לגבי כאבי הגב, טפו טפו היום מרגישה יותר טוב למרות שדי התרוצצתי, אז אולי זה סימן טוב.
זהו, נקווה שאקלט להריון השני, יש לי ילד בן 4.5 שהושג בהריון רגיל אז אולי גם באגף זה יהיו בשורות טובות.
התחלתי לקחת צמחי מרפא שאולי יעזרו...
תודה לכן, בתקופה קשה כזו של גילוי, תמיכתכן היא מקור כוח.
חג שמח לכולן.

למעלה