ניתוח לקיצור קובה

קוביd1

New member
ניתוח לקיצור קובה

מהטינאייג'רית השמנה ביותר בבריטניה לאנורקסית בחורה בבריטניה ששקלה 215 עם BMI 72 השילה ממשקלה 158 ק"ג ושוקלת כעת 57 ק"ג עם עודפי עור עצומים לפחות 13 ק"ג \הגיע למצב אנורקסי ,בגלל משקלה הנמוך היא הפילה את עוברה כמה פעמים ,היא אומרת" "אילו יכולתי להחזיר את הגלגל לאחור ולרדת במשקל בשילוב של דיאטה ואכילה נכונה, הייתי עושה זאת. אני יודעת שזה עלול להשמע כפוי טובה אבל אני לא יכולה שלא להרגיש שהייתי שמחה יותר אילו הייתי שמנה".בכל טוב יש את הסיכונים
מה דעתכם על הכתבה ?
אשמח לשמוע

קובי

מרים 882

New member
בהשמנה וברזון קודם כל נפש בריאה!

למרות שלפעמים בא לי אנורקסיה קלה

אופירA

New member
מנהל
אתה מתכוון לזה?

אתה מתכוון לזה?

טוב, כרגיל, הכתבה חסרה המון המון המון מידע, אז לחוות דעה ללא ידע, זה רציני כמו שילד בן 3 יחווה דעתו על המשכנתא של הוריו.

הרי אנו יודעים שזו לא התמונה הרגילה של ניתוחי מעקף קיבה. אפילו מנותחי מעקף תריסריון הקיצוני, לא מגיעים למצבים כאלה.
להיפך - במעקף קיבה יותר נפוצה התמונה של אנשים שלא הגיעו למשקל רזה מידי, אלא נעצרו במצב של עודף משקל קל (ברוך ה'!), וגם תמונה של אנשים שעלו במשקל במידה מסוימת, לאחר התרחבות יכולת האכילה, עם השנים.

אז אין לנו מושג מה קרה כאן. אם הניתוח לא בוצע נכון, מדוע לא היה טיפול בכך? הרי ניתוח כזה ניתן לתיקון ניתוחי.
אם יש פה בעיה התנהגותית רגשית, שהעבירה את הבחורה מקיצוניות אחת לקיצוניות השנייה (זו תופעה שקיימת בהחלט), אז מה הקשר לניתוח? הניתוח לא גרם לה למצב הזה.

גם בפורום הזה הסתובבו כמה כאלו, במשך השנים הרבות שהוא קיים. רובן כלל לא היו מודעות למצב שלהן, משום שמשקלן היה "תקין" (BMI21). אבל הן לא הבינו שאנורקסיה לא מתבטאת במשקל, כי המשקל הוא יחסי למשקל שלפני כן. חוץ מזה, אנורקסיה לא מיד מביאה את האדם למשקל 30 קילו, בדרך הוא עובר דרך 70 ו-60 ו-50 ו-45 קילו, שהם משקלים תקינים, אבל הוא כבר חולה באנורקסיה שלא תסתדר לבד ללא טיפול.

אז כן - יש מצב של אדם במשקל 70 או 60 קילו שחולה באנורקסיה. לא המשקל קובע, אלא ההתנהגות והחשיבה.
כמובן שלא כל אדם ששוקל 60 קילו (לאחר שהיה שמן מורבידי) הוא אנורקטי... שוב - זה לא המשקל, אלא ההתנהגות והחשיבה.

הטרגדיה במחלה זו אינה רק הרזון, ההפלות, היעדר המחזור והמוות בגיל צעיר... הטרגדיה היא בעצם ייסורי הגיהנום הנפשיים של החשיבה האנורקטית בחיים של החולה, לפני המוות. וגם הייסורים הפיזיים כתוצאה מכל המחלות שמתפתחות מהחשיבה וההתנהגות הזו.
וגם גברים אנורקטיים פגשתי בימי חלדי.

לכן אם אדם עם טבעת מוצא את עצמו במצב חולני ("לא נכנס לי שתייה כבר יומיים" או "אני מצליחה לאכול רק פתית או מעדן בשעה 19.00, ועד אז רק שתייה"), אבל מהסס אם לעזור לעצמו כי הוא מרגיש שהוא מפחד נורא מלהשמין - צריכה להידלק לו נורת אזהרה אדומה ענקית ענקית. מדורה שלמה צריכה להידלק לו.
יש לו בעיה נפשית עצובה מאוד.
בעיה נפשית אינה "אישיות מגעילה". בעיה נפשית אינה ראויה לגינוי ולנזיפות, וזו גם לא דרך הטיפול הנכון בה...
הכחשה של בעיה נפשית לא פותרת אותה, הגם שמאוד לא נעים לעמוד מולה ולהתמודד איתה.
טיפול בבעיה נפשית אינו חייב להיות עקירת שורש של כל המעיים של הנפש. הוא אינו חייב להיות טיפול פסיכולוגי דינמי שנמשך 70 שנה, ולא מסתיים לעולם (כי המטופל כבר מת קודם לכן בשיבה טובה). יש הרבה טיפולים התנהגותיים, ואפילו עזרה עצמית התנהגותית - שיכולים לעזור למיגור הבעיה.

למעלה