ניתוח לתיקון נקב בעור התוף

הפולגרי

New member

יש לי נקב בעור התוף,אני יודע שהניתוח הזה ישפר את איכות החיים שלי בצורה מדהימה. בקיצים (מקווה שככה רושמים) האחרונים,סבלתי מאוד מהנקב.אבל עדיין היה לי חשש מלעשות ניתוח. כיום,כשנתיים לפני הגיוס.אני יודע שלאחר הניתוח,הפרופיל שלי יהיה 97,דבר שמאוד מדרבן אותי לעשות אותו.בנוסף לכך שאני יודע שזה ישפר את איכות חיי. אני מפחד מהניתוח,ואני יודע שהנקב לא יתקן את עצמו (הוא נגרם עקב ניתוח פוליפים). מישהו יכול להסביר לי על התהליך ? (אני מתבאס מהאינפוזיה בעיקר)

שלום לפולגרי הניתוח לסגירת עור התוף מכונה מירינגופלסטיקה או טימפנולסטיקה. ניתוחים אלו שכיחים ונעשים מזה שנים רבות כך שנצבר בהם ניסיון רב. ההצלחה (סגירת הנקב ללא סיבוכים) מושגת במעל 90% מהמנותחים. סגירת הנקב מאפשרת חשיפה למים ולעיתים גם שיפור שמיעתי. הניתוח אורך כשעה, ובד"כ אינו כרוך בסבל רב. מומלץ שתפנה לכירורג אא"ג המתמחה בניתוחי אוזניים לקבלת הערכה מלאה של סיכויי הצלחת הניתוח. אגב, הנקב לא נגרם מניתוח פוליפים, האם הותקנו באותו ניתוח גם כפתורי איוורור? בהצלחה, ד"ר אופיר הנדזל

הפולגרי

New member
אופיר..

הניתוח היה ניתוח להחדרת צינורית לאוזן,כנראה שעל הדרך היא ניקבה את עור התוף.והוא לא חזר לשלמותו.או שקרה משהו אחר,אני באמת שלא מבין בדברים האלה.אני יכול לשאול זאת.. הניתוח כרוך באינפוזיה,דבר שמבאס אותי,יש אפשרות לוותר על האינפוזיה ? ותודה רבה על התשובות אופיר.

בד"כ יש צורך באינפוזיה

אבל לפי שיקולי המרדים ניתן לבקש החדרה שלה רק אחרי שאתה מטוטש מעט. בכל מקרה הכאב הכרוך בהחדרת אינפוזיה אינו נוראי. החור אם כן, הוא שאריתי לצינורית האיורור, כנסתה מחיבת יצירת חור בתופית. בהצלחה ד"ר אופיר הנדזל

הפולגרי

New member
תודה רבה על העזרה,ושאלה האחרונה.

בדף שהסביר על הניתוח,פורטו הסיכונים שטומנת בחובה ההרדמה. אלה הסיכונים : סיכוני ההרדמה (אם בוצעה) כוללים חסימה של נתיב האוויר כתוצאה מחנק, ירידה פתאומית בערכי לחץ הדם והדופק ונזק לשיניים או למיתרי הקול כתוצאה מהחדרת צינורות לקנה הנשימה. האם הסיכון הזה לא חל עליי,אם כבר ביצעתי בעבר 2 הרדמות.זאת אומרת שהסכנה היחידה שלי מההרדמה,היא רק רשלנות המרדים.

הפולגרי

New member
ושאלה נוספת ואחרונה.

יש לי דלקות לא נפסקות,הדלקות הן לא תמיד אם הפרשה.הן נובעות ממזגנים ועוד דברים.. אני אני אתקן את הנקב ? אז גם לא יהיה לי דלקת ממזגן ? וגם זה שיש לי המון הפרשות,וכנראה שיהיו גם המון הפרשות זמן קצר לפני הניתוח.האם זה יוריד את הסיכויי הצלחה בניתוח ?

למעלה