ניתוח לתיקון פריצות דיסק

m י כ ל

New member
ניתוח לתיקון פריצות דיסק

האם יש מניעה או סיכון (מלבד הסיכונים הקיימים ממילא בהרדמה כללית בכלל ובניתוח מהסוג הזה בפרט) לחולת טרשת נפוצה, כמוני, לעבור ניתוח לתיקון פריצות דיסק? יש לציין כי: א. עמוד השדרה נמצא נקי מנגעים (נכון ללפני שנה, אז נערכה סריקת MRI ע"ש). לא יודעת אם לעובדה הזו יש חשיבות. ב. בהתייעצות עם הנוירולוגית המטפלת בתל השומר, היא חזרה והמליצה מספר פעמים, להיעזר בכל אלטרנטיבה אחרת (כלומר: פיזיוטרפיה, שחיה, פלדנקרייז וכו') לפני הבחירה באופציית הניתוח. היא לא היתה נלהבת בכלל שאני אנותח. אני חייבת לציין שגם אני לא ממש ששה לאפשרות הזו, ואכן אני נמצאת בטיפול בדיקור שמטרתו שיכוך הכאבים מזה כשנה. ברור שאין לי כל ציפיות שהמחטים יחזירו את הדיסק למקומו, ואני חוששת שככל שהזמן עובר המצב יחמיר. כיום אני סובלת כאבים מכל הפעילויות היומיומיות שאני עושה: הליכה, עמידה ממושכת וכל התפקוד בחנות שלי. הזמן היחידי הפטור מכאבים הוא במנוחה מוחלטת, בשכיבה, וזה מצב שאני לא מוכנה לבזבז את זמני עליו. משככי כאבים רגילים, הם כמובן, חסרי ערך עבורי, כדורים כמו ויוקס (כשעוד היה מותר) לא היו יעילים גם הם. מה השקפתך בנושא?

תגובה

בעיקרון כאשר אין נזק נוירולוגי עקב פריצת הדיסק - רצוי להמנע מניתוח. כאשר עוצמת הכאב הינה כזו שמפריעה לתפקוד, כפי שאת מתארת, ואינה מגיבה למנוחה ממושכת ולטיפול משכך מכל סוג (קונבנציונלי ושאינו) איזי אין ברירה. השאלה היא עד כמה מוצו כל הטיפולים השמרניים לפני האופציה הניתוחית.

m י כ ל

New member
ראשית, תודה! אין נזק נוירולוגי

שנובע מפריצת הדיסק. הכאבים אכן קשים, לא מונעים ממני לתפקד (לא בגלל שאין כאב, אלא בגלל שאני עקשנית, נושכת שפתיים וממשיכה הלאה, כי אין ברירה), אבל כשאני מעלה את רמת הקושי בתפקוד (כלומר, עובדת קשה במיוחד בשעת הצורך) הכאבים מחמירים עוד יותר. מנוחה של יום יומיים+עיסוי האיזור באחת המשחות שנמכרות לצורך הזה+קלונקס להרפיית השרירים+חימום מקומי, מקלים על הכאב. אחד הפתרונות שנראים לי הגיוניים במיוחד הוא עבודה פיזית על חיזוק המקום והשרירים התומכים. הבעיה היא שכל מומחה שפניתי אליו, בתחומו (פלדנקרייז, יוגה, פילאטיס) אינו מוכן להתחיל בעבודה כל עוד המקום כואב... מה שמעמיד את הדברים במצב של מילכוד 22. אבל תודה על עצתך, שנתמכת גם בעצתם של נוירולוגים אחרים. האורטופדים, כמובן, כבר למעלה משנה משחיזים את האיזמלים, המקדחים, המשורים ויתר כלי המשחית בתקווה, ומבחינתם הענין סגור. טוב, הם יאלצו להמתין לי.

למעלה