ניתוח מידע ותוצאות זמן אמת

shaison

New member
ניתוח מידע ותוצאות זמן אמת

אהלן גלנטי בעקבות הניסיון היפה הזה לניתוח אירועי הליגה. מה19 עד ה27 בדצמבר תערך פה עוד אליפות עולם או ראלי של הדאונים. הם מתכוונים להשתמש בתוכנה שפותחה פה בניוזילנד (במקור ליאכטות) לצורך שידור ישיר בזמן אמת של התחרות. הם כמובן ישתמשו גם במצלמות טלוויזיה אבל הדמיית מחשב 3D תתבצע ע"י התוכנה בזמן אמיתי ולמעשה שידור חי בערוצי הספורט העולמים . למי שעקב אחרי האמריקה קאפ ( נושא כאוב פה כמעט כמו הרוגבי) ודאי ראה את היופי של השימוש בתוכנה ואיך היא פותחת את הספורט לאנשים אחרים ועוזרת למתחרים ללמוד ןשפר לעתיד. אין לי מושג איך התוכנה נקראת ואיפה לקנות אותה אבל אולי החברה מהדאונים יוגלו לעזור. בהצלחה שי לנואל ניו-זילנד

amitceder

New member
ראינו איך זה עובד בתוכנית שהראו

כשהיינו בתחרות באוסטרליה בmt. beauty. זה היה על אליפות העולם בדאיה בניו זילנד. זה אמור לשתף את הקהל בבית שלא ממש מבין בתחום - בצורה מאד ויזואלית ע"י הדמיית המחשב באון ליין. יצא תוכנית ממש מרתקת, תחליף מצוין לצפיה במשחקי כדורגל :) הם בדיוק תארו את מה שאמרת - שלקחו את הטכנולוגיה מהאמירקן קאפ.

ג ל נ ט י

New member
נישמע מענין

נראה לי כמו אופרציה די יקרה - מצריך מכשירי שידור בכל כלי ומערכת עיבוד און ליין. ניראה שהשתמשו במערכות דומות ב X-ALPS, אבל בכל מיקרה לא ניראה לי שנעשה שימוש בטלוויזיות. אם יש לך לינק, שתף אותנו. אני חושב שעיקר הלימוד העצמי הוא בעבודה אוף ליין על כל טרק וטרק, אבל בכל מיקרה זה נישמע ממש מגניב.

rafibo

New member
אליפות העולם בדאיה בניוזילנד

יש לי במקרה סרט DVD המתאר את אליפות העולם בדאיה שהתקימה בניוזילנד ואת מערכת ההדמיה הזו. הסרט מסביר קצת על המערכת ומראה את הפלט שלה. נראה שבתחרות הספציפית הזו היתה השקעה רבה, ומלבד מערכת התחקור הותקנו גם מצלמות בתוך הדאונים, וכמו כן הוקצה מסוק עם מצלמה מיוצבת לצורך מעקב מבחוץ אחרי חלק מהמתחרים. רפי 054-3227719

shaison

New member
אולי רפי יכול לעזור

אהלן רפי אכן כן יהיו מצלמות בכול דאון + מסוקים + מטוסים קלים עם מצלמות. אמור להיות שידור חי בכול ימי התחרות. משיחה שניהלתי איתם לפני כשנה מתברר שהמערכת קטנה וקלה ומבחינתם לא צריכה להיות בעייה למי שיש את המיכשור לסנכרן את זה. אני מניח (ממש לא יודע רק מניח) שבמידה ולא רוצים שידור חי אלא רק הדמיה 3D ברמה גבוהה ובסינכרון עם תמונה לא צריך לסחוב משדרים ושאר ירקות ואז זה יותר קל מישקל. אני ילד די עסוק בימים אלו אבל אולי רפי יכול דרך קשרי הדאיה שלו לדבר איתם ישירות ולגלות יותר פרטים. בהצלחה שי לנואל ניוזילנד

למי שרוצה להבין על מה שי, עמית ורפי מדברים,

באתר אליפות הדאיה שתערך באוֹמַרָמָה (שהיא אולי המֶכָּה של הדאיה), ניו זילנד בין ה19 ל 24 בדצמבר, אפשר לראות סרטון שמדגים את הטכנולוגיה, הלקוח כולו מהסרט (המעולה) המדובר. ב27 ו-28 בדצמבר יערך באגם וואנאקה בניו זילנד ארוע תעופה שבו יקחו חלק עשרה ענפי ספורט אוירי ובהם גלשנים, מצנחים, מטוסים ארובטיים ודאונים (אלה שהשתתפו בימים הקודמים באליפות באומרמה). הארוע יצולם באמצעות 112 מצלמות שיותקנו במסוקים ובכלי הטיס המשתתפים בארוע והוא ישודר לכל העולם. קדימון לארוע אפשר לראות כאן. באתר של air sports live יש הסבר מלא על הארוע והכיסוי הטלויזיוני והאינטרנטי שלו. חברת (Animation Research Ltd (ARL פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת הדמיה גרפית תלת מימדית שניזונה מנתני הGPS של הגלשנים, מצנחי הרחיפה או הדאונים. נתוני הGPS מועברים בשתי רשתות שונות (לווין ו-GPRS) למרכז המבצעים הקרקעי ושם נעשה החיבוור עם הטכנולוגיה הגרפית. מפה זה יועבר לשידור באינטרנט ובמקביל יוצג על מסך ענק במקום הארוע ליד אגם וואנאקה. איך ניתן לצפות בארוע? לברי מזל כמו שי, הכניסה לארוע עצמו תעלה 18$ ניו זילנדי וחינם לילדים מתחת לגיל 16. לבני תמותה רגילים יש שתי אפשרויות: א. צפיה ברזולוציה נמוכה בחינם באתר www.airsportslive.com ב. צפיה ברזולוציה גבוהה בתשלום (בערך NZ$10) כולל צפיה בתקציר באותו אתר כשתינתן הנחה למי שיעשה מנוי לחבילה של כמה ימים.

ג ל נ ט י

New member
אני מוכן להרים את הכובע

ולהרים מיזם לטובת הדאייה בארץ. שידור בזמן אמת של כל הדאונים. בהנחה שיש את הציוד, אשמח לספק את התשתית והתמיכה

shaison

New member
הכול תלוי במז"א

במידה והוא ישתף פעולה נלך ניראה נצלם ונהנה. אולי אפשר להקליט מהטלוויזיה לצורך הדגמה? בבקשה על ההפניה ואולי אפשר לקנות או להשאיל מהם את הטנולוגיה לצורך שימוש בארץ הקודש? לילה טוב שי לנואל

ג ל נ ט י

New member
יש את כל הטכנולוגיה בארץ

כל מה שצריך זה מכשיר תומך בלוטות, קו טלפון סלולרי וטלפון חכם. לי אין תקציב לפיתוח של זה אבל אם יקצו לי כמה גאדגטים, וקו טלפון, יש מצב שבעונה הבאה נאכן אנשים, לייב, באינטרנט בתלת מימד...

amitceder

New member
הי שי,

תגיד, אתה מכיר איזה עוזר לבי"ס לגלישת אוויר בקווינסטאון שקוראים לו טדי מק? הוא אמר שהבוס שלו ואתה לא כל כך "מיודדים", אבל בהתחשב בתחרות שיש לכם שם אני לא מופתע. הטדי הזה אמור להיות בן 48, יש לו בי"ס בקליפורניה והוא בטיול כרגע בניו זילנד, חוסך כסף בלעבוד אצל הבחור שאתה אולי אמור להכיר. אני רוצה לדעת אם הוא בסדר, כי הוא מתעניין כרגע לגבי הגלשן שלי שהשארתי באוסטרליה. בהמשך הטיול שלו הוא אמור להגיע למלבורן ולקחת את הגלשן ולשלוח כסף. בקיצור - שלח קצת מודיעין...

למעלה