ניתוח מעמיק של "החומה"

ניתוח מעמיק של "החומה"

האם נעשה כאן ניתוח מעמיק של החומה מתחילת האלבום ועד סופו? אם כן - האם תוכלו לספר לי מתי בערך זה היה ע"מ שאחפש את השרשור. אם לא - מה דעתכם על הפורמט הבא: בכל יום נעבור קטע אחרי קטע (קטע אחד לכל יום) וכל אחד יספר את דעתו-הרגשתו. נבנה כאן יחד את הניתוח של היצירה הגאונית ביותר שנכתבה אי פעם.

אהלן מינימליסט ../images/Emo24.gif

ברוך בואך לפורומנו (שכבר אינו כל-כך דל). אם תסתכל בעמודים הקודמים, תראה שהתחלנו בשבוע שעבר את פרוייקט השירים הגדול, בו נעבור על כל שירי הלהקה לפי סדר כרונולוגי, כך שנגיע ל"חומה" בשלב כלשהו. יחד עם זאת, כמובן, זה לא מונע ממך להעלות לסדר דיונים בשירי האלבום ללא קשר לפרוייקט, כרצונך.

edlessme

New member
סמעממק!!

הבא שיקרא לאלבום הזה גאוני אני... אני....אפיל עליו סדן!!! ראבאק!! הוא גרוטאה!! הוא יותר גרוע מהפיינל קאט!! תפסיקו כבר!!!!!!!!! למה לנתח אותו לעומק??? צריך לדון פה על מהי הדרך הכי טובה להבעיר אותו... אם כבר לנתח אותו.. אז... לעשות לו ניתוח פלסטי... ואולי גם שאיבת שומן באותה ההזדמנות... אולי אז הוא יהיה שונה!!!

עוד אחד ששונא את החומה ../images/Emo66.gif

גם אבא שלי ככה, ומשום מה כל מה שהוא חושב, גם אני מתחילה לחשוב ככה...

Relax, my dear

תעשה יוגה... כדאי לך... זה כ"כ מרגיע... בדיוק חזרתי משעור.

edlessme

New member
me? phisical labor?? you kidding?

אני נירגע על ידי כך שאני שומע כוורת בשעה שאני צועק על אנשים... את לא תאמיני כמה התיאור של אדם נופל ממגדל עוזר לי להירגע כשאני רואה את הגיבובי הבלים האלה, את לא יכולה לתאר לעמך עד כמה תיאורים של אנשים שתקועים מתחת לבלטה עוזר לי לתאר לעצמי דרכים לפטור את העולם מההבלים האלה!..

edlessme

New member
הייתה לי ילדות קשה

אוסקר צעק עליי בלי סוף... כל הזבל הזה... אההההההה.... ובנוסף לזה... היו לי שטיחים על הקירות...

אולי אחרי שתעמק קצת במשמעויות שלו

אם יהיה פה באמת ניתוח אמיתי של האלבום, אולי אז תמצא מה כ"כ גאוני בו. ואולי לא - זכותך כמובן גם לא לאהוב...

meandmeandme

New member
../images/Emo101.gif Chill man |ג'וינט| חח

בתכלס אתה צודק.. אבל בואו לא נגזים.. היצירה המדוברת אינה גרוטאה... אך היא רחוקה מלהיות גאונית. אני חושש שאהבת החומה הוא שלב הכרחי בחייו של כל מאזין. אין מה לעשות ואין טעם להאבק בזה.

Miss CB

New member
אני איתך בזה...

ז"א, מצד אחד זה בהחלט לא אלבום גרוע. יש בו כמה קטעים ממש חזקים, והאחרים - חלקם קצת פחות וחלקם אפילו לא-משהו, אבל גם הדרך בה הכל משתלב מאוד יפה. גם משמעות הסיפור די עמוקה, אם כי לא כמו שעושים ממנה... מה שמזכיר לי בהקשר הנ"ל את המטריקס (תורידו את האבנים, זכותי לדעה משלי!). אנשים מסוימים, ברובם בני נוער וזה די מובן, נוטים להתייחס לאלבום ולמשמעות שלו כמשהו מאוד נכון, תורה ממש. אישית אני לא מתחברת לזה - בעיניי זה קצת ילדותי לחשוב שבאמת *כולם* נגדך. וזה לא נאמר נגד האנשים פה שבאמת התחברו לזה, אני רק מציינת את מה שאני חושבת
והחומה יכולה לזכות מחדש באהדת מי שכל כך שונא אותה (לא מציינת שמות
) אם נחזור קצת לפרופורציה. כמו שהמטריקס זה לא תורה, אבל סרט אקשן מעולה זה בהחלט - החומה זה אולי לא הכי עמוק שהאלבום יכול היה להיות (אחרי הכל, ווטרס) אבל יש בו מוסיקה טובה, והוא מאוד מאוד מעניין. ונ.ב. קטנטן,
אבל לא נורא אנחנו לא ממש פותחים על זה דיון עכשיו: מחשש לתגובות על דעתי בנוגע ל"מטריקס": אני לא טוענת שזה מטופש. הרעיון ממש מעולה, אבל הסרט שטחי מדי. זהו.

trancelover

New member
אני חושב

שלשלושתכם יש בעיה רצינית לפי מה שהוצאתם פה מבהיקים שאין לכם מושג ביצירת האומנות אתם חיים על דארק סייד אוף ד'מוון פשוט מתבייש לרשום פה יותר הודעות עם אנשים כלכך מאחרים אז היה נחמד היה נעים אבל אלבום מספר1 של פינקפלווייד תמיד יהיה החומה גם הסרט כמו שהאצבע האמצעית שלי תמיד תיהיה זקופה בנוגע לדעות שלכם שמעניינות לי ת' אין לכם מושג לא במוסיקה אין לכם חיים ונאחל לכם שתמשיכו לחפש צומת לב כמו הראשון שלא תורם כלום ולציפציפ שיהיה לך בהצלחה לא חוזר לפה יותר לטובה ולרעה ביי

trancelover

New member
לסיום

So ya Thought ya Might like to go to the show. To feel the warm thrill of confusion That space cadet glow. Tell me is something eluding you, sunshine? Is this not what you expected to see? If you wanna find out what's behind these cold eyes You'll just have to claw your way through this disguise.

edlessme

New member
דווקא אני חי על פודל מטוגן

ולמרות שכמובן (כמובן...
) שלעולם לא תיראה את ההודעה הזאת... הייתי רוצה לציין שכבר המון זמן לא שמעתי את דארק סייד.. ושהוא ממש, אבל ממש לא הפייבוריט שלי...

meandmeandme

New member
ביי ביי <מנופף>

כשתחזור תודיע לנו ואז אולי נזכר בכל השטויות שהצלחת להכניס בהודעה אחת.

מצטער...אבל אני כבר ממש לא ילד

ועדיין חושב שהאלבום הזה מרגש מתחילתו ועד סופו. ואם מסתכלים על הסיפור בפשטותו - ילד שהסתגר בתוך חומת הבדידות, ניתן להתרגש עוד טיפה. זה גם לא שלב בחיי כמאזין - אני עם פינק פלויד כבר 13 שנים...ועדיין חושב שזוהי יצירת מופת. מה לעשות? כל פעם שאני שומע אני נרטט בכל גופי - ויש מעט מאוד אלבומים שעושים לי את זה.

למעלה