ניתוח ע"ש צנקר

tali1500

New member
ניתוח ע"ש צנקר

שלום רב! אבי בן 73, לפני כחצי שנה עבר ניתוח ע"ש צנקר בשל כיס שגדל בגרונו. הוא כבר 6 חודשים לאחר ניתוח ויש לו מידי פעם תופעה של יובש בפה ואין לו רוק וקשה לו לנשום. אין לו סכרת כך ששללנו את הסיבה הזו. אשמח לתשובה, בתודה מראש, הבת המודאגת.

סעיף בושט על שם צנקר

סעיף של הושט על שם צנקר (הניתוח אינו על שם צנקר) גורם לתופעות של פליטת אוכל לא מעוכל, תחושת לחץ בצואר וקשיים בבליעה ולעיתים אספירציות של תוכן מזון לראות. זהו מצב נרכש ומתפתח בדרך כלל בגיל מבוגר. ניתן לבצע את הניתוח בגישה פתוחה דרך חתך צוארי צדדי אולם כיום הגישה המועדפת ברוב המקרים היא גישה אנדוסקופית המבוצעת דרך הפה וללא כל חתך. לא סיפרת באיזו גישה נותח אבא שלך ולא ברור האם התלונות האלו חדשות והופיעו רק לאחר הניתוח. אני מציע להביא אותו לביקורת במסגרת בה עבר את הניתוח ומנקודה זו להמשיך את הברור במידת הצורך. בברכה

tali1500

New member
שלום ד"ר!

הניתוח שאבי עבר היה דרך גישה אנדוסקופית ובאמת היה לו קשיי בליעה קשים עד כדי כך שאכל בקושי אוכל נוזלי בלבד. וחוסר רוק בפיו וחנק קרה לו לפני הניתוח שהיה לו קשיי בליעה וגם כעת. שאלתי אותך בגלל שבבי"ח שבו ניתחו את אבי לא יודעים את הסיבה. אז אשמח אם תפנה אותי לרופא שכן יוכל לתת לי תשובה בבקשה תודה רבה רבה הבת המודאגת.

הפרעות בליעה

ממליץ לפנות למרפאה להפרעות בליעה באיכילוב במסגרת מרפאת אף אוזן גרון. תאום תור ב 03-6974000 בהצלחה

למעלה