ניתוח פאוץ'

ליר4

New member
ניתוח פאוץ'

שלום רב. לפני כחודש, עקב החמרת התקף קוליטיס, עברתי ניתוח דחוף של כריתת המעי הגס וכרגע יש לי סטומה זמנית של המעי הדק. הושאר לי לבנתיים הרקטום, בגלל שהניתוח היה דחוף. כרגע אני בשלבי הבראה ומחכה לניתוח הפאוץ. שמעתי שיש שתי שיטות ניתוחיות: האחת, הוצאת הרקטום, בניית הפאוץ והוצאת הסטומה בניתוח אחד. השניה, ניתוח ראשון של הוצאת הרקטום, בניית הפאוץ, והוצאת סטומה חדשה מהמעי, בכדי לתת לפאוץ מנוחה. וניתוח שני של סגירת הסטומה וחיבור הפאוץ. איזה ניתוח מומלץ למצבי? תודה רבה, לירון.

פאוץ'

שלום רב אכן קיימות שתי אפשרויות: בכל מקרה כורתים את הרקטום בונים פאוץ ממעי דק לאחר שמשחררים אותו מדופן הבטן (הסטומה מהניתוח הקודם) ומחברים את הפאוץ לפי הטבעת. עד כאן התיאור משותף לשתי האפשרויות. בשלב זה ניתן לבצע סטומה חדשה כדי להטות את זרם הצואה מלהגיע לפאוץ שאותה סוגרים בניתוח שלישי או שלא מוציאים סטומה כלל. ישנם מנתחים שיעדיפו ברוב המקרים לבצע סטומה להטייה ויש כאלה שלא. יש מצבים שמחייבים יצירת סטומה להטייה למשל אם את עדיין על מינון סטרואידים גבוה או שבמהלך הניתוח יש דימום רב או שמזהים איזשהי בעייה בחיבור הפאוץ במהלך הניתוח. בכל מקרה גם בניתוח של שני שלבים וגם בניתוח של שלושה שלבים התוצאה הסופית אמורה להיות זהה. כך שאם מדובר במנתח מנוסה בתחום הייתי מאפשר לו להחליט לפי העדפתו ולפי המצב הספציפי שלך מה עדיף. ד"ר י. קריב

למעלה