ניתוח פזילה

v 1 2 3 4 5 6

New member
ניתוח פזילה

שלום דוקטור אני אישה בת 36 לפני 20 שנה עברתי ניתוח עקב היפרדות רשתית ומאז נוצרה אצלי פזילה יש לי חיגור בעיין לפני חודש פניתי לרופא עיניים מומחה לפזילה ילדים בבית חולים שניידר פתח תקווה לשם ניתוח לתיקון הפזילה והוא המליץ לי לעשו ניתוח בשתי העינים לתיקון הוא אף אמר כי הניתוח יהיה קשה ובהרדמה מלאה היו והעין שלי עברה שני ניתוחים ואף אני סובלת מגלאוקומה בשתי העיניים הוא לא מוכן לקחת סיכון הלכתי לרופא אחר פרטי והוא המליץ ניתוח רק בעין אחת שאלותיי מדוע צריך לנתח את שתי העיניים והאם יש מנוס מכך ולנתח עין אחת האם בכל ניתוח לתיקון פזילה שמים חוטים על מנת לסדר את הפזילה באם הניתוח לא הצליח ?לי נאמר שאם הפזילה לא תתוקן לשביעות רצוני אני אצטרך לעבור ניתוח נוסף האם יש ניתוח שאני יכולה לעשות על מנת לראות יותר טוב {ואנני מתכוונת לליזר } האם ניתן לעשות פעילות גופנית לאחר הניתוח ? השרירים של העין נחלשים כתוצאה מהניתוח ? ניתוח זה פוגע בשדה הראייה? מהי מידת הצלחתו של ניתוח זה ? { בהתייחס לעובדה שאני סובלת מגלאוקומה וקטאראט} ? כמה זמן היא תקופת ההחלמה ? אשמח לתשובה מהירה

תשובה

שלום רב! מתנצל על האיחור בתשובה.אם עין אחת פוזלת יש לתקן עין אחת,ניתוחי פזילה אחר ניתוחי היפרדות רשתית עם חיגור הם טכנית לא פשוטים ולעיתים צריך יותר מניתוח אחד.איני מכיר ניתוח לשיפור הראיה פרט לליזר או השתלת עדשה תוך עינית.ניתן לבצע פעילות גופנית אחר ניתוח פזילה.אין הניתוח פוגע בשדה הראיה של כל עין אלא לעיתים מגביל שדה ראה דו עיני.אחוזי ההצלחה הם בערך 60-70 אחוז.

v 1 2 3 4 5 6

New member
ושוב שלום בקשרא לניתוח פזילה

שלום לרופא תודה רבה על התשובה בתשובתך טענת שייש לנתח עין אחת הייתי אצל רופא בבית חולים שניידר והוא המליץ על ניתוח בשתיי העיניים היות והוא לא רוצה שיהיה לחץ על העין עם ההיפרדות { הפוזלת} האם ניתוח בשתי העיניים מעלה את אחוזי ההצלחה ?למה שהרופא ירצה לנתח את שתי העיניים ? מהי השתלה תוך עינית ? האם ניתן לעשות אותה עם הניתוח לפזילה ? אמרת שהניתוח לא פוגע בראייה אלא שדה ראיה דו עיני מה זה אומר ? האם לאחר הניתוח תיתכן שהפזילה תחזור? ושוב תודה אשמח אם תשיב בהקדם האפשרי

למעלה