ניתוח פילונידל

guygordon

New member
ניתוח פילונידל

שלום רב, אני בן 25 ומזה כבר שנתיים סובל מפילונידל שמתבטא ע"י חריץ שמיקומו ככמה ס"מ מאיזור פי הטבעת וגם ציסטה בחלקו העליון של אחד מלחיי הישבן שלי. הלכתי לרופא כירורג שהיה אמור לעשות את הניתוח והוא הסביר לי שהציסטה ניזונה מהשערות שנכנסות דרך החריץ המדובר והסביר לי שצריך לכרות את הסינוסים באיזור של החריץ ע"י חתך אחד וע"י חתך אחר צריך להוציא את הציסטה. חקרתי לא מעט לגבי המחלה הזאת וידוע לי שהיא חוזרת ונשנית בחלק גדול מאוכלוסיית החולים ושלא מעט ניתוחים יוצאים כלא מוצלחים במיוחד. אני הלכתי לכירורג שהמליצו לי עליו מאוד, אבל מאחר והיה מחוץ לקופ"ח וגילה את כמות הניירת הנדרשת לעשות את הניתוח באסותא (אני חבר מכבי), הוא פשוט לא המשיך ואני נאלץ עתה לחפש כירורג אחר. אני טס לחו"ל לשהות ממושכת שיכולה להימשך כמספר שנים ומאחר ואני לא רוצה להתעסק עם הבעיה בחו"ל, אני רוצה לפתור אותה כמה שיותר מהר וביעילות. שמעתי על פרוקטולוגיה כירורגית, שמעתי על כירורגים כלליים, על כירורגים פלסטיים. יש מספר מקורות שחשבו שכל אחד מהמומחים הנ"ל אמור דווקא הוא לטפל בניתוח הזה. אני כבר מבולבל לחלוטין מהחיפושים שלי ואני מבקש תשובה למספר שאלות : 1. הכי חשוב : איפה אני יכול למצוא רופא מומלץ ואנושי שעובד בקופ"ח מכבי ושיכול לבצע את הניתוח הזה? (אם מסיבות כלשהן לא ניתן לענות על שאלה כזו בפורום, איפה כן אוכל למצוא המלצה? ביקשתי מרופא משפחה המלצה כשהבעיה החלה לפני שנתיים. הרופא אולי היה מומחה אבל גם מאוד מאוד לא סימפטי ולא הרגשתי את הביטחון הריגשי המינימלי שאני צריך בכדי לעבור מתחת לסכינו של הרופא הזה) 2. איזה סוג של רופא מתאים לבצע ניתוח כזה? 3. איך אוכל לבצע את הניתוח בצורה הכי יעילה בכדי להעלות את הסיכויים שהבעיה לא תשוב? 4. יש לי שאלה לגבי כירורג ספיציפי - האם אפשר לשאול כאן או שזה לא אתי? אני מודה לכם מראש. כל עצה תעזור כי אני אובד עיצות והניתוח הזה מעכב את החיים שלי כבר מספר מכובד של חודשים. ג.ג.

סינוס

שלום רב, רבות דובר בפורום על סינוס פילונדיאלי תוכל לעיין אחורה ולמצוא תשובות למירב שאלותיך. בכל זאת, מי שאמון לרוב על ניתוחי סינוס פילונידאלי הינו כירורג כללי, תת התמחות בכירורגיה שעוסקת באזור פי הטבעת, רקטום ומעי הינה פרוקטולוגיה, לרוב אלה הם הכירורגים (כללי/פרוקטולוג) שמנתחים סינוס פילונדיאלי. פלסטקאי הינו כירורג (לא כללי) שעשה התמחות ספציפית בפלסטיקה, וגם הוא יכול לנתח את הסינוס, ולרוב מעורב במקרים בהם הסינוס גדול, עבר מס' ניתוחים, כאשר קיים חסר עור ניכר וכדומה. ניתוח לכריתת סינוס פילונידאלי לרוב הינו פשוט ופותר את הבעיה אולם מצריך טיפול בהמשך (רחצה, גילוח שערות באזור וכדומה, תוכל לשאול את המנתח), ולעיתים יכול לחזור בצורת אבצס או סינוס נוסף שיצריך כריתה חוזרת. לעיתים הניתוח הינו מורכב ומצריך כריתה נרחבת ואז ההחלמה יכולה להמשך שבועות עד חודשים. לא נשמע לי בעייתי במיוחד לעבור את הניתוח אם במסגרת מכבי (קרי אסותא) או במסגרת בית חולים, אתה פשוט צריך להחליט לעבור את הניתוח, לעבור את הבירור (הבירוקרטיה שאת קורא לה* טרם הניתוח, וזהו. תוכל לפנות למרפאה כירורגית כאן אצלנו או לחלופין למרפאה פרוקטולוגית (דר' קריב, גולדמן, טולצינסקי, רבאו, גרינברג) במוסדנו ובעייתך תיפתר ללא עיקוב. אנו לא נוהגים לתת המלצות על כירורגים מאחר וזה לא מדיניות הפורום. בברכה

למעלה