ניתוח קאטרקט אחרי הפרדות רשתית

שלום
לפני כשנתיים הופיע היפרדות רשתית ונותחה (בהצלחה) עם הכנסת שמן (ג'ל) סיליקון.
לפני כשנה (אוגוסט) השמן הוצא ואחרי החלמה ובדיקות הסתבר לי שהעין זזה מ-2.0- למצב של 8.0- או אפילו 9.0-!
מה שהבנתי שבניתוח הקאורקט מחליפים את הרקנית (עדשה) וניתן לבצע "תיקון, למצב.
מצד שני, הרופא לא מבטיח שיפור ממשי בראיה!
הניתוח ביום חמישי הבא. (ביקשתי בהרדמה מלאה)

למה לצפות?
הרי סה"כ אם לא יהיה שיפור, חבל על כל המהומה של 3 ניתוחים.

geaula77

New member
ניתוח קטרקט מסובך עםרשתית

רק תזהר לא לעשות את הניתוח בבית חולים כרמל אצל דר.גייר בחיפה.כל המחלקה שם הם בקושי מתאימים להיות סנדלרים!!!!טל. שלי:0542081470

סליחה על התגובה

שלום
שימי לב שהם כבר עשו לי 2 ניתוחים...ואני לא חושב שיש פגם בעבודתם.
יתרה מזו.
כאשר אושפזתי לראשונה (ערב לפני הניתוח), פגשתי במטה ליד אדם מאוד חביב ומבוגר מעט ממני, שהיה אחרי ניתוח גלאוקומה.
השיחה התפתחה והתגלה שהאיש פרופסור לאונקולוגיה בבית החולים בלינסון ואסות"א. והוא בכלל לא גר בחיפה או בסביבה!
שאלתי אותו אם הוא כבר עובד במע', למה הוא בטא לכרמל.
תשובתו הייתה, שזה ה-בית חולים לביצוע ניתוחים אילו. גם הרופאת עיניים שגילתה את הפרדות הרשתית, יעצה לי בחום על כרמל.
אני מניח שיש גם בכרמל, כמו בכל בית חולים, אנשים שהם יותר מרוצים, ויש פחות מרוצים.
אבקש להדגיש שלא הייתה לי כל הכרות עם הבית חולים או המחלקה של פר'. גייר, וכתושב חוזר, פשוט הלכתי ע"פ עצת הרופאה שבדקה אותי.
עד כה אין לי תלונות, וכמ שהיה פעם ראשונה באשפוז בבית חולים בכלל, ובמח' עיניים בפרט, אני מניח שהם בסדר.
נכון, היה בחור שנכנס לתהליך יחד איתי (הפרדות רשתית) ופגשתי בו שוב בניתוח השני, והוא הגיע כי התפתחה לו דלקת.
היה גם מנותח שהניתוח שלו לא הצליח, והוא היה חייב לעבור אותו שוב.
מצד שני, שלי דווקא עבר טוב, וגם מי שהגיעו לקאטרקט יצאו משם יותר טוב ממה שנכנסו, עוד באותו יום.
צר לי אם הנסיון שלך לא היה טוב. אני מקווה שגם הפעם ישפר מזלי.

מצב בו יש צורך בניתוח קטרקט לאחר ניתוח רשתית בו הוכנס שמן סיליקון לעין הוא מצב שכיח. במידה והרופא מעריך שלאחר ניתוח הקטרקט יתכן שיפור מסויים בראיה הרי כדאי לבצע את הניתוח. במידה ואין פוטנציאל לשיפור הראיה הרי יתכן ואין מקום לניתוח אולם ישנם שיקולים נוספים בצורך בניתוח קטרקט והם בין השאר: בכדי לראות טוב יותר את הרשתית או כאשר יש הבדל רפרקטיבי גדול (מה שקרוי המספר בעין) בין שתי העיניים.
בלי בדיקה קשה לי להתייחס למצב הקונקרטי שלך. עליך לדון בכך עם המנתח בהתייחס לנקודות שהעליתי.
בברכה,

תודה ד"ר

שלום
יש הבדל ניכר בין 2 העיניים. הן היו דומות (2.0-) לפני הניתוחים בעין שמאל. עכשיו הימני נותר ב-2.0- ואילו השמאלית (המנותחת) זזה ל-9.0-!
גם ההסבר השני ניתן לי: בכדי לראות טוב יותר את הרשתית. ברם מה הטעם אם העין לא רואה?
טוב, הניתוח יהיה ביום חמישי הבא, ונקווה לטוב. סה"כ העין הזו (שמאל) יוצרת בעיה לא פשוטה באורינטציה, ולפעמים גם לסחרחורות.

geaula77

New member
רשתית

רציתי לשאול אם רופא עיניים שלא מתמחה ברשתית יכול לבצע ניתוח קטרקט שמסובך עם רשתית.האם אתנ נותן חוות דעת משפטית?טל.0542081470.

למעלה