ניתוח קילה

cute78

New member
ניתוח קילה

שלום רב,בשבועות האחרונים אני חש כאבים קלים בתנועות מסוימות בבטן התחתונה,מביקורי אצל כירורג בדיקה שנעשתה על ידי שיעול עם ראש הצידה,ממצעיו בביקור הוא :בטן רכה ללא רגישות,בקע שמאלי ללא סימני כליאה,מומלץ תיקון בקע מפשעתי שמאלי אלקטיבי. יש לציין שהוא לא איבחין בזה במיידית וגם לא שלח אותי לשום צילום. האם עלי לבקש צילום לוודא שזה אכן המצב, או אולי חוות דעת נוספת?

בקע

תוכל לדפדף אחורה בפורום רבות דובר על הרניה מפשעתית. עקרונית לא צריך שום צילום או US, במידה והקליניקה והבדיקה הפיזיקלית מאשרים כי אכן מדובר בהרניה מפשעתית ואתה סובל ממנה יש אינדיקציה לניתוח. לעיתים הרניה קטנה/חולשה של דופן הבטן או המפשעה מפסיקים להטריד וניתן לחיות איתם בשלום זמן רב ואז לא חובה לנתח. שבת שלום

cute78

New member
ניתוח?

האמת המצב הקיים לא כל כך מפריע לי ועליי לציין שזה לא בלתי נסבל לעומת פיסורה שנוצרה לי באותה תקופה (מזה חודשיים) ואני שוקל ניתוח בקרוב לאחר שטיפול שומרני לא עזר.האם אני יכול לוותר על ניתוח הבקע או אם אזניח זה יכול לעשות יותר גרוע? האם עליי להפסיק להרים משאות כבדים?

בקע

עקרונית בקעים יכולים להיות פחות ופחות סימפטומטים בעיקר אם הם קטנים כן עליך להמנע מהרמת משאות כבדים אורי

למעלה