ניתוח קיסרי

ניצני888

New member
ניתוח קיסרי

הי בנות, אני בשבוע 32, בשמירת הריון עקב דימומים, צוואר מקוצר ושיליית פתח מלאה. מטופלת בפרסולאט.די סמוייה פה אבל הגיע הזמן לצאת מהארון. מאחר ואין מנוס מניתוח קיסרי רציתי לשאול: א. אם היתה לכן אפשרות לעשות קיסרי באופן פרטי, האם הייתן עושות זאת?בי"ח פרטי ומנתח פרטי? ב. האם יש לכן המלצות לרופאים טובים? אשמח לתשובות ותגובות ובינתיים בהצלחה לכל הבנות. תודה.

ברוכה היוצאת מהארון ../images/Emo219.gif

קודם כל, אני רוצה לחזק את ידייך. הגעת לשבוע 32 בתנאים לא פשוטים בכלל, ועל זה מגיע לך ח"ח ענק. אני כמובן מאחלת לך שתמשיכי לסחוב לפחות עוד חמישה שבועות, אבל כבר עכשיו ההישג שלך יפה מאוד, ואני חושבת שאת יכולה להיות גאה בעצמך.
לגבי הניתוח - תראי, אני אישית לא רואה הצדקה לכך. ככלל, הניתוחים אינם מבוצעים ע"י אנשים חסרי נסיון, וכמובן שכשמדובר בניתוח שנקבע מראש הוא בד"כ מבוצע בשעות הבוקר ע"י רופא מומחה ובעל נסיון רב. אני מבינה את החרדה הרבה שכרוכה בהריון שלך, ואת הרצון הכל כך הגיוני להבטיח ששום דבר לא ישתבש, ועם זאת אני מאמינה שגם אם תגיעי לניתוח בבי"ח ציבורי אצל מנתח אקראי, עדיין תקבלי טיפול טוב לא פחות מאשר ע"י מנתח פרטי. אני נותחתי כיולדת מן המניין בתה"ש (אגב, למרות שהייתי פציינטית פרטית של מנהל המחלקה, לא הוא ניתח אותי!), ואין לי שום תלונות או חוויות שליליות, להיפך. לגבי המלצה על רופאים טובים - מאיזה אזור את בארץ? עתליה

זה תלוי במה חשוב לך

ככלל, מסכימה עם עתליה שהמנתחים בבתי החולים הם מיומנים ומצויינים. יחד עם זה, אני חושבת שהבעיה העיקרית בבתי החולים היא הטיפול שלאחר הניתוח (הכולל לרוב הפרדה של התינוק מאימו, שכיבה לזמן יחסית ממושך וכו'). מן ההבט הזה, הייתי בוחרת בלניאדו, שמאפשר הנקה גם מיד לאחר קיסרי וכן ביות מלא. לי זה חשוב מואד, לאחרות פחות. אם יש לך ביטוח פרטי, הביטוח מכסה לא מעט מעלות המנתח. אחותי נותחה כך על ידי ד"ר אילון לחמן, המנתח בלניאדו בשיטת משגב לדך. היא ילדה בערב ובבוקר, בא הרופא וליווה אותה למסע רגלי של 3 קומות ברגל! (זה מתאפשר בשל שיטת הניתוח. יחד עם זה, יש הטוענים כי השיטה מגדילה את הסיכון לקרע ברחם בהריון חוזר. אין לי מידע מצק לכאן או לכאן).

shul5

New member
מהי שיטת משגב לדך ובמה היא שונה מניתוח רגיל?

ולמה היא מעלה את הסיכוי לקרעים ברחם והאם בלניאדו מנתחים רק בשיטה זו או שאפשר לבחור? ואם הקיסרי הוא קיסרי חירום האם זה משפיע על שיטת הניתוח? הלוואי שלא נגיע לעוד ניתוח

פירוט על השיטה תוכלי למצוא

בפורום "הריון לאחר טיפולים" (אני חושבת שזה מופיע שם בטאג ליין. אם לא, עשי חיפוש לפי אילון לחמן או משגב לדך) כעקרון, זו שיטה המבוססת על הפרדה של השרירים ולא חיתוך שלהם. איני יודעת אם בלניאדו מנתחים רק כך, אני מניחה (כמע בטוחה) שלא. לרוב, כל רופא מנתח רק בשיטה אחת. מי שמנתח בשיטת משגב לדך מנתח כך גם בחירום.

למעלה