'גלויה'
טוב אז אני אתחיל מקווה שתזרמו איתי.... יש לציין שזה לא פירוש מקצועי או משהו כזה-סה"כ מה אני מרגישה כשאני שומעת את השיר....כל אחד יכול לראות את זה שונה... לדעתי השיר מדבר על בחורה שיש לה רגשות כלפי חברה טובה שלה,ובעצמם בחורה מס' 2(ככה נקרא לה) לא יודעת על הנטיות של מס'1 ובטח ובטח שלמס' 1 יש רגשות כלפיה.. ."..לה כמה את פוחדת להמר להסתכל לי בעיניים בלי למצמץ לחשוב שלא הכל ידוע לך תני לי לבוא איתך הביתה" פה בעצם נראה שבחורה מס' 1 מדברת על עצמה/לעצמה,מוזרה לה ההרגשה כלפי חברה שלה,זה מפחיד אותה,ומצד שני היא עדיין רוצה בזה... "עברו מקום ועוד מקום כמעט ולא דיברה רק נתנה סימן כשהתעיפה פגשה ידיד וגם מכר וגם אחד שדיבר קרוב מדי לצוואר תני לי לבוא אתך הביתה" כאן נראה שבעצם החברות מסתובבות המון יחד(חברות טובות מאוד) ומס' 1 מוכנה ללכת איתה לכל מקום ולעשות הכל למען חברתה,למרות שקשה לה.. וגם מעצבן אותה שיש סביב מס' 2 כל מני בנים שמתחילים איתה..היא ממש רוצה אותה לעצמה. "גורלית ויחידה כל מלה שנאמרה איך היא לא רואה זה יהיה קרוב כמו מחט את תראי רחוק כמו גלויה היא ענתה" עכשיו זה בית שנראה לי שזההמחשבות של מס' 1... מרגישה שכל דבר שמס' 2 אומרת זה רמז,סימן,משהו שהולך לקבוע את ההמשך....וחוץ מזה נורא קשה למס'1 שמס' 2 לא רואה כל מה שהיא עושה בשבילה ואת האהבה שלה אליה.. מס' 1 מצד אחד רוצה להיות קרובה אליה ומצד שני היא יודעת שזה יכול להרחיק אותן אחת מהשניה והיא בהתלבטות עם הרגשות שלה כלפי מס' 2.. "סכין כהה חלום שחור פתחת לך פתח כדי לסגור אני רואה לך דרך העור כעובי הצלקת עובי העלבון היום לילה לבן מחר נלך לישון אם תתני לי לבוא איתך הביתה" טוב בבית הזה כבר ממש נראה שבחורה מס'1 בדכאון..סכין,שחור,חלום שחור,סגירה,צלקת,עלבון... הבית הזה ממש מכניס לדכאון... "כמה בלתי נסבלת הקלות של החיוך שלך לא מבקש אבל תמיד מקבל כמה קלות ורגועות התנועות שלך תראי כמה שריר אני מפעיל במחווה אחת קטנה אלייך תני לי לבוא איתך הביתה....." כאן מס' 1 כועסת על עצמה שהיא כל כך אוהבת את מס'2...נמאס לה מזה שהיא מוכנה לעשות הכל למענה,לתת לה הכל... מראה את הניגודים בין שתי הבחורות..מס' 2 רגועה עם תנועות קלות ומס' 2 "מפעילה שרירים" וכל זה רק למענה.... ועדיין בסוף אחריי הכל היא רוצה ללכת עם מס' 2 הביתה ולהיות יחד איתה... אני ממש אוהבת את השיר הזה...וגם די מזדהה איתו,אז אולי בגלל זה אני מפרשת אותו ככה..בכל אופן..מעניין למה רונה התכוונה כשהיא כתבה אותו....