הניתוח שלי
בכלליות אני חושבת שהשיר הוא על לצאת מהמקום שבו אתה נמצא עכשיו אם אתה לא מרוצה ממשהו, לעשות משהו- שינוי. לעשות את השינוי בעצמך, ולעשות את מה שאתה רוצה. למשל בדיוידי של Berth ברט אמר לפני שהוא שר אותו את זה: "How many of you are from right here in Vancouver? How many of you don't give a fuck where you came from? This song is about following your heart and making your fucking dreams come true"
בית ראשון
"זה שווה את זה את יכולה בכלל לשמוע אותי? עומד עם אור הזרקורים שלך עלי" הוא תוהה אם שווה לו בכלל לנסות לעשות שינוי- השינוי שלו הוא לצאת מיוטה ולשיר. בכלל יקשיבו לו? ישמעו אותו? אור הזרקורים מכוון אליו- אולי אנשים מצפים ממנו למשהו, בוחנים אותו
"לא מספיק כדי להאכיל את הרעב אני עייף והרגשתי כך כבר הרבה זמן עכשיו"[חחח זה מתחרז] הוא מרגיש שמהו שם לא מספיק- לא משנה כמה הוא אוכל הוא לא שובע, לא משנה כמה הוא ישן הוא לא עירני. משהו חסר לו כדי להיות שלם עם עצמו.
"בים הזה של בדידות הטעם של הדיו נעשה ישן" הוא כנראה יושב בחדר שלו לבד, ומנסה לכתוב משהו. אבל בגלל שאין לו השראה הוא יושב עם העט בפה וכבר מתרגל לטעם של הדיו- אין לו על מה לכתוב, שום דבר לא חדש.
"זה 4 בבוקר המזדיין כל יום נעשה יותר ויותר כמו היום הקודם" אולי הוא לא נרדם, וכבר 4 בבוקר כל יום אותו הדבר- שום דבר לא מתחדש. זה מסביר לנו למה הוא מרגיש לא שלם עם עצמו.
"עדיין אני יכול לראות את זה בא בזמן שאני עומד בנהר, טובע" הוא עומד בנהר- לא זז, וטובע מזה. הוא טובע בכלום, בחוזר תזוזה, בחוסר שינוי. "זה" לדעתי מתייחס לשינוי. הוא רואה את השינוי מתקרב.
"זאת יכולה להיות ההזדמנות שלי לפרוץ זאת יכולה להיות ההזדמנות שלי להגיד שלום." עכשיו הוא יכול לצאת מיוטה[להגיד שלום], ולפרוץ לעולם המוזיקה.
"סוף סוף זה נגמר לא יכלתי לשאת את העיר הזאת יותר להיות חצי מת זה לא מה שתכננתי להיות עכשיו אני מוכן להיות חופשי." הוא יצא, סוף סוף הסבל שלו בעיר הזאת נגמר. להיות חצי מת- מה שהוא היה, זה לא מה שהוא רוצה להיות. עכשיו כשהוא יצא הוא סוף סוף חופשי.
פזמון
"אז הנה אני זה בידים שלי ואני אתענג מכל רגע בזה." בקיצור הוא אומר שזהו, זה כל מה שיש לו- הוא והידיים שלו, זה הכל תלוי בו והוא מתענג מההרגשה הזאת. מהרגע הזה של להיות חופשיD:
בית שני
"ולא תחשבי שאני יפה כשאני עומד בראש העיר מלאת האורות?" כאן הוא כבר לא במקום התקוע שהוא בא ממנו. עכשיו הוא באיזה מקום זוהר, מרכזי. בדרך לתהילה וכל זה. הוא חושב שיותר יפה לו כשהוא במקום זוהר וכל זה.
"ואני אקח את היד שלך וארים אותך ואשאיר אותך שם כדי שתוכלי לראות" הוא לוקח את המישהו הזה איתו. הוא נמצא גבוה והוא לוקח איתו אחרים.
"כל עוד שאת חיה ואכפת לך אני מבטיח שאקח אותך לשם נשתה ונרקוד אל תוך הלילה" הוא בעצם אומר שהוא רוצה להנות והוא רוצה להנות איתה\ו, ושכל עוד אכפת לה והיא חיה[נו נגיד שזאת בת] הוא רוצה שהיא תהיה איתו במקום שהוא פורץ בו ונהנה בו.