ניתוח שיר

shiran amit

New member
ניתוח שיר

אני ישמח אם מישהו יוכל בבקשה לתת לי פירוש לישר When the Ship Comes In על מה מדובר בשיר או משהו כזה... בסרט "no direction home" מסופר על כך שהוא לי קיבל חדר במלון או משהו כזה, מאוד כעס וכתב את השיר בעקבות הסיטואציה הזאת.. בכל מקרה תודה רבה!!

Chocoholic

New member
אכן דילן נדחה

ע"י אנשי הקבלה במלון מסוים בגלל מראהו שלא הלם את המלון, אך למזלו, ג'ואן באאז הצילה את המצב. השיר 'When The Ship Comes In' הוא (לפחות במבט ראשון) התרסה בכל הממסד הישן ומי שייצג אותו, בארה"ב של אותו הזמן (ויש שיאמרו גם היום); בשיר הוא מדמה בואה של ספינה לנמל כבואה של מהפכה חברתית, שאמנם תיתקל בהתנגדות מצד שמרנים ובורים, אך נצחונה יהיה גדול. הוא ראה באנשי המלון השמרנים חלק מהמנגנון שנגדו הוא יצא בשיר זה.

אני מתאר לעצמי

שזה היה אירוע מביך עבור דילן, אבל מעניין שגם בשנים מאוחרות יותר יש כמה תמונות כאלה שהוא נראה נבוך בהם. זכורה לי אחת כזו מתחילת שנות ה-90' בה הוא נראה עם מקל הליכה. סלחו לי על עצלנות מצדי לקום לחפש אותה ולסרוק. אני רק רוצה להמשיך בעניין של המבוכה ולומר שגם היו מקרים בהם דילן הביך את התקשורת, כמו בפעם שהוא הופיע במסיבת עיתונאים עם בובה (כמו ב"בועות" סידרת הטלויזיה משנות ה-70') והוא אמר שהוא מתייעץ איתה ואומר את מה שהיא מציעה לו לומר. במקרה הפעם אני לא יודע אם אני מדייק כלכך בעובדות, אבל תאמינו לי שזה מקרה שקרה.

ערןלוי

New member
אין צורך לסרוק

בתמונה עם מקל ההליכה הוא גם עם מגבעת ובגדים מיושנים. זה מהקליפ של blood in my eyes (אם אתה לא מכיר, זה שיר מאלבום שדילן הוציא ב 1993 של שירי עם ובלוז ישנים בשם world gone wrong). הוא משחק דמות. סיפור הבובה נשמע לי מוזר, אבל אולי.

למעלה