ניתוח של משמעות האהבה:

אהבה היא הרגשה שדבר טוב. טוב הוא מה שירצו. רצון הוא הרגשה שאעשה אם אוכל גם אם אוכל שלא. יכולת היא מצב שלא מונעים מאתנו. מניעה היא גרימה לכך שלא נעשה. השפעה היא גרימה לגרימה. הרגשה היא ידיעה לא וודאית בגלל השפעה. ידיעה היא שיש לנו אמת. אמת היא דבר נכון.

dory30

Well-known member
ואיך תסביר את זה שאנשים נכנסים למערכות יחסים רעילות (רומנטיות, מקצועיות ולא פעם שניהם ביחד)?

אני אהבתי אהבה אמיתית ועצומה אשת מקצוע נהדרת שטיפלה בי לפני הרבה שנים, היא לא רצתה לשמור אתי קשר והייתי מאוד עצוב. במשך שנים רציתי להתחתן אתה, אבל לו רצתה לפחות להתיידד אתי זה היה משמח אותי מאוד. קשרים שאין בהם אהבה אמיתית אינם שווים. אם יש אהבה אמיתית, כמעט הכול אפשרי. לצערנו, רוב האנשים חומרניים ומשעממים. אלוהים הוא סופר מתחיל, נראה שהעולם הזה דפוק. אני מאוד רוחני ואני נלחם כבר שנים כדי לשפר את העולם הזה ולהפוך אותו ליותר חכם, רוחני, אוהב ומעניין. אהבה היא הרגשה שדבר טוב. כשאוהבים אדם, אוהבים או את מה שטוב בו לנו או את מה שטוב בו לאחרים: מה שאני ארצה שקיים באדם או מה שהאחרים ירצו שקיים באדם. עכשיו יש לי כבר כמה שנים חברה נהדרת שגם אותה אני מאוד אוהב ויש לנו קשר נהדר, אבל אותה אישה שעבדה בשבילי פעם היא אהבת חיי ותמיד אזכור אותה לטובה.

נערך לאחרונה ב:
"אלוהים הוא סופר מתחיל" זה ביטוי שלמדתי מאמי שפירושו כנראה שרוב האנשים בנאליים, חושבים בבנאליות ולכן עושים מעשים בנאליים. אולי המשמעות אחרת, שהעולם משעמם. אני דווקא חושב שאלוהים אחלה והעולם נהדר. רוב האנשים טובים אבל חומרניים וטיפשים. בין שאר ההתלבטויות שלי לאחרונה, אני מתקשה להחליט אם להיות דתי או חילוני. בזמן האחרון הרגשתי שהאמונה תייצב ותחזק את הרוחניות שלי, בינתיים מצאתי את דרכי הרוחנית ואני מרגיש פחות זקוק לדת. אלוהים הגדרתי במילון שלי ככוח ששולט ביקום. לדעתי אלוהים הוא הרוח שיצרה מתוכה את החומר, הוא המצפון שמאחד בין כל המודעויות, והוא מתבטא בכוחות החשמל, האור והאש.

נערך לאחרונה ב:
למעלה