ניתוח שקדים בחלום

אור_30

Active member
היי יקירה,

עוד חלום שתהיתי אם להתעלם ממנו..

הייתי במסגרת של טיול או משהו, עם ילדים בני גילי.
זה היה מבנה גדול, היה שם חדר ניתוח ומסדרונות..
אני זוכרת שהייתי צריכה לעבור ניתוח שקדים, זה כיביכול נקבע והיה "ידוע", אבל לא זכרתי.
הייתי רעבה וביקשתי לאכול לפחות לפני. זה היה כשעה וחצי לפני הניתוח. הרופא אמר שלא אפשרי. לאכול רק אחרי הניתוח בכמה שעות כדי לבדוק האם הניתוח עבד. לא זוכרת מה הוא אמר בדיוק, לבדוק קיפאון/בליעה
פחדתי מאוד שאאבד את היכולת לאכול ואשאר רעבה, שיהיה נזק בלתי הפיך.
אני זוכרת שילד אמר לי משהו, סיפרתי לו שאני צריכה לעבור ניתוח ושאני מפחדת. הוא היה בשלו, מקפץ כזה, היה באמצע משחק או משהו..

רקע:
אין לי יותר מדי רקע לשייך מלבד הדברים הרגילים והידועים נכון לשלב זה. נרדמתי עם גרון מעקצץ כזה
אני כן מרגישה עדיין עם שרידים של דיכאון, מנותקת מעצמי, מהכוח שלי, מהאור, מאלוהים, לא יודעת אם זה קשור.
המון שאלות קיומיות..

תודה מראש

אלישבע777

Well-known member
שלום אור,

הפרוש לחלום על ניתוח שקדים

החלום נפתח בטיול עם ילדים (בית ספר? אם כן גם זה מוטיב חוזר בחלומותיך ראי חלום מיום 8.9.24 תוכלי לגלול בפורום, הכל שמור בו. גם שם היה עניין עם אוכל) . מייד אחרי משפט הפתיחה מסתבר שזה בכלל לא טיול... הגעת ( דרך מסדרונות באיזה שהוא מבנה) ל... חדר ניתוח (בבית חולים או במרפאה!) לעבור ניתוח שקדים.

ב -"טיול" הזה את הילדה, מגיעה לחדר הניתוח לבד! שם נזכרת או הזכירו לך ( הניסוח לא ברור וחבל) שאת צריכה לעבור ניתוח שקדים שנקבע מראש, בעוד שעה וחצי. ולכאן אני מכניסה את הפסקה האחרונה של החלום, שאינה מתאימה לסוף, אלא להתחלה. [גם היא סצנת הסיום בחלום], בקטע האחרון, מופיע ילד לא מוכר, עליז למדי ואת מספרת לו (ולא לרופא!) משהו מאוד אישי! - שאת מפחדת מהניתוח. הילד מתעלם מהמצוקה שלך וממשיך לשחק עם עצמו לבד בעליצות . הילד הזה מסמל אותך כילדה לבד, שמשחקת עם עצמה ואינה רוצה לשמוע על הסבל של אחרים ( די לה בסבל שלה!),ילדה שרוצה לשמוח. הילד מסמל גם את חברת הילדים שלך בעבר (בבית הספר, בשכונה) – שלא תמיד היתה לרוחך - לפעמים היו התנגשויות, מכות, עלבונות, תחרות.

בחלום את עדיין ילדה אין עלייך השגחה הורית, את בעצם האימא של עצמך מוטיב נוסף שהיה באחד החלומות, (לצערי לא מצאתי אותו במאגר החלומות אותו כדי לדייק יותר) ילדה אינה אמורה לזכור מתי נקבע לה ניתוח. זה התפקיד של ההורים. כאן משתף אי תפקוד הורי מילדות שהיה נורא ואיש לא ידע.

השקדים החוסמים את הגרון, מסמלים את המחנק שאת חשה בגרונך היום במציאות ( לפי הרקע – לפני השינה חשת עקצוץ בגרון) ואת המחנק שהותירה בה הילדות. הגרון חשוב לדיבור, לנשימה, לבליעת מזון ולשתיה. ילד שמונעים ממנו דיבור, מלעיטים אותו בעלבונות, שקרים ,מניפולציות וויכוחים - גדל להיות מבוגר שחש מחנק בגרון. אומנם בחלום - לא חשת בכך מחנק או כאבי גרון אבל במציאות - כן. והחלום מבטא את המצב שהיה בעבר וגם היום (לפי הרקע). בחלום את עומדת לעבור ניתוח של הסרת השקדים כדי להירפא מהמחנק הזה שאופף אותך. אבל בעצם לא הניתוח מטריד אותך, אלא הרעב ועל איסור האכילה בפקודת הרופא!

הרופא הוא האדם היחיד שמשוחח איתך וגם הוא לא ממש דמות חיובית ( הוא "אוסר עלייך לאכול")... אין פלא שאת לא מספרת לו על החרדות שלך, כמו שסיפרת לילד העליז. הרופא אינו פנוי להקשבה ואינו נותן להסברים מרגיעים. את לא רק בודדה בחברת הילדים ( הילדים שהגעת איתם לטיול, אינם מופיעים) את בודדה גם בחברת המבוגרים האחראים ( הרופא מסמל אולי את בעלי הסמכות הורים, מורים שאף אחד לא תרם את חלקו לטובתך בילדות ) בהתחלה את מוטרדת רק מאיסור האכילה הזמני בהמשך - את מפתחת לפתע חרדה של ממש. את חוששת שגם אחרי הניתוח לא תוכלי לאכול ( לבלוע) ותישארי רעבה לצמיתות!

החלום מסתיים כאן ללא סיום.. ומה בכלל היה בו? טיול לא היה, ילדים – לא היו והילד היחיד לא שם לב אלייך, הורים לא היו, הרופא לא היה קשוב ולא הרגיע וגם... הניתוח לא היה! אז מה כן היה?

החלום מראה שאת חרדה ממה שעובר עליך בימים אלה, כפי שציינת ברקע, מבדידות פנימית ( שאולי אינה בדידות אמיתית במציאות, אלא תחושה בלבד). החלום מציין פתרון ( ניתוח) , אבל הוא אינו מתממש ולכן את נשארת באותו מקום ללא מזור. הפתרון דראסטי – ניתוח, עקירה. לכל ניתוח יש מחיר, אסור לאכול לפני הניתוח ואם הוא יכשל, "יהיה נזק בלתי הפיך" כפי שכתבת ותמשיכי לרעוב.
אבל אם הוא יצליח והחסימה תסולק, תוכלי להשביע את רעבונך לחיים: לעשיה, לעבודה מכובדת במשרה מלאה, ליחסים טובים במשפחה, לאהבה.

ומי יעשה את הניתוח וכיצד? זה לא ידוע, אולי מטפלת חדשה שתבין אותך ותעזור לך לצאת מהדכדוך? אולי את עצמך הרופאה של עצמך ורק את יכולה לפעול (צריך אומץ) לניתוח עצמי, להסרת החסימות?

אודה לך על חוות הדעת רצוי כמו קודם ברשימה – מה התאים ומה לא.

למעלה