ניתוח תקיון ראיה

חנול

New member
ניתוח תקיון ראיה

מנסה גם פה: ובמסגרת פינתנו לכל שאלה תשובה, אשמח אם תוכלו לתרום מניסיונכם בנושא. בעקבות פגישה עם אחת מחברי הפורום שעשתה את הניתוח, התעורר בי השד שמפעם כל פעם שאני עוזבת חנות למשקפיים- די, נמאס לי ממשקפיים. מכיתה ו' ועד היום זה מכובד, אבל נדמה לי שהפחד הפעם קטן יותר מהרצון. רוצה לראות את עצמי ולא מבעד לזגוגיות. רוצה להתאפר כמו בנאדם ולא להצטרך להריח את המראה בשביל זה. חוץ מזה, גם מעדשות נמאס. התחלתי לבדוק, אבל השיטות מבלבלות אותי (הבנתי שיש הבדל בין לייסיק ללייסק), וגם לא מבינה מי מומלץ (עין טל, הדסה...). יכולה לספר שאני חברת מכבי ובעלת ביטוח משלים של הפניקס- לדעתכם זה יתרום לאיזו הנחה? כי די יקר העסק מסתבר... אז אשמח לשמוע ממי שעשתה איך היה (מבחינת כאבים והחלמה), איך איכות הראיה היום (סינוור יתר או כאלו) ואיזה מכון מומלץ מבחינת הרמה הרפואית של הצוות והמנתח ( זה בבחינת ניתוח נכון?) והתנאים. כמה ימי חופש צריכים אחרי זה... בקיצור, למי שיש כוח לשפוך כמה שיותר, אני פה מוכנה לקרוא.

עשיתי לפני 8 שנים בהדסה

אצל פרופסור פרוכט. הגעתי אליו אחרי המלצות של חברה לעבודה של בעלי שגם היא וגם אחיה עשו אצלו. הגעתי קודם כל לבדיקות - בדיקות מאוד יסודיות כדי לדעת אם אני מתאימה לניתוח. פרופ' פרוכט סיפר לי שהוא ניתח גם את בתו ואת בעלה - דבר שנתן לי הרגשה טובה. הניתוח עצמו ארך דקות בודדות. להפתעתי, לא היו כאבים בכלל. חששתי שמא ארצה למצמץ ולא אוכל בניתוח, אבל זה היה כ"כ זריז ובדיעבד לא כואב (אם כי החששות היו קיימים - בכ"ז, עיניים). אחרי הניתוח העיניים שלי היו מכוסות ברטיות פלסטיק (עשיתי את שתי העיניים ביחד) כדי למנוע חדירה של אבק או מכה לעיניים. הלכתי כך מספר ימים - כך גם התקלחתי והלכתי לישון. חשוב לשמור על הגיינה, טיפות עיניים... אצלי התגלתה רגישות לטיפות העיניים (סטרואידים, לעידוד ההחלמה) - אז פשוט לא שמתי וההחלמה היתה קצת יותר ארוכה (כמובן בייעוץ של הפרופ'). החלמה מלאה (כולל איפור וכיוצ"ב) אורכת כשלושה חודשים, אבל אחרי מספר ימים חוזרים לתפקוד רגיל. חשוב כמובן להקפיד על הגיינה, טיפות עיניים, משקפי שמש. שלושת החודשים הראשונים היו טיפטיפה לא נעימים - אבל אין מה לדבר על איכות החיים היום. אני רואה נהדר, 8 שנים אחרי, שני הריונות אחרי (הריון כידוע משפיע על הראייה) - הראייה שלי 6:6. אני ממליצה בחום - גם על פרופ' פרוכט שנחשב לאחד מהמובילים בתחום בעולם. http://www.hadassah.org.il/Hadassa/Heb_SubNavBar/Harofim/FruchPerryJoseph.htm http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2311-12469,00.html בהצלחה!

ferdinand

New member
וואלה לא'דע

יכול להיות שמתיש'ו בקרוב, אצטרך להיצטרף בעצמי סופסוף ל-"מועדון המשקפופרים". רק דבר אחד לא 'בנתי: מה?! זה (המשקפיים) נידבק כ"כ חזק, שדרוש לייזר בשביל להסיר 'תם?!

hag70

New member
הנה 2 הסנט שלי

אני משקפפור מכיתה ח' (לא אשכח איך הגעתי לכיתה עם משקפיים בפעם ראשונה, מה שהיה שינוי מאד דרסטי בשבילי אבל אף אחד לא שם לב
. היה מאד מעליב). מדי פעם אני חושב להוריד את המשקפיים בכל מיני שיטות ורעיונות (אני לא רוצה לחשוב כמה זוגות שברתי, שכחתי, עיקמתי וכו') ותמיד אני יורד מזה. הרעיון להתעסק בעיניים שלי נראה לי קצת בעייתי. סתם הרגשה שלי. במיוחד שלהרבה רופאי עיניים יש משקפיים. אם זה כל כך טוב, למה הם לא עושים את זה?

akavishon

New member
זאת גם הגישה שלי...

מה עוד שאין נסיון ארוך טווח עם הניתוחים האלה.

ornak

New member
עשיתי לפני כ-9 שנים ב"הדסה"

אצל פרו"פ לוינגר הנהדר. אז זה היה הרבה פחות מתקדם. ומבחורה עיוורת (פחות או יותר) עכשיו אני רואה טוב בעין אחת ורק אחת התחילה עכשיו להתדרדר למרבה הצער (רוב הסיכויים שהייתה מתדרדרת בהתאמה). תשובות נכון לאז: לא מאוד כואב (טיפול שיניים פחות סימפטי) מסינוור תמיד סבלתי, פשוט קונים משקפי שמש טובות. צריך יום יומיים חופש, לא יותר. מומלץ ושיהיה בהצלחה

למעלה