ניתוח - "Wherever You Will Go"

Hadar Mariano

New member
ניתוח - "Wherever You Will Go"

לאן שרק תלכי השיר מדבר על "אהבה לאחר המוות". על איך להתגבר על אובדן של אהבה. אני הייתי במצב כזה (צ´אט אר.פי.ג´י, לא משנה) ואני יכולה להיקשר פה לכל מילה. "לאחרונה, אני תוהה מי יהיה שם כדי לתפוס את מקומי כשאלך, תזדקקי לאהבה שתוריד את הצל מפנייך..." הבית נכתב ומושר ממבט מבטו של האדם שיודע שהוא ייצטרך לעזוב. הוא יודע שכשהוא יילך, אהובתו תכאב, והוא דואג. הוא רוצה שהיא תמשיך הלאה, שהיא תמצא מישהו שיחזיר לה את ה´צבע´ לחיים. "ואם גל גדול יפול ויפול על כולנו אז בין החול לאבן התחזיקי מעמד לבדך?" הגשרים כתובים פה בצורה מטאפורית. "אם גל גדול יפול", כשהיום יבוא וכל מה שהכרת ייחרב, האם תצליחי להחזיק מעמד, להמשיך הלאה עם חייה. "אם הייתי יכול הייתי הולך לאן שרק תלכי גבוה, למעלה או למטה, נמוף אלך לאן שרק תלכי" גם הפזמון בנוי בצורה מעט מטאפורית. הוא רוצה להיות עם אהובתו בכל מקום. שימו לב ל"אם הייתי יכול אז הייתי...", שם הוא אומר שהוא באמת היה הולך לכל מקום אליו תלך. אבל לאחר מכן הוא כבר לא אומר שהוא היה הולך אם הוא היה יכול. הוא ילך. לא פיזית, אבל מנטאלית ונפשית, הוא תמיד יהיה עם אהבתו. "ואולי יום אחד אמצא דרך לחזור לצפות בך, להדריך אותך דרך האפלים שבימייך... ואם גל גדול יפול ויפול על כולנו אז אני מקווה שיש מישהו שיוכל להחזיר אותי אלייך" בתים אלו מדברים על חזרה לחיי אהבתו. שוב, הוא רוצה לחזור בצורה פיזית, אבל פה מדובר לאו דווקא על חזרה פיזית. "לצפות בך, להדריך אותך", פעולות של מלאכים שומרים, אולי? כנראה זו סוג החזרה עלייה מדובר פה. "תברחי עם ליבי תברחי עם תקוותי תברחי עם אהבתי" מסכן הילד, כואב לו. הלא ידעתי באיזה גוף לתרגם את המשפטים האלה, אבל לפי גוף זה, הוא רוצה שהיא תיקח את אהבתו איתה. "אני יודע עכשיו איך חיי ואהבתי ימשיכו הלאה בליבך, במחשבותייך אשאר איתך לכל הזמן." שוב, אהבה מרחוק. הוא תמיד יהיה שם בשבילה, גם אם לא יהיה שם באמת. "אם יכלתי להחזיר את הזמן לאחור אלך לאן שרק תלכי אם יכלתי לעשות אותך שלי אלך לאן שרק תלכי." הוא רוצה לחזור אחורה, להיות עם אהבתו שוב. אבל יהיה מה שיהיה, הוא תמיד יהיה איתה. מה אומרים?

dehofrin

New member
גדול!../images/Emo168.gif

ניתוח ענק! ממש אהבתי והוא ממש נכון... לא בא לי להיות חוצפן ולשאול אותך למה התכוונת שאמרת שאת מזדהה עם זה אז אני לא אשאל... חוץ מזה, ניתוח מעולה...

Hadar Mariano

New member
איך לי בעייה עם זה ../images/Emo8.gif

אבל אתה תמצא את זה די מוזר. אתה יודע מה זה צ´אט אר.פי.ג´י?
אניווייז... תודה, כולם!

Hadar Mariano

New member
אוקיי...

אתה יודע מה זה אר.פי.ג´י? רול פליינג גיים? משחקי תפקידים?

dehofrin

New member
נראה לי... ולמה זה בפורום?

דברי איתי באסק או משהו... 127258955 או מסרים...

Charmed 4ever.

New member
הניתוח שלך כלכך נכון!../images/Emo54.gif../images/Emo186.gif

והשיר הזה כלכך מהמם!!!!!

למעלה