ניתוח.....

navush7

New member
ניתוח.....

היי לכולם, אני חדשה פה בפורום ורציתי להתייעץ עם מי שכבר עשה את הניתוח של הטבעת...
אני בת 26 שוקלת כ99 ק"ג והBMI שלי הוא 36 .
הייתי שבוע שעבר בייעוץ לניתוח והפנו אותי לקופת החולים לקבלת אישור.
במהלך הזמן הזה דיברתי עם אנשים שעשו את הניתוח שאמרו לי שסה"כ זה מאוד שיפר את איכות חייהם ואפילו מצטערים שלא עשו את זה קודם.
מצד שני קולגות לעבודה של אימי (מתחום הרפואה) אמרו לה שבשום פנים ואופן לא תאפשר לי לעשות את הניתוח הזה מפני שהוא ממש נזק לכל החיים לגוף וזה יעשה לי רק רע, שאיכות החיים שלי תיפגע, וכמובן שאם לא אוכלים כלום ועל נוזלים כל היום אז מרזים...וכמובן גם מקיאים כל מה שמכניסים לפה ובקיצור ס-ב-ל
פה נכנסת ההתלבטות כי הריי מי רוצה לעשות ניתוח ולסבול כל הזמן בהקאות ותופעות לוואי ....מצד שני להיות שמנה ולא לנשום כמו שצריך בנוסף לאסטמה, לסבול מכאבי רגליים וגב זה גם לא פתרון............
אני אשמח לשמוע ממי שכבר עבר את הניתוח וכבר מכיר את תופעות הלוואי שלו מה כן מרגישים מה לא..האם זה כ"כ נורא כמו סיפורי האימה הללו????
HELP
אשמח לעזרה מכם.......
תודה מכל הלב,
:)

אופירA

New member
מנהל

אופירA

New member
מנהל
השאלות שלך רצות יותר מידי קדימה

עלייך לדעת שמשרד הבריאות לא מאשר ניתוחי הרזיה למי שה-BMI שלו נמוך מ-40.
רק אם יש לך מחלות רציניות עם מסמכים רפואיים - יאשרו לך ניתוח ב-BMI36.
יש לך סכרת? לחץ דם גבוה? בעיות במפרקים בגלל ההשמנה? דום נשימה בשינה? בעיות פריון?

כמו כן, עלייך לדעת שהניתוחים הללו נותנים חלון הזדמנויות לירידה במשקל של הרבה ק"ג, אבל אינם מחליפים את החובה שלך לשמור על תזונה בריאה, הרגלי אכילה בריאים, להיות מודעת לחוקי התזונה הנכונים, לצורך בפעילות גופנית ובכל הדרכים המסורתיות שבהן אנשים בד"כ יורדים במשקל. הניתוחים מיועדים למי שנוקט את הדרכים הבריאות, אך עדיין לא מצליח לרדת במשקל ולהיות בריא. לאחר הניתוח, התנהגותו תישא פירות. אבל אם הוא לא מתנהג בבריאות, הניתוח לא יעזור לו, ותוך כשנתיים סביר שהוא יחזור למחלתו.

אם חצית בקלות את 2 המשוכות הללו - זכאות ותובנה מה נותן הניתוח ומה נדרש ממך כל החיים -
צריך להסביר לך מה זה סיפורי האימה. קודם כל אני לא מכירה את האנשים המספרים אותם, ולא מבינה למה הם עושים את זה. זה שהאנשים פעם למדו 7 שנים רפואה או עוסקים באיזה מקצוע שקשור לרפואה לא הופך אותם לחכמים. בקרב בעלי המקצוע הכי מומחים בבריאטרייה ראיתי גישות מוטעות, שגיאות קשות וחוסרים קשים בתובנות על מהות ניתוח הטבעת. אז אם בארזים נפלה שלהבת...

הניתוח הוא בהחלט נזק למערכת העיכול, אך נזק שמטרתו להביא תועלת חיונית (כאשר האדם עומד בקריטריונים לניתוח). איכות החיים נפגעת בהחלט, אבל מי שלומד היטב כאן בפורום את הניסיון שצברנו במשך למעלה מ-12 שנה, מגלה איך למנוע את הפגיעה באיכות החיים וליהנות באופן מכסימלי מהניתוח בלי לסבול.
הכללים שאנו מלמדים מאפשרים לנו להימנע מסבל ומהקאות לחלוטין, ובוודאי שאין מקיאים כל מה שמכניסים לפה. מישהו סתם מגזים ועושה זאת בטפשות. אין לי מושג מי אוכל נוזלים כל היום ומה זה השטויות האלה. צריך לשאול אותם מניין ה"מידע" הזה להם, וליידעם שהוא צמח במוחם הקודח...

טבעת היא מתכווננת. אפשר להרחיב ולהצר אותה. אם בן אדם סובל, הוא מרחיב אותה ומפסיק לסבול. אם יש אנשים שמתעקשים לסבול ואז לספר ניסים ונפלאות על הסבל שגורמת הטבעת (ויש כאלה!!!) - אני רק יכולה שוב ושוב להציע להם להיות הגיוניים ולקבל הדרכה מפורטת. אבל אנשים כאלה נהנים לסבול.

קראי את המידע שהספקתי לרכז באתר "טבעת" שבחתימתי, ותשכילי הרבה על הדרך הנכונה להתייחס לניתוח זה. אל תפלי בפח שנופלים בו גם הרבה רופאים מנתחים, שלא מבינים את הבעיה של ההשמנה ואיך להדריך אנשים לחיות עם הטבעת טוב, לשמור על תקינותה ועל בריאותם גם יחד.

קוביd1

New member
שלום נאווש 7

דבר ראשון הBMI שלך נמוך בשביל לקבל אישור לניתוח ,כמו שכתבו לך צריך BMI 40 או 35 עם בעיות נילוות כמו סכרת כמו דום לב בנשימה כמו בעיות במפרקים כמו בעיות פוריות שנגרמות בגלל השמנת יתר .
תבדקי בהתחלה מה מצבך מהבחינה הזאת שלא יהיה מצב של פול גז בניוטרל ,
הקולגות של האימא לעבודה מתחום הרפואה סיפרו לה שהכל סבל אחד גדול שמקיאים כל הזמן שלא אוכלים כלום רק נוזלים
אז אני אומר כמי שיש לו טבעת 12 שנה כמי שראה מאות מקרים של מטובעים או משורוולים שירדו במשקל ,ולא מקיאים שהכל קישקוש בלבוש ,שטויות במיץ עגבניות ,בהתנהלות נכונה עם הטבעת לא צריכים להקיא ,הכל סיפורי אימה ,אני רואה בכרטיס שלך שאת בחורה צעירה ,רק דעי לך שעודף משקל גורם לסכרת ליתר לחץ דם ,לבעיות במפרקים ,לבעיות פוריות
שימי על כף המאזניים מצד אחד את היתרונות בהורדה במשקל ומצד שני את הפגיעה באיכות החיים ותראי לאיפה המאזניים נוטות
אני אומר באם את יכולה לרדת במשקל בדיאטה רגילה עדיף ,באם לא תחשבי על פתרון כירורגי
תחשבי על זה ,רק דעי לך שניתוח להצרת קיבה טבעת /או ניתוח לקיצור קיבה כמו שרוול או מעקף קיבה משמש ככלי עזר לירידה במשקל ,ולא יעשה את העבודה במקומך

בהצלחה והרבה בריאות

קובי

ליבי3617

New member
לגבי ניתוח

אם יש לך מחלות נלוות להשמנה תוכלי לקבל אישור.

הרופאים עצמם מפחדים מכל פרוצדורה רפואית "אלקטיבית" מכיוון שהם יודעים את כל הסיכונים הקשורים ואנחנו לא.
ידיד שלי, פסיכיאטר במקצועו, ליווה אותי לפני הניתוח ועדיין סירב לעשות ניתוח בעצמו. עשה רק לפני שנה כששוב ירד ועלה וזה השפיע לו על הבריאות.

אני מנותחת שרוול כבר יותר מחמש וחצי שנים ולא סובלת, לא מקיאה, ירדתי 60 ק"ג.
אני אוכלת קצת מהכל וחיה מצויין.

תוכלי לבקר בפורום שלי או להתייעץ איתי במסר אישי.

בהצלחה.

למעלה