ניתוח?

אנדו123

New member
ניתוח?

היי חדשה כאן, עם אנדומטריומה גדולה שממלאת את כל השחלה. הרופאים חושבים שמדובר באנדומטריוזיס. אבל לא סובלת בכלל מכאבים במחזור (נוטלת גלולות). בגלל הגודל של האנדומטריומה רוצים לבצע ניתוח, אבל בגלל שאני לא סובלת אני מתלבטת.. האם יש רופא מומלץ שכדאי להתייעץ איתו? תודה!!

לואי84

New member
מה גודל האנדומטריומה?

ושאלות נוספות שאולי יעזרו לי לענות לך קצת יותר טוב- האם הרופאים שהתייעצת איתם הם מומחי אנדו'? ואם אפשר לשאול כיצד עלו על זה שיש לך אנדומטריומה, בבדיקה שיגרתיית או בבירור מסויים והאם יש לך קושי ו/או תיכנון להכנס להריון?

אנדו123

New member
אנדומטריומה

היי לואי!
גודל האנדומטריומה 9*13 מ"מ
עלו עליה בבדיקה שגרתית
היא שם כבר שנתיים בערך, אבל לאחרונה גדלה מאוד
הרופא שהתייעצתי איתו הוא פרופ' פנסקי, לא יודעת אם הוא מומחה אנדו'...
אין לי תכנון להיכנס להיריון (כבר יש ילדים) אבל גם לא מתלהבת להיפטר מהשחלות..
פשוט נראה לי מוזר לעשות ניתוח כשזה לא מפריע לי. מעניין אותי אם יש סיכון מעצם זה שהאנדומטריומה נמצאת שם

אנדו123

New member
סליחה! גודל האנדומטריומה 32*65 מ"מ

גודל 9*13 שכתבתי זו אנדומטריומה נוספת בשחלה השמאלית

לואי84

New member
אוקיי, זה כבר נשמע יותר הגיוני

שקיבלת המלצה לניתוח. בדר"כ שוקלים ניתוח מגודל 4-5 ס"מ ולכן יש כבר 6.5 וזה יכול להיות אינדיקציה לניתוח גם ללא סימפטומים.
אני מניחה שאת לא לוקחת גלולות באופן קבוע? האם יש לך אפשרות מבחינה רפואית לקחת? כדי למנוע גדילה נוספת ואולי אפילו לאפשר הצתמקות

אנדו123

New member
אני על גלולות כבר 5 שנים

בגלל זה הרופאים התפלאו שהאנדומטריומה המשיכה לגדול כל כך :(

לואי84

New member
אה, נכון, כתבת בהודעה הראשונה ושכחתי

אוקיי, אז זה בהחלט פרט מאד חשוב שהיא ממשיכה לגדול למרות זאת. אם את לא בטוחה, תמיד טוב עוד חוות דעת. למרות שפרופ' פנסקי דווקא הומלץ פה בפורום. את יכולה לעשות עליו חיפוש במנוע החיפוש של הפורום. רופאים מומחים לאנדו' (במרכז)- ד"ר סוריאנו, ד"ר שינמן.

לואי84

New member
בשמחה

חשוב לא להזניח את עניין הציסטה, גם אם אין כאבים. בהצלחה רבה

למעלה