ניתוח

חדוה7

New member
ניתוח

בשבוע הבא נחנו עוברים ניתוח בגיד האם יש תופעות לאחר הניתוח כמה זמן אורך הניתוח

פרלמנים

New member
../images/Emo24.gifכמה עצות בשבילך

קודם כל בהצלחה! הנסיכה נולדה בסוף נובמבר לא? באתר של עידית (מטיסת שבלולים) יש מידע מאוד מפורט על הניתוח. איפה אתם מנותחים? הניתוח נחשב פשוט מאוד,אין תפרים, בדרך כלל בהרדמה מקומית ואפילו לפעמים בזריקה אפידורלית מקומית לחלק הגוף התחתון. הוא אורך כמה דקות (אצלנו 14 דקות סה"כ, לשתי הרגליים). אחרי הניתוח התינוקת נשארת בהשגחה כמה שעות במחלקה. מיד אחרי הניתוח כשהיא מועברת למחלקה אתם יכולים להיות איתה. לנו לקח שעתיים בערך עד שדניאל התעורר וינק מהציצי, אבל הם ממשיכים להיות מנומנמים כל היום. ממליצים להחזיק בבית אקמולי למקרה שיהיה אי שקט וכאבים אבל אני לא זוכרת שהיה משהו כזה. להיפך, כנראה מההרדמה דניאל ישן רוב היום ורוב הלילה וביום שלמחרת היה פושטק כרגיל. לגבי דימום, יסבירו לך כבר, עלול להיות דימום קל על הגבס. תסמני אותו בטוש כדי לוודא שלא מתרחב. אין בעיה עם דימום קל. משה ומאוד חשוב-הגבס הזה הוא לשלושה שבועות, תקפידי לבדוק לפני השחרור שהגבס יושב טוב, לא לוחץ באצבעות ובקצה של הפולקע'ס ושכל האצבעות מציצות החוצה ואין שום זרת מקופלת. לנו החליפו גבס שעה אחרי הניתוח מסיבה כזו, סתם טרחה ולחץ... הסימן שנשאר אחרי הניתוח הוא מן נקודה סגלגלה מעל העקב, וגם זה אני מניחה נעלם עם השנים, דוהה וכו'. חשוב להיות בצום אם אני זוכרת נכון, נותנים הוראות מפורשות בביה"ח, שימי לב. תהיי רגועה ותקריני רוגע כלפי הפצפונת, זה רק יעזור לכן. אוטוטו אתן מתחילות שלב יותר כיפי, אמבטיות מענגות וחופש מהגבסים... (אפילו שגם הדניס הוא פרויקט... אבל זה לפעם הבאה) אנחנו כאן. שלחי מסר אם תרצי להתייעץ-זה עוזר. ג'סיקה

טאניוש

New member
יש לי רק תיקון קטן

בהדסה עין כרם עושים ניתוחון בהרדמה מקומית ולא כללית, לכן התינוק ער ויכול לינוק מיד אחרי שיוצא מחדר ניתוח. למרות שההרדמה מקומית אמרו לנו שיהיה בצום. את הקטנים מנתחים ראשונים, ועדיין אנחנו חיכינו די הרבה זמן וזה לא היה קל עם תינוק רעב. אנסה למצוא לך את ההודעה שלי על ניתוחון. בהצלחה!

טאניוש

New member
ולגבי הגבס האחרון ../images/Emo4.gif

לנו הוא לא היה האחרון. אחרי שהורידו אותו הסבתר שהתינוק עדיין לא מספק, ולכן היינו עם הגבסים חודש נוסף. מכיוון שהייתי בטוחה שאנחנו הולכים לעבור לנעליים, הייתה אכזבה גדולה. לרוב זה לא קורה, אבל כדאי לקחת בחשבון את האפשרות הזאת.

טאניוש

New member
תינוק=תיקון ../images/Emo163.gif

ככה זה כשמתעוררים ב-4 לפנות בוקר

sigis7

New member
אני לא יודעת אם זה כבר מיותר

אבל לנו דוקא אמרו להניק ממש עד הניתוחון ואכן הקטנה היתה רגועה במהלך כל הניתוחון. נראה לי שכל רופא נוהג טיפה שונה. כל שאר הדברים שג'סיקה כתבה היו גם אצלינו. בכל מקרה שיעבור בקלות אם עוד לא עבר, ובהצלחה בהמשך!

למעלה