ניתוק מנוי בתוך 3 ימים.

ניתוק מנוי בתוך 3 ימים.

שלום רב ,
היו ברשותי 10 מנויי גישה לאינטרנט באחת מספקיות האינטרנט (נטויז'ן ,בזק בינ"ל, סמייל אני בכוונה לא מזכיר כרגע באיזו חברה)
לפני כ-10 חודשים ביקשתי מהחברה לנתק לי את המנויים, הנציג הפרטי העביר אותי לנציג עסקי מכיון שיש לי 10 מנויים, הנציג העסקי החזיר אותי לנציג פרטי וחוזר חלילה.
בקיצור כדררו אותי מאחד לשני במשך החודש שבו פניתי 6 פעמים.
לאחר מכן שלחתי בקשה כתובה מאתר "נתק" לביטול המנויים , הפקס הגיע בודאות והוא שמור אצלי.
גם לאחר משלוח הפקס אף אחד לא שעה לתחנוניי ושוב הסבירו לי , אתה עסקי אבל גם פרטי ואף אחד לא לקח אחריות וניתק לי את המנויים.
פניתי וביקשתי לשוחח עם מנהל שגם לא עזר לי כל כך.
החיובים המשיכו לרדת לי כל חודש ופשוט הרגשתי חסר אונים.
אחד הנציגים לפחות שעה לבקשותיי והסכים להחזיר לי את רוב התשלומים העודפים חזרה לאשראי שלי אך עדיין לא ניתק את המנויים.
שלחתי מכתב התראה למחלקת פניות הציבור של החברה ובו בקשה לנתק מיידית את השרותים ולפצות אותי על 5 שעות שיחה מתישות מלאות בתחנונים מצידי .
מכיוון שלא ענו למכתב ששלחתי הגשתי תביעה בסך של 12000 ש"ח בביה"מש לתביעות קטנות וראו זה פלא לאחר כשבועיים קיבלתי טלפון בו
מציעים לי להתפשר על סך של 4000 ש"ח ובתמורה לבטל את התביעה כמובן.
שאלתי היא האם כדאי להתמקח על גובה ההתפשרות ולנסות להגיע ל6000 ש"ח או שברי שהשופט יפסוק לזכותי 10,000 ש"ח פיצוי לדוגמא לאור ההתנהלות הנפשעת?
נ"ב:אני התאמצתי מאד לא להגיע למצב שמפצים אותי אבל למרוח בן אדם עשרה חודשים ולהמשיך לגבות ממנו כל חודש 350 ש"ח אז באמת מגיע לי.

שאלה יפה

בתי המשפט לא תמיד פוסקים תמיד את הפיצוי המקסימלי. בתחושה האישית שלי, לאור פסיקה קיימת בנושא, יש לך סיכוי סביר לקבל יותר ממה שהציעו לך.

אני הייתי מציע להם הצעה נגדית - להיפגש באמצע (7,000-8,000). ואם הם יסרבו - ללכת למשפט.

תחזור לעדכן

ניתוק מנוי תוך 3 ימים.

אסף תודה על התשובה העניינית, אני מקווה רק שהשופט שידון ביננו (אם לא נתפשר) יהיה מוכוון צרכנית .
אני אחזור לדווח לכם ולכן דאגתי לא לפרסם את שם החברה הנתבעת
כדי שגם אם אחתום עמם על כתב סודיות ופשרה עדיין אוכל לפרסם את פרטי המקרה לטובת מודעות צרכנית תוך שמירה על עילום שמה של הנתבעת.

ניתוק מנוי תוך 3 ימים.

אסף תודה על התשובה העניינית, אני מקווה רק שהשופט שידון ביננו (אם לא נתפשר) יהיה מוכוון צרכנית .
אני אחזור לדווח לכם ולכן דאגתי לא לפרסם את שם החברה הנתבעת
כדי שגם אם אחתום עמם על כתב סודיות ופשרה עדיין אוכל לפרסם את פרטי המקרה לטובת מודעות צרכנית תוך שמירה על עילום שמה של הנתבעת.

itaicher

New member
תיקח את ההצעה!

אהלן יש לי ניסיון רב בתביעות קטנות ואני יכול להגיד לך שככול הנראה שאתה תקבל סכום של עד 2,500 ש"ח בערך
אני מאוד ממליץ לך לקחת את ההצעה.
זה נכון שהחוק עומד לצידך אבל יש לקחת בחשבון שמדובר על תביעות קטנות וחלה עלייך החובה של הוכחת הנזק.
הם הציעו לך סכום מאוד גבוה יחסית לנושא התביעה.

דווקא במקרה שלא אין צורך בהוכחת הנזק:

נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:

(2ב) ביקש צרכן לבטל עסקה מתמשכת באמצעות הודעת ביטול לפי הוראות סעיף 13ד – והעוסק המשיך לחייב את הצרכן בתשלומים בשל העסקה, בניגוד להוראות אותו סעיף;

וסעיף 13ד קובע:

ביטול עסקה מתמשכת (תיקון מס' 23) תשס"ח-2008
13ד. (א) צרכן המבטל עסקה מתמשכת רשאי למסור לעוסר הודעת ביטול באמצעות אחד מאלה, לפי בחירת הצרכן (בחוק זה – הודעת ביטול):
(1) בעל פה – בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק;
(2) בכתב – בדואר רשום, או בדואר אלקטרוני או פקסימיליה, אם יש לעוסק.

חדשות - הוגש כתב הגנה מטעם החברה.

אורך כתב ההגנה כ-30 עמודים שלמים דבר המעיד כנראה על משפטן שניסח את התגובה.
כמו כן הם לא מוכנים להתפשר עמי על 6000 ש"ח , לאור חוסר הרצון להתפשר אני מרגיש נוח לפרסם את שם החברה- בזק בינלאומי!
אני מצרף קובץ מעניין של תביעה קטנה עם כתב הגנה של מתמחה במשפטים . (כנראה שבאמת החברות עושות את זה וחבל).
אני כבר כוסס ציפורניים ומעוניין לראות מה כבר הצליחו לקשקש שם על פני 30 עמודים.

אל תדאג

בירבורים כמו חל ואין מה לאכול.
דווקא מהפסק דין שצירפת רואים נגדך שבית המשפט לא מחק את כתב ההגנה...?
מה תוכן כתה ההגנה????

כתב ההגנה עדיין...

לא ידוע לי מכיוון שבמרכז המידע של בתי המשפט לא יכלו להקריא לי אותו בטלפון. כפי שנמסר לי יגיע אלי בדואר אם לא אתאפק אקפוץ למזכירות ביהמ"ש ואקח עותק ממנו.
דבר נוסף - אמנם בקובץ שצירפתי ,"בן חיים נגד בזק " כתב ההגנה לא בוטל אך השופטת אסרה על בזק להמשיך ולהשתמש בייעוץ משפטי , ודרשה להמשיך את הטיפול ע"י עובד החברה בלבד.

למעלה