ניתוק קליטה סלולארית שיחות ואינטרנט

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
היי יש לי גלאקסי A9 מעודכן , על פניו עובד תקין. יש בעיית קליטה סלולארית באיזור שלי שסלקום מסרבים להשקיע בעוד אנטנה !! ובעצם אין חברה אחרת עם קליטה..!! זו גניבה לשמה! והיו מקרים שלא היה לי WI-FI בבית בשל הפסקת חשמל וקליטה בפון גם לא..נתקעתי וכמובן אני משלם...שפכתי את זעמי.

הבעיה כעת, היה לי קטע שאמרו לי שהתקשרו אליי ולא הייתי זמין..ואני עצמי שמתי לב שאין רשת ..הייתי מחוץ לבית בעיר שם אמורה להיות קליטה..טובה. בבית עשיתי הפעל מחדש הסתדר...האם זה מקרי? או האם זה מרמז שיש תקלה וצריך לברר אותה במעבדה ( שסגורה אצלי בעיר בגלל שהחנות שלהם בקניון ) ....
החשש שלי שזה יחזור אפספס שיחות וגרוע מזה יש לי לחצן מצוקה בפון אם לא יעבוד בחירום זה סכנת מוות פשוט...
כמובן שאני אל יכול לבדוק כל חמש דקות שיש קליטה...אבל חושש שלא תהיה..יש סיבה או מה שאמרו לי פעם עברת איזור ..אז צריך להפעיל מחדש..( אם כי בעיר לא עברתי איזור..כי יש אנטנה אחת כל הזמן שמשדרת קולטת אותי חלש או חזק לפי הקרבה אליה)...זה הנכון?
יש לי ביטוח שאני משלם עליו, אז תיקון הם חייבים לפי זה לעשות...גם שכבר אין אחריות יצרן..
מקווה הסברתי נכון :) תודה ..

frankthe2

Active member
שלום ירון
הייתי מציע להתקין אפליקציה לניטור הקליטה הסלולארית של הפלאפון. למשל:
אחרי מספר ימים תוכל לדעת איך הלקיטה בית, מה קורה כשאתה יוצא מהבית ועובר למקומות אחרים בעיר שלך או מחוץ לעיר.

evike

Well-known member
מנהל
שלום ירון.
אני בחברת פלאפון, עם אותה בעיה. אי זמינות, שיחות מתנתקות, רעשים על הקו, שיחות משובשות ועוד תופעות מוזרות.
בחברת פלאפון בדקו, ואמרו שאכן יש בעיית קליטה באזור מגורי בר"ג.
מסתבר שעוד שכנים בחברות אחרות חווים את אותה הבעיה.
החליפו לי סים, החלפתי מכשיר (בלי קשר) לא עזר. לנסיון, התחברתי ל WE4G, יותר גרוע.
אז עשיתי מעשה. פרסמתי פוסט בפייסבוק כדי לברר עד כמה התופעה נפוצה. מסתבר שמאד. קיבלתי המון תגובות מכל העיר בכל החברות.
פלאפון הציעו לי להתקין את אפליקציית NERWORK CELL INFO LIGH כדי לבדוק בכל האזורים בבית את איכות הקליטה. יש הבדלים, יש מקומות שמראש לא ניתן לקבל/להוציא שיחות, והאזורים האלה משתנים מידי פעם. הציעו גם להתקין בחינם התחברות לשיחות WIFI, איכות השיחות לא היתה משהו, אז ירדתי מזה. הציעו לי גם לקנות (על חשבוני ובעלות די גבוהה) התקן להגברת קליטה או משהו כזה, לא הסכמתי.
בשיחה עם נציג החברה, התחברתי עם אחד מהם בפייסבוק, שתמיד זמין בשבילי (כמעט נהיינו חברים...) אמר שהבעיה ידועה, והפתרון הוא הגבהת והוספת אנטנות, שבשל בנייה מאסיבית (תא"מות וכו') יש מיסוך שמפריע לקליטה. העיריות לא נותנות התר לחברות לעשות זאת, כך שאין ממש מה לעשות.
אני די מחוברת לרדיו. יש המון מרואיינים, ואין תוכנית או שעה שבה שיחה עם מרואיין לא מתנתקת.
אז כנראה רק לחץ על משרד התקשורת, או ציפייה ל 5G שתשפר את איכות השיחות יעזור. (נדמה לי שגם הודיעו שבשל העבודות על 5G, הם מפסיקים לתמוך על הרשתות הישנות יתר.
ואגב, בזמנו בשל אותה הסיבה, גם קליטת שידורי הרדיו היתה בעייתית. התלוננו במשרד התקשורת. אומנם לא קיבלנו תגובה פרט לאישור קבלת התלונה, אבל איכות הקליטה השתפרה מאד, כנראה שבכל זאת עשו משהו.
שבת שלום.

נערך לאחרונה ב:

GoldenEyes

Well-known member
הציעו גם להתקין בחינם התחברות לשיחות WIFI, איכות השיחות לא היתה משהו, אז ירדתי מזה. הציעו לי גם לקנות (על חשבוני ובעלות די גבוהה התקן להגברת קליטה או משהו כזה, לא הסכמתי.
אכן כך ,
אחרי קרוב ל 20 שנה בפלאפון , התחילו הבעיות קליטה בבית , ופלאפון המציאו תרוצים והבסברים מרובים , וכמובן שמציעים שירותים בתשלום , ולקנות אנטנה , הלו , אני לקוח שלכם למה אני צריך לקנות אנטנה בשביל לקבל שירות מכם ?
התייאשתי טוטאלית מחוסר המעשה ומחוסר השירות , עברתי ל WE4G , ומאז שהתחברתי אליהם אין לי תלונות. משמע שחברה אחרת כן יכולה לתת שירות שפלאפון לא רוצה לתת בחינם , שהרי היא מרויחה ממכירת מוצרים נילווים.
לא, זאת לא פרסומת ל WE4G ולא , אין לי מניות שלהם

evike

Well-known member
מנהל
בניגוד אליך, הנסיון שלי עם WE4G היה גרוע יותר מאשר עם פלאפון. שכנים שמחוברים ל 012 ולהוט חווים את אותה הבעיה. וכמו שכתבתי, במשאל שעשיתי בפייסבוק היו תלונות על כל החברות.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תודה לכולם , אני מבין שהרבה אין מה לעשות ..הבעיה כלל ארצית והחברות לא ממש מתכוונות לתת פיתרון, גם אני ראיתי אופציה של רכישת אנטנת חיזוק קליטה לא זולה. וזה פיתרון חלקי רק לבית בו רוב הזמן יש WI FI , לצלם ולשדר מן הפארק לידי זה עוד חלום רחוק..

הבנתי שהבעיה לא במכשיר שלי גם. לדעתי לעבוד חברה לא יעזור אני בשטח מוחלש מבחינת אנטנות בשכונה שלי של כל החברות...

אולי אם יפרשו עוד אנטנות 5G זה ישפר ....אולי...נראה.

תודה רבה , שבת שלום :)

blzvi

Active member
היו מקרים שדיירים והמועצה התנגדו להקמת אנטנת שידור/קליטה של חברות הסלולר.
תבדוק במועצה שלך

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
היו מקרים שדיירים והמועצה התנגדו להקמת אנטנת שידור/קליטה של חברות הסלולר.
תבדוק במועצה שלך
יתכן אבל סלקום מבחינת הנציג שדיבר איתי לא טען שמועצה או עיריה או הקהילה עצמה סירבה לאנטנה...אלא שזה מה שיש והם לא עושים עוד.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
יש תקווה ....מישהו שמע אותי למעלה חחח והחליט לשפר את המצב מקווה שמהר...

משרד התקשורת: דורשים לשפר את קליטת הסלולר בפריפריה​

אחרי שנים בהן לא הושקעו מאמצים לשיפור הקליטה באזורים אלה מסיבות כלכליות, משרד התקשורת יחייב את חברות הסלולר להרחיב את הכיסוי • הנדל: "מדובר בשירות חיוני שתורם לאיכות חיים ולהצלת חיים"​

evike

Well-known member
מנהל
אם אתה גר באזורים מרוחקים, נידחים, פריפריה, המאמר בשבילך.
אני גרה במרכז, ברמת גן, והמשאל שעשיתי מתייחס לאזור, וכן, יש תלונותרבות מערים שונות, ולא רק מהפריפריה.
לנו ההוראה הזאת של משרד התקשורת לא תעזור.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אכן אבל לפחות צעד...אצלי זה קריטי להצלת חיים, לחצן מצוקה בטלפון הנייד...ואין קליטה שיש הפסקת חשמל זה מסוכן כי אין לדעת מתי יהיה לי התקף...לכן מבחינתי זה מבורך.

evike

Well-known member
מנהל
אז קודם כל מאחלת לך הרבה בריאות, ושלא תצטרך את לחצן המצוקה.
ונכון, כל צעד לשיפור הוא חשוב, נקווה שמשרד התקשורת יתעשת ויבין שגם במרכז סובלים מבעיות קליטה סלולרית.

למעלה