ניתוק קשר עם סבתא

שאיין2

New member
ניתוק קשר עם סבתא

שלום, יש לי בת בת 4 ותינוקת בגיל 7 חודשים. השאלה שלי לגבי הוריי שהחליטו לנתק את הקשר בגלל שהקשר ביני לבין אימי לא קיים. הם החליטו לא להיות בקשר עם הבנות שלי כל עוד אני לא בקשר איתם. אבל מה- אם יוצא להם לראות או לדבר עם בתי, הם מתנהגים כאילו הם בקשר טוב... זה אחת הסיבות לניתוק הקשר- האי ברירות הזו מצדם.. השאלה שלי- איך לספר על הסיבה לבתי בת 4 ששואלת על הסבתא הזו (לא שהיה קשר טוב בעבר אבל היה קצת) בעוד מהצד של חמותי וחמי- קשר חם ואוהב, מפגשים תכופים ...

יש משמעות לשאלה יש חשיבות למסר ...

שלום רב, מה בדיוק בתך שואלת? התשובה צריכה להיות צמודה לשאלה. בגדול חשוב שהמסר יקפל את העקרונות: * כל אדם הוא אחד יחיד ומיוחד. *כל אדם בוחר בהתנהגות אחרת. *אנחנו מכבדים כל אחד. מתאים לך? עינת גבע, מכון אדלר.

שאיין2

New member
דוגמא לשאלה

אם למשל אני אומרת לה הולכים לסבתא (חמותי), היא שואלת על הסבתא השנייה- למה לא הולכים אליה? מה להגיד לה - היא לא רוצה להיות בקשר.. נראה לי ישיר מדי ופוגע לילדה בת 4... מה לומר לה כך שלא תיפגע?

יש חשיבות להתיחסות שלך עד היום....

שלום רב, במקרה כזה תוכלי לומר לה הולכים לסבתא "רותי". אולי זה ימנע את השאלה בקשר לסבתא "רבקה." ובקשר לקשר: מה דעתך לנסות, לעת עתה, לפתח ערוץ עצמאי של קשר בין ביתך לאמך? הרי כאשר הן נפגשות אמך מתנהגת אליה יפה. אגב, מתי ואיפה הן נפגשות? תוכלי לתת לבתך את מספר הטלפון של הורייך שתתקשר, שתדבר איתם. ועוד אגב, מה אמרת לה עד היום? יש חשיבות להתיחסות שלך עד היום? מה הילדה יודעת? ילדים קולטים שיחות שקטות שלנו ומסרים סמויים. עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה