ניתוק תושבות בביטוח לאומי

usaalltheway

New member
ניתוק תושבות בביטוח לאומי

שלום, אני בארה"ב כבר כמעט שנה, עזבתי את ישראל שהייתי סטודנט, קיבלתי אישור עבודה כחלק מבקשה לגרין קארד והתחלתי לעבוד לפני מספר חודשים. הפסקתי לשלם לביטוח לאומי לפני כחצי שנה והתחיל וראיתי שהתחיל חוב ואפילו אזהרה לפני עיקול. איך אני מטפל בזה ע"י בקשת ניתוק תושבות?
תודה.

תשובה

אני הייתי מתחיל עם לפתוח יוזר באתר של המוסד לב לאומי ולהגיש להם את הטופס לבחינת תושבות
כדי להגדיל את הסיכויים הייתי מוסיף מכתב מקדים שמפרט את כל הזיקות שלך לארהב ובעיניי התחלת תהליך להשגת תושבות קבע הינה מהותית
אני עשיתי בדיוק אותו דבר וקיבלתי מכתב ביטול קנס ותושבות
(אגב -חשבתי שזה מובן -כמובן להבין את השלכות ניתוק התושבות -היעדר כיסוי ביטוחי לענפי הביטוח הלאומי השונים וגם היעדר ביטוח רפואי מכוח חוק ביטוח בריאות ממלכתי)
אנא תחזור לספר את התוצאות -מהשוואה בין המקרים אני לומד הרבה
בהצלחה
אשר טוריאל -רו"ח (משפטן)

usaalltheway

New member
תודה

האם יש לך דוגמא למכתב כזה? האם אפשר לכתוב את זה בטופס בסעיף 9 בטופס? משהו כמו "אני פה שנה, סטודנט ועובד במשרה מלאה, יש לי מגורי קבע <מצורף חוזה שכירות> ועבודה במשרה מלאה <מצורף מכתב העסקה> נשוי לאזרחית ארה""ב ובהתליך מתקדם להפיכת תושב קבע <מצורף מסמך המראה על התהליך>. מרכז חיי נמצא כאן וישאר כאן ללא הגבלת זמן" ?
ד"א, לפי מה שהבנתי, אם מקבלים ניתוק וחוזרים לארץ לאחר זמן מכובד (5 שנים?), מקבלים בחזרה את ההטבות הללו - האם זה נכון?

בשדה 9 תפנה למכתב מלווה

יש כל מיני מכתבים אבל אני לא יכול כעת לעבור על זה ולהסיר פרטים מזהיים,
אני מציע במכתב המלווה להסביר ולתת אסמכתאות על זיקות לארהב
-חוזה שכירוצ
-חוז עבודה
-העתק מבקשה לקבלת סטטוס
-גן ילדים
-חשבון חשמל
-חוזה מכון כושר (בחיי אני רציני)
לא ברור לי חלק שני של שאלה
בהצלחה
אשר

richy13

New member
האם ביטוח לאומי הקשיח את התנאים?

לפני מספר שנים, אני ומרבית חברי, הגשנו טופס ניתוק תושבות לפני או מיד לאחר המעבר. ציינו את כל הפרטים, אבל לא צירפנו שום מסמך (לא חוזה, צילום ויזה/גרין קארד או כל דבר כזה).
פשוט ציינו את הפרטים, שאין כוונה לחזור וכו.
הבקשה אושרה לכולנו (סניפים שונים)

klemiki

New member
אני הגשתי ניתוק לפני כשנה

ללא ק״ג.
לא עשו בעיות מיוחדת.
*כן ציינתי שהילד לומד בבית ספר רגיל ללא עברית
&nbsp
&nbsp

למעלה