ניתוק תושבות ביטוח לאומי + לצורכי מס. מתי עושים?

slicedbread

New member
ניתוק תושבות ביטוח לאומי + לצורכי מס. מתי עושים?

שלום.
עברתי עם האישה והתינוק לארה״ב באפריל השנה. אני מתחיל לעבוד פה בעוד מספר ימים. רכשתי ביטוח נסיעות לחו״ל למספר שבועות בהנחה שיקח לי זמן למצוא עבודה.
השאלה היא מתי נכון למלא טופס ניתוק תושבות עבור ביטוח לאומי? כמובן שלא ארצה לשלם ביטוח לאומי כשאני עובד, וכן ביטוח רפואי יהיה לי מהעבודה.
האם ניתן להגיש רטרואקטיבית? (על אפריל שילמתי ביטוח לאומי כי עבדתי מספר ימים באפריל בארץ). כמו כן - כמה זמן בערך לוקח? (ראיתי שאפשר להגיש דרך האתר)
שאלה נוספת - מתי להתחיל את תהליך ניתוק התושבות לצורכי מס? ראיתי שיש עכשיו טופס חדש (1348) שאמור להיות מוגש יחד עם דו״ח שנתי. זה אומר שעלי לחכות עד אפריל שנה הבאה?
אני אתחיל מן הסתם לשלם מס פה, ואני רוצה לוודא שאין סכנה שיבקשו מס בארץ כל עוד אני לא חוזר לעבוד/לחיות שם. אני צודק?
מצטער על שרשרת השאלות הארוכה - בגדול הכל תלוי אחד בשני והמצב יחסית פשוט ואני בטוח שלא מעט ממי שהיגר לארה״ב היה במצב הזה.
תודה מראש!

מספר נקודות

תראה אפשר לכתוב על זה בלי סופ וגם חיפוש בפורום יראה שיש פוסטים שענו בנושא זה
&nbsp
1. טופס 1348 -(אף על פי שלא צוין כך בחוק) -ביחד עם דוח המס הישראלי ל2018 (שאלה טובה היא מה נכלול בדוח הישראלי ב 2018 -האם רק את ההכנסות הישראליות או גם את אלו האמריקאיות או שנכלול רק את הישראליות עם מתן גילוי ביחס להכנסות אמריקאיות בידי תושב חוץ). הטופס הזה הוא לא טופס ניתוק אלא אתה מביא לידיעת רשות המסים עמדתך שאתה רואה בעצמך כמי שאינו תושב למרות ששהה מספר ימים מינימלי בישראל (מספר ימים -לפי ההגדרות כן?)
2. ביטוח לאומי -בקשות הנשלחות לב לאומי לאחר שאתה כבר בארהב (כתובת, חוזה שכירות, חוזה עבודה, משפחה) לא נתקלות בהתנגדות. זו תהיה החלטה שלך להמשיך לשלם כן/לא. שים לב שהמשך תשלום של דמי המינימום לב לאומי הוא שגוי וגם בשל אותה תקופה שאתה משלם דמי ב לאומי -הם ימשיכו לראות בך תושב. שים לב גם להשלכות אי תשלום וניתוק =אובדן כיסוי ביטוחי (כלל גמלאות ב לאומי וביטוח בריאות)
בהצלחה
אשר
&nbsp

Fellowship

New member
כיצד הוא יכול לטעון שבשנת המס 2018 הוא לא נחשב תושב ישראל?

מס הכנסה נניח שהוא בכל מקרה לא יצטרך לשלם (או כמעט ולא) לאור האמנה למניעת כפל מס,
אבל ביטוח לאומי הוא יצטרך לשלם להבנתי, מפאת העובדה שהוא עזב באפריל ולא עד סוף ינואר.

Kender00

New member
לפי הבנתי זה לא חובה, היות והמבחן המהותי גובר על המבחן

הכמותי...
&nbsp
השאלה האם הוא יכול לשכנע שזה המצב

Fellowship

New member
נכון, אבל עדיין

עוברים כמעט באמצע השנה, נשמע לי קשה להוכחה.

slicedbread

New member
תודה לכולם על התגובות - קצת מבולבל

א) אם עזבתי באפריל - עדיין אני בסדר מבחינת מספר הימים אז לא הבנתי מה הבעיה (נניח שגם אם נעגל את זה לסוף אפריל, אז זה יוצא בערך 115-120 ימים ששהיתי בארץ. למה זו בעיה לנתק תושבות לצורכי מס אם כן? את רוב ההכנסות השנתיות שלי, אעשה מארה״ב.
- אציין שעברתי עם כל המשפחה, יש חוזה עבודה חתום, SSN, אולי בקרוב רכב על שמנו וכו׳
ב) לפי השרשור (תודה על הלינק!) אם כן מדובר רק בהבאה לידיעתם שאני בשלבים של ניתוק תושבות ושאני בונה את מרכז חיי בחו״ל. כלומר בשורה התחתונה, אם תהיה מהם דרישה לתשלום מסים בארץ, זה יהיה אם וכאשר נחזור לארץ? כלומר האם יתכן שאם אגיש את הטופס המדובר, אקבל מכתב תשובה שאני צריך לשלם מס גם בארץ על אף שאני גר בחו״ל לתקופה שפוטנציאלית יכולה להיות מעל 3 שנים?
ג) איך ניתוק התושבות בביטוח לאומי משפיע על זה? כאמור, עבדתי 3 חודשים ועוד ימים בודדים מאפריל, ולכן עד סוף אפריל שילמתי ביטוח לאומי עבור כל המשפחה. במידה וארצה לנתק תושבות בביטוח לאומי עוד עכשיו, זה אמור למנוע בעיות עתידיות מההיבט של מס הכנסה נכון? כלומר ניתוק כזה יכול להעיד על ניתוק זיקה ורק ״לעזור״ עם הקייס של ניתוק תושבות לצורכי מס הכנסה. אני צודק? או שפספסתי משהו?
&nbsp
שוב תודה

Kender00

New member
על פניו נראה שלא בצעת שיחת יעוץ עם איש מקצוע (אני צודק?)

אם אני צודק אז ממליץ בחום רק בשביל להוריד את החלק הפלילי שיכול ליווצר (ראה התיחסות השירשור שהיינתי למעלה)
אם כן בצעת שיחה כזאת האם זה כלל חוות דעת מקצועית היות ורוב הדברים האלו היו צריכים לצוף שם...
&nbsp
לגבי תושב ישראל לצרכי מס
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/255_001.htm#Seif1
תסתכל בתיקון 132
״(א) לגבי יחיד – מי שמרכז חייו בישראל; ולענין זה יחולו הוראות אלה:
&nbsp
(1) לשם קביעת מקום מרכז חייו של יחיד, יובאו בחשבון מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים, ובהם בין השאר:
&nbsp
(א) מקום ביתו הקבוע;
&nbsp
(ב) מקום המגורים שלו ושל בני משפחתו;
&nbsp
(ג) מקום עיסוקו הרגיל או הקבוע או מקום העסקתו הקבוע;
&nbsp
(ד) מקום האינטרסים הכלכליים הפעילים והמהותיים שלו;
&nbsp
(ה) מקום פעילותו בארגונים, באיגודים או במוסדות שונים;
&nbsp
(2) חזקה היא שמרכז חייו של יחיד בשנת המס הוא בישראל -
&nbsp
(א) אם שהה בישראל בשנת המס 183 ימים או יותר;
&nbsp
(ב) אם שהה בישראל בשנת המס 30 ימים או יותר, וסך כל תקופת שהייתו בישראל בשנת המס ובשנתיים שקדמו לה הוא 425 ימים או יותר;
&nbsp
לענין פסקה זו, "יום" - לרבות חלק מיום;
&nbsp
(3) החזקה שבפסקה (2) ניתנת לסתירה הן על ידי היחיד והן על ידי פקיד השומה;
&nbsp
(4) שר האוצר, באישור ועדת הכספים של הכנסת, רשאי לקבוע תנאים ולפיהם יראו יחיד שאינו תושב ישראל לפי פסקאות (1) ו-(2) כתושב ישראל, ובלבד שהתקיים בו אחד מאלה:
&nbsp
(א) הוא עובד מדינת ישראל;
&nbsp
(ב) הוא עובד רשות מקומית בישראל;
&nbsp
(ג) הוא עובד הסוכנות היהודית בארץ ישראל;
&nbsp
(ד) הוא עובד הקרן הקיימת לישראל, קרן היסוד - המגבית המאוחדת לישראל;
&nbsp
(ה) הוא עובד חברה ממשלתית;
&nbsp
(ו) הוא עובד רשות ממלכתית או תאגיד שהוקם לפי חוק,
&nbsp
וכן רשאי הוא לקבוע כאמור כי סוגי יחידים שרואים אותם כתושבי ישראל לפי פסקאות (1) או (2), לא יראו אותם ככאלה, והכל בתנאים שיקבע.״
&nbsp
כלומר אם היית מעל 29 ימים בשנת המס ו 425 בשנתיים הקודמות אתה עונה על במבחן הכמותי
כמובן שזה מבחן חלש מול המבחן המעותי וראה: ״(3) החזקה שבפסקה (2) ניתנת לסתירה הן על ידי היחיד והן על ידי פקיד השומה;״
כלומר הפקודה מציינת שניתן לחלוק על המבחן הכמותי!
&nbsp
תשובות:
א. לפי המבחן הכמותי אתה תושב לצרכי מס בישראל לכל השנה (אם בשנת 2017 ובשנת 2016 ביחד היית מעל 424 יום, אני מניח שכן)
&nbsp
ב. עדיף שאיש מקצוע יענה לך על זה, בהתיחסות למקרה הפרטי שלך, שוב שים לב שיש נושא פלילי באי דיווח דוח שנתי אם מס הכנסה חושב שאתה חייב בזה ולא היית מגובה בחוות דעת מקצועית שאמרה אחרת (זה לפי ידעתי אבל אני לא עו״ד/משפטן ו/או רו״ח אז תברר עם איש מקצוע)
&nbsp
ג.שוב צריך איש מקצוע
&nbsp
&nbsp
דיסקלמר: אני לא רו״ח או עו״ד/משפטן אז יש לקחת את הדברים פה בערבון מוחלט, בכל מקרה יש להתייעץ עם איש מקצוע על מנת שיכול לתת חוות דעת למקרה הפרטני

ilanvag

New member
מהו הסטטוס לפיו עברתם לארה"ב?

אחד מכם לפחות הוא אזרח אמריקני, והשני עם גרין קארד?
&nbsp
סטטוס אחר? אם כן - איזה ויזות?
&nbsp
הנושא הזה יכול להיות משמעותי.
&nbsp
ובכל מקרה, כפי שכבר כתבו לך פה -- אתה צריך ייעוץ וליווי של איש מקצוע.

Fellowship

New member
תשומת לב לסעיף 8

זה כוונתי, שזה יהיה קשה מאוד, ואז יש את האופציות והאזהרה בסעיף 9

Kender00

New member
בגלל סעיף 9 ציינתי שצריך איש מקצוע

ושוב זה תלוי במקרה. למשל פותח השירשור יהיה US Resident ל 2018 בגלל מבחן הימים של IRS (יכול להיות שיש אפשרות בחירה בשנת המעבר לבחור בין Non Resident ל Resident בארה״ב אבל אני לא בטוח בזה ולא מכיר את זה לעומק)
&nbsp
אם זה המקרה אז אפשר להראות שאתה US Resident למס הכנסה בישראל, ואולי עם מספר פעולות נוספות ניתן להראות כוונה, למשל רישום למועדון כושר כפי שמצוינים בפסקי דין כגון פסק דין מיכאל ספיר, פסק דין יעל צור
&nbsp
אבל לכל זה צריך איש מקצוע שיתן את התמונה ואיזה פעולות חשוב/חובה לבצע ואיזה מומלץ לפי סדר חשיבות, על מנת להראות שלנישום יש כוונה לעבור מדינה ולא שזה מעבר זמני (כמובן שזמני זה דבר נזיל
) אבל ראה מקרה פסק דין יעל צור

slicedbread

New member
שוב תודה - המלצות לאיש מקצוע?

אני משער שאין הרבה ברירה ואיאלץ להשתמש בשירותיו של איש מקצוע,
אשמח להמלצות! כרגע נמצא בארה״ב.
כמו כן - אני על גרין קארד, אשתי אזרחית אמריקאית (וכן התינוקת)

Kender00

New member
יש את אשר, אני לא יודע אם הוא מספק את השירות

אבל אתה יכול לשאול אותו, זה מי שענה ראשון לשירשור
אני אישית לא מכיר אותו (רק מהפורום הזה וראיתי גם פוסטים שלו) אבל מהתרשמות שלי הוא נשמע איש מקצוע טוב מאוד (ויותר חשוב לפי דעתי, (שוב רק מהפורום ופוסטרים שלו) הוא נשמע כאדם ישר ואמין שלפי דעתי זה לא פחות אם לא יותר חשוב)
&nbsp
אני מאמין שהוא יכול גם להפנות אותך לאנשים טובים אם הוא לא מספק את השירות הזה

למעלה