ניתוק תושבות - זה קורה אוטומטית?

RobertLadlum

New member
ניתוק תושבות - זה קורה אוטומטית?

שלום - חיפשתי תשובה רלוונטית בפורום ולא מצאתי. לכן השאלה.

עברתי לארה"ב באמצע 2013 (רילוקיישן על L1). השנה המסתיימת תהיה שנת המס החמישית שלי בארה"ב. אני משלם מיסים מינימליים בארץ (בריאות + לאומי) כדי לשמור על הזכויות. לפני שעזבתי עברתי ייעוץ מס ונאמר לי שאחרי 5 שנים ביטוח לאומי מגדיר אותי כמנותק תושבות, בשלב הזה אני כבר לא יכול להמשיך ולשלם ואפילו מוחזר לי חלק מהכסף (נשמע לי הזוי אבל זה מה שנאמר).

מקריאה של קטעי מידע והסקת מסקנות אני חושד שהמצב השתנה והיום דרושה מעורבות אקטיבית שלי כדי לנתק תושבות. אני לא בהכרח מעוניין בזה אבל אני לא מתכוון להילחם על זה. אני רק רוצה לדעת איפה אני עומד.

שאלתי - האם אני צריך לצפות שמתישהו בשנה הקרובה אני אוגדר כמנותק תושבות או שהמצב הנוכחי בו אני משלם ועדיין מוגדר כתושב יימשך כל זמן שאני מעוניין בו?

תודה. אני אעריך כל תשובה.

JochaSchwartz

New member
בעניין "תשלום מינימאלי"

אני מניח שהכוונה שלך ב"תשלום מינימלי לביטוח לאומי ובריאות" היא תשלום של 170 ש"ח לחודש.
אני גם מניח שאתה עובד, ולכן אתה צריך לשלם 12% מההכנסה שלך, ולא רק 170 ש"ח לחודש.
למעשה - העובדה שאתה ממשיך לשלם היא מעין הצהרה שלך שאתה לא מנתק תושבות, וככה יוכלו לדרוש ממך את מלוא 12% - כך שהאינטרס שלך זה להפסיק לשלם ולנתק תושבות...
אני לא בטוח בנוגע לפעולות אקטיביות של ביטוח לאומי כל עוד לא תבקש לקבל מהם משהו. אבל עם תרצה מהם משהו אחרי 5 שנים נטל ההוכחה מועבר אלייך.

מסכים עם הנאמר מעליי

אפשר היה לגבש ניתוק תושבות מהותי לאחר שהייה של חמש שנים
אבל המשך תשלום מינימום (הגם שאינו נכון) מהווה לפחות מבחינת המוסד לביטוח לאומי
קביעה שהנך תושב ישראל לאורך כל השנים האלה.
כעת אם חוזר לישראל צריך לתרגם את זה לצעדים מעשיים
כן/לא מגישים דוחות מס אחורה (הלא כבר חייבים גם אם שכיר)
המשמעות מבחינת ביטוח לאומי -השלמה ל-
אחוזים
&nbsp
לעומת -היכולת להשיג גיבוי משפטי לטענת ניתוק תושבות מיום הראשון והעלויות של זה
&nbsp
אשר טוריאל רו"ח (משפטן) EA
&nbsp

meir12121

New member
כן, לגבי ביטוח לאומי זה קורה אוטומטית

קודם כל צריך להפריד בין תושבות לענין מס הכנסה ותושבות לגבי ביטוח לאומי.
לגבי ביטוח לאומי, מנסיון שלי (בתוקף מלפני שנתיים), קצת אחרי שמלאו 5 שנים לשהייתנו בארה"ב קיבלתי מכתב מביטוח לאומי ובו מודיעים לי שאיני נחשב יותר תושב ישראל מבחינתם. אני לא זוכר את הניסוח המדויק אבל זו רוח הדברים. הם אכן גם החזירו לי סכום ששולם להם מעבר ל 5 שנים. אני לא זוכר אם זה היה מוחלט או שניתנה לי אופציה להמשיך את התושבות.
לגבי מס הכנסה. אני עצמאי והגשתי בארץ דוחות מס שנתיים. המשכתי להגיש דוחות גם מארה"ב. באיזשהו שלב, בערך כ 4 שנים לאחר שהייתנו כאן כתבתי למס הכנסה וביקשתי שיכירו בי כ"לא תושב ישראל", הם משכו אותי חודשים בלי שנתנו תשובה. פשוט שלחו אותי מגוף אחד לשני עד שבסוף נמאס לי ופשוט הפסקתי להגיש דוחות. מבחינת החוק אחרי 5 שנים כשמרכז החיים שלי כאן, ממילא אני לא נחשב תושב ישראל ואני לא חושב שצריך את האישור שלהם לכך.

למעלה