ניתוק תושבות לא שיגרתי

mayaes

New member
ניתוק תושבות לא שיגרתי

בעלי עבר עם הילדים לארהב ואני מחכה לגרין קארד (ראיון עוד שבועיים) ואז מצטרפת גם, הוא עשה ניתוק תושבות להם וכנראה ניתקו גם אותי (ביטלו לי את הקופת חולים), אני עובדת עדיין עבור מעסיק ישראלי שמשלם עליי מה שצריך וגם לאחר המעבר אמשיך לעבוד אצל אותו מעביד וימשיך לשלם ביטוח לאומי.
מה כדאי לעשות? מאחר וגם ככה משולם עליי ביטוח לאומי ומס בריאות עדיף לא לעשות ניתוק תושבות וככה יהיה לי ולילדים פה קופת חולים לתקופות שנבוא לבקר?
אפשרי בכלל שאני אהיה תושבת אבל הבעל לא?

guy56782

New member
את שואלת את השאלה הלא נכונה

כיוון שאת ממשיכה לעבוד אצל המעסיק הישראלי באופן הזה, השאלה אם מס הכנסה בישראל יכיר בניתוק התושבות שלכם, או יחייב אתכם במס הכנסה על הכנסותיכם בארה״ב. אני במקומך הייתי מתייעץ עם רו״ח שמתמחה ברילוקיישן...

Boston Guy

New member
מה שאת כותבת זה שכרגע את משלמת מס בריאות בישראל "לחינם"...

בהנחה שהמעביד שלך פועל לפי החוק, הוא מנכה לך מהשכר 5% ל"מס בריאות".
חוץ מזה, הוא מנכה לך מהשכר 5% כדמי ביטוח לאומי. ומשלם מכיסו עוד 5%, ועוד 8 ושליש אחוז משכרך כחלקו בתשלומים הסוציאליים הללו.

אם מה שאת כותבת זה נכון ו"ביטלו לך את קופת החולים" - כלומך בעלך הצהיר שכל המשפחה כולל אותך אינם תושבי ישראל יותר ורשות הביטוח הלאומי קיבלה את ההצהרה שלו וביצעה "ניתוק תושבות" - כל הכסף הזה - כמעט 20% משכרך - הולך לפח... כי ביטוח לאומי לא מכיר בקיומך.

שלא לדבר על זה שלכאורה - את חיה כרגע בלי ביטוח רפואי, ואם חס וחלילה תצטרכי טיפול כלשהוא, אישפוז וכיוצ"ב - יש מצב שידרשו ממך לשלם על זה.

המצב הזה לא הגיוני - ובוודאי שאינו בריא... רצוי מאוד לתקן אותו.

mayaes

New member
נכון מאוד

השאלה מה כדאי לי לעשות, מאחר ואני מרוויחה "נטו" והכסף הזה גם ככה לא יחזור אליי, האם אפשר להשאיר את הביטוח בריאות הזה סתם כדי שיהיה גם ביטוח בישראל כי סך הכול אם הכול יילך חלק בראיון אני עוד חודש עוזבת את הארץ אבל בהחלט אגיע להרבה ביקורים אז למה שלא יהיה לי ביטוח רפואי אם אני כביכול יכולה לקבל אותו בחינם?
תודה רבה

klemiki

New member
את לא מבינה

את משלמת ביטוח בריאות ולא מקבלת, אין לך ביטוח. אין לך מה להשאיר.
הדילמה היא האם להמשיך לשלם ולא לקבל ביטוח או לשלם ולא לקבל ביטוח.

mayaes

New member
הנחתי שאפשר פשוט לקפוץ לביטוח לאומי

ולסדר את העיניין.
(פשוט להגיד להם להחזיר את התושבות מאחר ואני מרוויחה משכורת בישראל), אני מבינה שזה לא עובד ככה...

Boston Guy

New member
לא הבנתי מה את כותבת.

מה זאת אומרת "אני מרוויחה נטו"?
את מתכוונת לזה שאת מקבלת לחשבון הבנק רק את מה שנשאר אחרי הניכויים השונים? אם לא ינכו לך מס בריאת וביטוח לאומי - הרי הנטו יגדל...

ilanvag

New member
יש בכלל אפשרות כזו?

האם מעסיק ישראלי, אשר מוציא תלוש שכר בארץ, רשאי בכלל שלא לנכות מס בריאות וביטוח לאומי?
&nbsp
זו שאלה מעניינת -- אף פעם לא נתקלתי באופציה שכזו...

mayaes

New member
הנטו שלי לא יגדל

מאחר וסגרתי על משכורת X לנטו והרואה חשבון של החברה עושה את החישובים המתאימים.
בכול מקרה אבל אני מבינה שאי אפשר לא לגור פה ועדיין להיות תושבת,
אז מה שאני צריכה לעשות זה להפסיק את התשלומים האלה ולשלם כנראה בארהב?

תודה ענקית

למעלה