"ניתוק תושבות" למורה המבקשת "חופשה ללא תשלום"

רוני1258

New member
"ניתוק תושבות" למורה המבקשת "חופשה ללא תשלום"

שלום לכולם,

במקרה ונבצע רילוקשיין אנו שוקלים להגיש בקשה ל-"ניתוק תושבות" מספר חודשים לאחר העזיבה (משאירים טווח ביטחון למקרה ש... ).

לטעמי נעמוד בכל הקריטריונים של בקשת הניתוק למעט העובדה שאשתי המורה, תגיש בקשה לחופשה ללא תשלום למשך 3 השנים הראשונות (היא זכאית לזה).

האם פרט זה יכול להוות מכשול לקבלת האישור באם כל שאר התנאים מתקיימים ? או שבמכלול הכולל זה לא יהווה בעייה ?

תודה.
 

zuki3

New member
איך אפשר להכריז שאתה לא גר בישראל כשאתה עובד בישראל ?

חופשה ללא תשלום זה אומר שאישתך ממשיכה להיות עובדת של משרד החינוך,
כשתחזרו לישראל, מס הכנסה יגיד שאישתך המשיכה להיות עובדת בישראל ולכן לא ניתקה את התושבות ותדרוש מיסים על כל התקופה
(ככה נראה לי, כמובן שאתה צריך לשאול בעל מקצוע, וכמובן שגם בעל מקצוע לא יודע מה יגידו לכם ברשות המיסים כשתחזור לישראל)
 

רוני1258

New member
ניתוק תושבות או לא : אז האופציות שלי הן:

אם אני עובד בארה"ב ומשלם מס בארה"ב על המשכורת שלי (דרך אגב , מה עדיף : המעסיק משלם לי ברוטו ורואה חשבון מטמי מתאם לי מס או שהמעסיק דואג גם לתשלום המס אם זה בכלל אפשרי ?):

-לא להכריז על ניתוק תושבות , לפחות בשנים הראשונות ואז לשלם 12% מההכנסות לביטוח לאומי ,אישתי שומרת על הקביעות במשרד החינוך לבינתיים.(ואני מניח שזה יספק את מס הכנסה בארץ למקרה שאחזור ולא אצטרך לשלם מס נוסף או שבנוסף ל -12% אני עלול לשלם על הבדלי המס בין ארה"ב לישראל ? )

-להכריז על ניתוק תושבות , אשתי מאבדת את הקביעות במשרד החינוך, במקרה ואצטרך לחזור לארץ מס הכנסה יחליט האם באמת הייתי מנותק תושבות:
אם כן - לא אצטרך לשלם מס.
אם לא - אצטרך לשלם מס של 12% כל כל ההכנסות.

האם אני צודק ?
נראה כי בכל מקרה אני בבעייה...

לכל עזרה אודה.
 
רילוקיישן, או הגירה?

האם אתם אזרחים או תהיו בעלי גרין קארד?
שאלת התושבות היא לא עניין פשוט והיא נתונה לפרשנות, לכן השאלה היא מה היה בסיפור הרקע הכללי. את ה״אישור״ אתם מקבלים בדיעבד ולא מראש.
אני חושב שאם ניתקתם תושבות בפועל, אבל היא נשארה בחל״ת כמורה - זה לא חייב למנוע, במידה ומול ביטוח לאומי היא מנתקת תושבות.
השאלה היא לגבי ניתוק תושבות לאותו פרק זמן, ואם תגיעו לשלוש שנים - זה נראה סביר.

לא יודע אם יש מי שיכול להבטיח לך מה יקרה בעוד X שנים.
מציע לכם לקרוא לעומק את נושא החל״ת, לוודא שהיא באמת תקבל חל״ת לשלוש שנים (בד״כ יתנו לשנה עם אפשרות להאריך. האם היא עובדת משרד החינוך, או שהיא עובדת בתיכון ושייכת למועצה/עיריה? ייתכן והמעסיק יחשוד שהיא לא תחזור ויעדיף לא לאשר חופשה ארוכה יותר, כדי לתכנן את כוח האדם שלו כראוי) ולראות האם החל״ת באמת נכון לה.
אם היא מורה חדשה, זה עניין אחד. אם היא במקצוע כבר שלושים שנה, אז יש לה הרבה יותר מה להפסיד.
 
למעלה