תשובות
1. כן, זה לא חוקי.
2. כן, זה לא חוקי.
3. כן, זה לא חוקי.
4. עקרונית זה לא חוקי, אבל זה כנראה עניין של קנה מידה. אם הICE ישכנע את השופט שמירב זמנך היית במיילים ולא בחופשה - אז אכן עברת על החוק.

זה שמאוד קשה לאכוף את הדברים האלה זה לא אומר שזה חוקי.

כמובן, שהכל בסייג שאני לא עורך דין, ובסופו של דבר מי שיקבע זה השופט. אבל זכור שמשפט מול שופט הגירה זה לא בדיוק משפט במובן שאתה חושב עליו. שופטי הגירה הם עובדי ממשל שממונים על ידי DOJ ולא חלים בהם הרבה מהכללים הפרוצדירליים והחוקתיים שאתה רגיל לחשוב עליהם כשאתה חושב על משפט אזרחי או פלילי הרגיל.

המאמר הספציפי הזה (אני מניח שאתה מתייחס לאנג'לו) טוען שאם תוצר העבודה לא נמצא בארה"ב, המעסיק לא בארה"ב, והתשלומים לא בארה"ב - אז העבודה היא לא בארה"ב. הוא מסתמך על הפסיקה שטוענת שחוקי ארה"ב לא חלים מחוץ לארה"ב, אבל הדיון הוא על העובד שדווקא כן נמצא בארה"ב, ולכן אני לא רואה קשר בין הטיעון שלו למציאות. זה גם מוסבר באריכות בתשובה של קארין ובקצרה בretort שלה.

אני לא חושב שזה תחום אפור בכלל, וזה שעורך דין הגירה ספציפי אחד טוען בצורה מפולפלת ובלי להתבסס על אף פסיקה או סעיף בחוק שרלוונטיים לדיון (בניגוד לצד השני בדיון שהבאת), לא אומר שזה נכון.

יש גם אנשים שטוענים שהאקלים לא משתנה או שהחיסונים לא נדרשים, זה לא אומר שאלה תחומים אפורים, נכון?