ניתן להמשיך לעבוד בזמן המתנה לאישור עבודה?

gilo12

New member
ניתן להמשיך לעבוד בזמן המתנה לאישור עבודה?

האם ניתן להמשיך לעבוד מרחוק ולקבל שכר בארץ בזמן המתנה לאישור עבודה בארה"ב (ההמתנה לאישור עבודה היא בעקבות ויזה J2)
מבחינת המעסיק הישראלי אין בעיה. השאלה אם מבחינת הרשויות בארה"ב זו יכולה להיות הבעיה, נגיד כשאגיש דו"ח מס.
 

Boston Guy

New member
בטח שניתן - כל זמן שלא תופסים אותך...

בעבר - שמענו על אנשים שעשו את זה וזה לא גרם להם נזק.
אבל היום אנחנו נמצאים בעידן אחר בכל הנוגע לענייני רשות ההגירה. הרבה דברים ש"פעם אפשר היה לעשות" הפכו לדברים שיכולים לגרום לפגיעה אמיתית בתכניות הגירה עתידיות (אם, למשל, פעם תרצו להכנס לתהליך של גרין קארד והעניין הזה "יצוף" ויגרום לפסילתך בגלל "עבירת הגירה בעבר".
 

gilo12

New member
כוונתי הייתה "האם ניתן"="האם חוקי"

מהתשובה שלך אני מבין שזה לא חוקי.
 

Boston Guy

New member
היו כאן בפורום כל מני התפלפלויות בנושא,

וכל מני פרשנויות למה שכתוב בתקנות רשות ההגירה - חלק מהפרשנויות הללו היו כמיטב מסורת ההתפלפלות היהודית, בסגנון ההגדה של פסח "על הים לקו במאתיים מכות, ועל היבשה לקו בקלמידיה".

אבן הבוחן שלי לכל עניין כזה היא די פשוטה:
פעילות מסויימת היא חוקית אם אין לך בעיה או חשש להגיד לאיש חוק שאתה מבצע את הפעילות הזו.

עדיין לא מצאתי אדם שיהיה מוכן להבטיח לי שלא יקרה נזק אם אתה תגיד לפקיד רשות ההגירה או לקצין משטרת ההגירה "אין לי אישור לעבוד בארה"ב, אני נמצא כרגע על אדמת ארה"ב, ואני כרגע עובד (על אדמת ארה"ב) עבור מעביד זר ומקבל משכורת מהמעביד הזה".
 

JimmyGee

New member
I disagree Boston

This is a very grey area. Every case is probably different and so is the interpretation. And in grey areas you don't ask - kitbag questions.

Thousands of people enter the US every day on behalf of their companies for work / meetings on B1/B2. They don't tell the immigration officer they come to work here either.
It is too confusing to tell an immigration officer (even if it's technically legal) - I come here to work without a work visa.
 

vinney

Well-known member
יש הבדל בין "להגיע פגישה" לבין "להמשיך לעבוד כאילו כלום"

אני לא מכיר הרבה אנשים שחוצים את האוקיינוס כדי להמשיך לעשות בדיוק את אותה העבודה שהם עושים בדרך כלל במשרד הביתי. בדרך כלל זה כי צריכים לעבוד ביחד עם צוות אמריקאי, פגישות, הדרכות, אינטגרציות, וכד'. סוגי עבודה מסויימים מאוד, שדווקא מכוסים בB1.
&nbsp
מי שעבד תחת רשיון עבודה במשך חודשים/שנים ופתאום הרשיון נגמר והוא ממשיך לעבוד באותה הצורה ובאותו המקום - למה זה נראה לך שזה "אפור"?
 

JimmyGee

New member
It is a very grey area

I don't know all the details of this specific case nor do I pretend to be an immigration attorney. But as you can see below even immigration attorneys argue whether it's legal or not.

Assuming that you work for a foreign company, with foreign customers, you get paid in the foreign country and your work has nothing to do with the US.
Is it illegal? I don't know.

If I am an author who is writing a book and I come here for a few months to do so. Is that illegal?
If I am a blogger who makes money from my blogs and I do that while I am here. Is that illegal?
If I come here on vacation and keep working by answering emails, helping fix some bugs etc... Is that illegal?

https://www.nationofimmigrators.com...-can-i-work-from-home-for-a-foreign-employer/
 

vinney

Well-known member
תשובות

1. כן, זה לא חוקי.
2. כן, זה לא חוקי.
3. כן, זה לא חוקי.
4. עקרונית זה לא חוקי, אבל זה כנראה עניין של קנה מידה. אם הICE ישכנע את השופט שמירב זמנך היית במיילים ולא בחופשה - אז אכן עברת על החוק.
&nbsp
זה שמאוד קשה לאכוף את הדברים האלה זה לא אומר שזה חוקי.
&nbsp
כמובן, שהכל בסייג שאני לא עורך דין, ובסופו של דבר מי שיקבע זה השופט. אבל זכור שמשפט מול שופט הגירה זה לא בדיוק משפט במובן שאתה חושב עליו. שופטי הגירה הם עובדי ממשל שממונים על ידי DOJ ולא חלים בהם הרבה מהכללים הפרוצדירליים והחוקתיים שאתה רגיל לחשוב עליהם כשאתה חושב על משפט אזרחי או פלילי הרגיל.
&nbsp
המאמר הספציפי הזה (אני מניח שאתה מתייחס לאנג'לו) טוען שאם תוצר העבודה לא נמצא בארה"ב, המעסיק לא בארה"ב, והתשלומים לא בארה"ב - אז העבודה היא לא בארה"ב. הוא מסתמך על הפסיקה שטוענת שחוקי ארה"ב לא חלים מחוץ לארה"ב, אבל הדיון הוא על העובד שדווקא כן נמצא בארה"ב, ולכן אני לא רואה קשר בין הטיעון שלו למציאות. זה גם מוסבר באריכות בתשובה של קארין ובקצרה בretort שלה.
&nbsp
אני לא חושב שזה תחום אפור בכלל, וזה שעורך דין הגירה ספציפי אחד טוען בצורה מפולפלת ובלי להתבסס על אף פסיקה או סעיף בחוק שרלוונטיים לדיון (בניגוד לצד השני בדיון שהבאת), לא אומר שזה נכון.
&nbsp
יש גם אנשים שטוענים שהאקלים לא משתנה או שהחיסונים לא נדרשים, זה לא אומר שאלה תחומים אפורים, נכון?
 

Boston Guy

New member
מכיר את האנאלוגייה שלי - "המון אנשים עושים פיפי בבריכה"?

נכון - הרבה אנשים נכנסים לארה"ב עם אשרת "ויזת תייר" B2 או עם אשרת "ויזת עסקים" מסוג B1, כשבעצם מטרת הכניסה שלהם היא ביצוע פעולות שחורגות ממה שמותר לבצע במסגרת האשרה שיש להם.
כל אחד מהאנשים הללו בעצם מבצע "תצהיר שקר" בפני הממשלה הפדראלית של ארצות הברית. שבו הוא מתחייב לא לעשות את זה... והוא עושה בכל זאת.

"כוונת המחוקק" מוסברת, עד כמה שאפשר, בתתי הסעיף שבאים אחרי הסעיף הבא בחוק ההגירה:
9 FAM 402.2-5(A)
ושם כתוב בצורה הכי מפורשת שאפשר:
Engaging in business contemplated for B1 visa classification generally entails business activities other than the performance of skilled or unskilled labor. Thus, the issuance of a B1 visa is not intended for the purpose of obtaining and engaging in employment while in the United States. Specific circumstances or past patterns have been found to fall within the parameters of this classification and are listed below.
פותח השירשור הזה, אם אני זוכר נכון, עובד כאיש מחשבים \ כותב תכנה. זה נופל בצורה ברורה מאוד תחת ההגדרה של SKILLED LABOR.

מטרת המחוקק היא שבארה"ב יעבדו אמריקאים - או זרים שארה"ב נתנה להם אישורים לעבוד, אחרי שבדקה שבאמת אין אמריקאי שיכול לבצע את אותה עבודה. מרשה להם לעבוד.
ויזת B1 מיועדת לפגישות עסקים, ביצוע משא מתן ושאר פעילויות עסקיות שאינן "עבודה מקצועית" או "עבודת כפיים".
בתחום ההיי-טק -
לבוא ולדבר עם לקוח על מפרט הדרישות שלו? מותר.
לשבת אצל הלקוח שנה וחצי ולעשות "קסטומיזצייה של התכנה" שכוללת כתיבת קוד ופיתוח סקריפטים - אסור.
אז כמובן שיש הרים של התפלפלויות ופרשנויות יצירתיות של "כמה אפשר למתוח את החבל". אבל יש הרבה פחות "אפור" בעניין הזה ממה שאנשים בתעשיית הטכנולוגייה חושבים - ויותר מ 90% ממה שאנשים מגדירים כ"אפור" זה בעצם "שחור עם פסים סגולים".

חברות מסחריות מסויימות כדוגמאת טאטא או אינפוסיס גבר "מסומנות" אצל אנשי ההגירה כ HABITUAL ABUSERS - ואחת מ 5 השאלות הראשונות שכל הודי\ת צעיר\ה שנכנס לארה"ב עם ויזת B נשאל זה "מי המעסיק שלך"... ואם התשובה היא אחד מה"חשוודים הרגילים", הוא ישר עובר ל SECONDARY INSPECTION.
 

איי ל

New member
מנהל
האמת היא שהנושא מאד מעניין אותי.

אני מקווה שיהיה מתישהו פסק דין בנושא שיאיר אור על הנושא.
ברור לי שרוח החוק הייתה למנוע מתיירים (ושאר בעלי ויזות שלא מאפשרות לעבוד) לקחת עבודה מאמריקאי.
אך מה הדין של אדם שעובד מחדרו בבית (או במלון) כפרילנסר? או אדם שממשיך לעבוד בחברה שממוקמת בחו"ל (נניח, ישראל) ומשרתת לקוחות ישראלים?
הרי שהדוגמאות הנ"ל לא באמת לוקחות משרה מאמריקאים.
אז למרות שהחוק קיים, יהיה מעניין לראות כיצד בית המשפט יכריע בנושא.
&nbsp
וזה גם קצת קשור אלי-
במסגרת המקצוע שלי (חברת ניהול נכסים) אני נתקל בשנים האחרונות יותר ויותר בדיירים שעובדים מהבית.
הבעיה מתחילה כשהדיירים מנסים למנוע מאנשי המקצוע לבצע תיקונים נדרשים "כי יש להם שיחת ועידה חשובה" או שהמשרד שלי מקבל תלונות שמגיעות לרוב מכאלה שעובדים מהבית, לדוגמא: "השיפוץ בבניין ממול גורם לרעש בלתי נסבל במשך היום."
זה המקום לציין שהחוזים שלנו בפירוש אוסרים על כל עבודה מהבית ללא אישור של בעל הנכס, ובכל זאת, אני לא בטוח שבית המשפט יסכים עם הטענה שהדייר הפר חוזה בכך שעבד על המחשב שלו מהבית.
&nbsp
 

vinney

Well-known member
אני לא חושב שזה משנה במיוחד

אתה מדבר על מקרה הdigital nomad.
&nbsp
לפי מיטב הבנתי אין שום התייחסות מיוחדת בחוק לאופי העבודה או לקהל היעד של התוצר. אם ישראלי יכול לעשות את העבודה מחדרו בבית מלון - למה אמריקאי לא יכול מחדר המשרד בביתו? זה לא שחסר אמריקאים דוברי עברית
אז לכאורה זה כן לוקח משרה מהאמריקאים.
&nbsp
״אני לא בטוח שבית המשפט יסכים עם הטענה שהדייר הפר חוזה בכך שעבד על המחשב שלו מהבית. ״ - יש הבדל בין חוזה בין שני אנשים לבין חוק המדינה. וגם במקרה של חוזה, ניתן לטעון שמדובר בנכס למגורים שלא נועד לעבודה משרדית ואין שום חובה שלא יהיו בו עבודות תחזוקה במהלך היום. לדעתי בית המשפט יסכים עם בעל הבית אלא אם מדובר במשהו שהוא באמת יוצא דופן. אני גם יודע שבהרבה עיריות צריך להוציא אישור עסק למשרד ביתי (והרבה אנשים מצפצפים על כך), ובטח ובטח שצריך אם מדובר בעסק שאנשים באים אליו (יועץ כזה או אחר שמקבל קהל, וכד׳).
&nbsp
אם במקרה ויש אי הסכמה בין דייר לבין בעל הבית בית המשפט כנראה שיחפש פשרה, אני לא חושב שזה נכון במקרה של דין פלילי (אלא אם מדובר בplea bargain והתייר יודה באשמה תמורת עונש מופחת כדי לחסוך לכולם בזמן והוצאות).
 

Anat Shemer RDI

New member
סביר שתקבל אישור תוך

שלושה חודשים או פחות. אז בזמן הזה תבקש מהמעסיק הישראלי שלא ישלם לך, וכשתקבל את האישור שיעביר לך את הסכום המלא . זה בהנחה ותיקווה שאתה לא חי ממשכורת למשכורת ויכול להסתדר עם איחור של חודשיים-שלושה .
 

Fellowship

New member
בקצרה: לא.

בהרחבה: ענו לך יפה.
פן אישי: בדקתי גם את הסוגייה הזו בדיוק (כולל כאן) בעבר, מה שנראה אפור הוא כנראה שחור.
 

JimmyGee

New member
This is why I think it's grey and not black

When the owner of a company or an Executive or even just a programmer come here on a tourist visa and keep working during their visit / trip by answering emails, getting on conference calls maybe helping with a bug fix they are not breaking the law.
No one here will tell you that they are.
What if they do it for 2 hours every day or 6 hours every day?
What is the limit? When do you go from OK to breaking the law and where is the statute that talks about it?

I cannot find a single case of someone who did it and got caught / convicted.
In a case like that, you can't even apply for a work visa. If the company is not located here, no customers here no connection whatsover to the US there is no way to apply for a work visa.
The legislators left if grey (maybe on purpose) and this is what it is.
 

Fellowship

New member
בוסטון וויני ענו לך יפה ובהרחבה, אינני רואה צורך לחזור על כך

ראה שוב את ההסברים שלהם, הדוגמאות של בוסטון בנוגע לויזה B1/B2 ונושא מתיחת החבל.
&nbsp
אתה לא יכול למצוא מקרה של מישהו שנתפס (לא רלוונטי) / הורשע (רלוונטי, במידה והוא זוכה)?
תפריד בין המקרה הראשון, השאלה האם מישהו נתפס היא לא רלוונטית לפן החוקי,
לבין המקרה השני - אתה לא מכיר מקרה של מישהו שהורשע, אני מניח שזה מכיוון שאתה לא מכיר מקרה של מישהו שהועמד לדין.
אם אני טועה, ואתה כן מכיר, אשמח לקרוא פסקי דין של מישהו שעבר על החוק, כמתואר, וזוכה.
 

Boston Guy

New member
יש הבדל בין התסריט שאתה מתאר ובין המצב של פלושיפ

או של פותח השירשור הזה.
התסריט שאתה מצייר הוא של תייר שמגיע לארצות הברית לביקור קצר.
הוא לא מתכנן לחיות בארה"ב במשך שנים, ואין לו בכלל "אופק" (לפחות לא על בסיס ויזת התייר שלו) לנסות "לנתר" מהסטטוס ההגירתי הזה לסטטוס של תושב קבע.

פלושיפ והשואל המקורי מדברים על להיות בסטטוס אחר לגמרי - של "ויזת J2".
שניהם מתכוונים לשהות בארצות הברית במשך זמן ארוך - שנים.
לחלק לא קטן מהאנשים בסטטוס שלהם יש תכניות (מוצקות יותר או פחות) לנסות להפוך את הסטטוס הזה למשהו יותר קבוע - תכניות שאם יתקיימו יגרמו לכך שרשות ההגירה תבצע חפירה בעבר שלהם, כולל דו"חות המס שלהם מישראל ומארה"ב.

הסיכוי שרשות ההגירה תחפור בעבר התעסוקתי ובהכנסות של תייר זה או אחר הוא די קטן.
הסיכוי שזה יקרה עבור אדם בעל J2 אם וכאשר הוא ינסה לבקש ויזת עבודה אחרת ו\או גרין קארד (שזה לא תסריט בעל הסתברות נמוכה) הוא לא סיכוי - הוא ודאות.
 

JimmyGee

New member
Who exactly is going to look at your Israeli tax rtrn?

I never heard of an immigration process where they look at your Israeli tax return.
 

איי ל

New member
מנהל
זה שלא שמעת לא אומר שזה לא קיים, או לא יכול לקרות.

השאלה לא הייתה מה הסיכוי, אלא האם האפשרות קיימת, והתשובה היא כן.
 

JimmyGee

New member
האפשרות שאני הזכה בלוטו גם קיימת

It is not part of any immigration process to look at your Israeli tax returns.
Not part of the green card process and not part of the citizenship process.
Anything can happen but since it's not part of the process it's very very unlikely that someone will go outside of the process and start looking at random stuff.
 
למעלה