ניתן להתקבל לתואר שני בממוצע תואר 1הנמוך מ85?

m e 2 6

New member
ניתן להתקבל לתואר שני בממוצע תואר 1הנמוך מ85?

85 הוא הממוצע תואר ראשון שמוצהר כתנאי קבלה לרוב התארים השניים באתרי האינטרנט של האוניברסיטאות, השאלה היא האם זה כך גם בפועל מנסיונכם? ז"א האם יש טעם בכלל להגיש מועמדות עם ממוצע הנמוך מכך (82)? ד"א אני מעוניינת ללמוד לתואר שני בתחומי סוציולוגיה (לא אירגונית) או בתקשורת. יש לציין שבתחומים הנ"ל ההרשמה לתואר שני עדיין(!) פתוחה גם בשלב מתקדם זה, אז אולי זה אומר משהו..?! אשמח אם תוכלו לשתף מנסיונכם איך העניינים האלה פועלים. תודה רבה

בדרך כלל לא, אבל

יש מסלול של קבלה על תנאי המיועד למקרים חריגים. הכי טוב - לשאול במזכירות. בהצלחה.

m e 2 6

New member
גם אם אין ביקוש לתואר - עדיין לא יקבלו?

ז"א אם לא נרשמו כמעט אנשים לתואר - הם לא יורידו את הממוצע קבלה כדי למלא את המכסה כמו בתואר הראשון? תודה לך!

רוב התארים השניים? מה פתאום?

אם מדובר בחוג לא מבוקש, לא אמורה להיות בעיה. עם זאת, קבלה זה דבר אחד ומלגות זה דבר אחר בהקשר הזה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
בדיוק, כמה זה עולה עכשיו תואר שני?

11,000 ש"ח בשנה, אפילו יותר, לא כך? לא נראה לי משתלם, אלא אם אתה מצטיין.

במקרה שלך,

אתה לא צריך להיות מצטיין בכלל בשביל לקבל מלגה. הסף הוא באמת הסף... אבל במדעי המחשב למשל אפשר להתקבל עם ממוצע 82 לתואר שני בב"ג, למלגה זה כנראה לא יספיק (אם כי סביר שיתנו לך להיות מתרגל מן החוץ וכן יתנו פטור משכ"ל).

AnarchistPhilosopher

Well-known member
הסתכלתי באת"א בדר"כ אילו שמתרגלים

הם עם הציונים הגבוהים, מן הסתם יש תחרות על מקומות מוגבלים להוראה, כך שציונים גבוהים כן מהווים קנה מידה למשהו בהיבט הזה. אם באמת יובטח לי שלא אצטרך לשלם שכ"ל בתואר שני הייתי חושב להמשיך, אבל זה לא סביר בכלל.

m e 2 6

New member
תודה לך:) ועוד שאלה...

זה ציטוט מתוך הידיעון של את"א לגבי תואר שני בסוציולוגיה: "תנאי קבלה: רשאים להגיש מועמדות בעלי תואר ראשון בציון גמר 85 ומעלה. על כל מועמד/מועמדת למלא טופס מס' 22א', הנמצא בסוף החוברת, ולצרף לטופסי הרישום תולדות חיים והצהרת-כוונות בהיקף של עמוד מודפס אחד. הצהרת הכוונות תכלול הסבר על מטרת לימודיך לתואר השני ומדוע בחרת דווקא בלימודי הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה." השאלה היא מה הכוונה בתולדות חיים? האם המבנה הוא כמו מבנה הקו"ח ששולחים למקומות עבודה? זה מוזר שהם מבקשים את זה, כי הטופס 22א' שהם מבקשים הוא כמו קו"ח (פרטים אישיים, עבודה, השכלה + מסלול לימודים מבוקש). ושוב תודה רבה רבה

אין לי מושג מה קורה בחוג לסוציולוגיה

(ואני לא מדברת רק על הפרשיות האחרונות...) מה שאני ממליצה לך בחום זה לקבוע פגישה עם יו"ר ועדת ההוראה לתואר שני, ולראות מה הוא אומר ומציע לגבי הקבלה שלך.

למעלה