ניתן לכם עוד אחד...

שפיקנאט

New member
ניתן לכם עוד אחד...

גודלו של אלוהים הוא כגודל החורים בהבנתנו, ככל שייקטנו כך גם ייקטן האל, הוא ייעלם לגמרי כאשר נבין הכל...

Eliad_11

New member
מה?!.......לא לא לא...לא ! :-()

כגודל החורים בהבנתנו כך גודל הסתמכותנו ואחריות מושג האלוהים בחיינו, ככל שייקטנו החורים כך גם ייקטן חוסר שליטתנו והאשמת מושג האלוהים, תופעה זו תיעלם לגמרי (וניקח אחריות מלאה על חיינו) כאשר נבין את הכל. הממ.. אוקיי.. יותר טוב..אני חושב...תודה..;-).

שפיקנאט

New member
אמרת את אותו הדבר...

אמרת את אותו הדבר אך ביותר מילים ופחות אלגנטיות... אם אני טוען שגודלו של אלוהים הוא כגודל החורים בהבנתינו ואתה טוען שגודלו של המושג אלוהים וגודלה של הסתמכותינו והאחריות של המושג הזה תלויה בגודל החורים... אמרת את אותו הדבר בדיוק!!! כי כשאני אומר אלוהים ,אני בודאי מתכוון למושג האל וכל הנגזרות... קרא שוב!

Eliad_11

New member
סלח לי...

אך בהודעתך לא ביצעת הבחנה מדוייקת בין האל למושג האל וכל נגזרותיו ובגלל זה באו יותר מילים בפחות אלגנטיות. ``אני בודאי מתכוון למושג האל וכל הנגזרות...`` - בוודאי?!.

שפיקנאט

New member
זה כמו לומר

זה כמו לומר שככל ויקטן מספר אי ההבנות בעולם כך גם יתמעטו המלחמות.. יהא זה רק מטופש לבוא ולומר ``לא...`` `` רק אם יתמעטו הויכוחים וההסכמה תשרור בכל אזי המושג של המלחמה והאלימות יהא חסר טעם מכיוון שלא יהא על מה להלחם...`` זה נכון שלכעצמו אך זהו ניסוח מיותר, מסובך ולא צהיר...

Eliad_11

New member
תשמע

זה היה נכון ואני איתך 100% חוץ מהמקרה של מושג כה מורכב של אלוהים, אפשר ללכת לאיבוד בנוסח של ``גודלו של אלוהים`` ``כך גם ייקטן האל``. אני מסכים איתך מבחינה רעיונית אך לא אם אין הבדלה של המושגים הללו, או לפחות מיקוד מסויים, הרי לא ככלל לוקחים את מושג האלוהים כתפיסת אחריות קולקטיבית או כמסורת או כאהבה או כ..., אינספור אפשרויות, כאן לא מדובר במלחמות..

Eliad_11

New member
ואנא

שפיקנאט, אינני רוצה בהתנצחות או מריבה וירטואלית...מלמד לומד נלמד...:) אנחנו לא פה בשביל להוכיח, בשביל ללמד ללמוד ולהבהיר...

פליקס

New member
בתקווה שזה לא דיון פרטי..... B-)

הייתי רוצה לחזור לרגע לרעיון המקורי ולהביע את הסכמתי. לא משנה באיזה אל מדובר, עובדה שבכל התרבויות הייתה קיימת ישות חזקה יותר וטובה יותר מבני התמותה שהייתה נערצת על ידם. אנשים צריכים את האמונה הזאת, וזהו. אני חשבתי תמיד שאלוהים הוא המצאה. אולי הוא ההמצאה הטובה ביותר בעולם ומעולם, אבל בכל זאת, הוא ``נמצא`` רק כי משהו בנו רוצה וצריך שהוא ימצא. אני חושבת שלכל אחד יש את הצורך הזה, לפעמים, גם אם אנחנו מגדירים את עצמנו כחילוניים מושבעים. חברותיי החרדיות, אותן פגשתי במפגשי ``גישור`` למיניהם, היו מספרות לי איך הן קמות כל בוקר בתחושת אהבה והערצה עמוקה לעולם ולבוראו ומהנהנות בהבנה ובחמלה למראה הפרצוף המשתדל-להבין שלי. קרה לפעמים שהצטערתי שלא נולדתי לתוך החברה הזאת, שלמרות כל מה שאומרים בגנותה, מסתבר שיש אנשים שהיא עוזרת להם לקום בבוקר חדורי תקווה. בקשר לחורים בהבנה, הרי שאם האמונה באלוהים ``ממלאת`` אותם, לא הפסדנו הרבה כל כך, כי תחושת החוסר בהבנה היא שדחפה את האנושות לגלות את כל מה שגילינו עד עכשיו. אם היינו ``נתקעים`` איפה שהוא בימי הביינים, אולי קבוצת מסיונרים היו מצליחים להפוך אותנו לנוצרים טובים ומאמינים, אבל עדיין הינו מאמינים שהקזות דם ירפאו חולי שחפת. פליקס

שחף77

New member
מסקנה....

``הוא ייעלם לגמרי כאשר נבין את הכל...`` הבעיה היא שלעולם לא נבין הכל, (גם לא מחצית) לכן אלוהים תמיד יהיה שם!!!!!

פליקס

New member
מסקנה?

אני לא חושבת שה``נבין הכל`` מתייחס לעובדות כמו ``כמה יסודות יש בטבלה המחזורית?`` וכאלה מין דברים שהאנושות עוד לא גילתה וכו כו כו. אני חושבת שה``נבין הכל`` בא לציין שלמות בעולם הפנימי שלך. אם אתה מרוצה בחיים שלך, אם אתה בטוח שהכל תמיד יהיה בסדר ואין שום דבר שמטריד אותך, למה אתה צריך את אלוהים בחיים שלך, לעזאזל?! ואז הוא ``יעלם לגמרי``. פליקס

שפיקנאט

New member
פליקס היקרה

לעולם יסבול האדם מחששות ומפחדים אשר יגרמו לאי הבנה ולהזדקקות מטופשת לאלוהים שיהווה איזשהו מגן ומקלט ( הפחד מהמוות הוא העיקרי), לצערי ההבנה וההכרה הפנימית עליה את מדברת למרות חשיבותה והברכה אשר היא מעניקה, הבנה זו איננה תלויה כלל וכלל בטכנולוגיה ובהתפתחות מדעית, ולכן אין כל הבטחה שעם התפתחות הטכנולוגית יאבד האדם את פחדיו ויסתום את חורי הבנתו, ולכן, לצערי הרב, האלוהים הינו בן אלמוות!

שרוני**

New member
שלום אנשים

לדעתי לעולם לא נבין הכל..וככל שנבין כך יווצרו שאלות חדשות זוהי דרכו של מידע להחשף והוא אף פעם לא נגמר. שפיקנאט, למה אתה כל כך נגד האל? אלוהים? מה שלא יהיה?

פליקס

New member
שאלה לשפיקנאט

איך יתכן קיומם של החילוניים אם אלוהים כל כך חיוני לנו כמו שאתה אומר?!!!!!!1

שרוני**

New member
ורובנו לא שואלים בכלל...

פשוט נולדים לחברה מסויימת וממשיכים שם

שפיקנאט

New member
פליקס- לא רואה-אירוניה

ישנה האנושות וישנם האנשים, ישנם אנשים ללא פחדים וללא חרדות (לא חרדים...), אנשים אלו הם האנשים של העולם החדש, האנשים הללו נושאים את המוסר בכוחות עצמם ולא נתלים על זקנו של כח עליון אשר לא יכול לתת את הדין ולקחת אחריות! אני מסביר את קיומם של החילוניים ( אני מדבר על החילוניים האמיתיים, לא שומרי המסורת והנהנתים הכפיתיים!) בכך שישנה עוד תקווה, שישנה הבנה וישנם נקודות בהן הפחד והיראה פינו את מקומם לאחריות ועצמאות מוסרית...

למעלה