ני מפחד בת זוגתי יש לה טרשת נפוצה

zalmanovich

New member
ני מפחד בת זוגתי יש לה טרשת נפוצה

היום היתי ביחד איתה אצל נירולוגית מומחית היא ממשפחת הרופאים (קדרון) בת הזוג שלי יפה מתוקה ויפה כול כך אני אוהב אותה עד מאד. יש לה כבר לפחות שלוש שנים בעיה ברגל והיא לא כול כך יציבה. אני מאד כועס למה? אמא שלי היא נכה אל כיסא גלגלים היא נפלה ממדרגות שאני היתי בן 6 היום אני בן 28 קשה לי מאד אני איש מאד מאד חזק ברגש ובנשמה אבל אני מצא את עצמי מתיסר למה? לא מספיק שיש לי אמא נכה 100% אז מה מגיע לי אני אמר לעצמי אני יודע שזה נשמע כוכך אנוכי אבל אני מפחד לאבד אותה היא אהבת חיי. אני אדם שגדל עם אמא עם מגבלות אז אני יודע מה זה קשיים בחיי יום יום של אדם מוגבל. אני כול כך אוהב אותה והיא נראה לי שהיא מסוגלת לישבר לי בידיים. היא אישה כול כך חייה וסקסית אני משוגע אליה אבל אני דואג נורא מה עם העתיד שלה מה עם הנשמה של הו הו כמה שזה כואב לי ליראות אותה סובלת אני רוצה לאמר לכול האנשים שחולים במחלה הנוראה הזאת שליב איתכם. היום שחזרנו בהרופאה אני בכיתי חזק בלי שהיא לראה אותי אני לא רוצה שהיא לרגע תרגיש שאני מרחם אליה אני רוצה לתת לה להרגיש שהיא העולם שלי. בכבוד רב גיא

תמר

New member
לגיא החמוד....../images/Emo24.gif

ישבתי וקראתי את הודעתך מספר פעמים וחשתי את המצוקה שלך והזעקה שלך.... מבינה את התסכול שאתה חש ואת סערת הרגשות בה אתה נמצא ומה שבה לי זה לחבק אותך ולאפשר לך לבכות ולהוציא את הכעסים,הפחדים,התיסכולים וכל מה שהצטבר אצלך ה ח ו צ ה. דבר אחד רוצה להגיד לך. אל תשליך את מה שעברת עם אמך על בת זוגתך איתה אתה חי היום. אתם אנשים צעירים שאוהבים אחד את השני ומה שנותר וחשוב שתעשו זה למצות את החיים המשותפים שלכם על הצד הטוב ביותר....כל החיים עוד לפניכם. במקום לשקוע למרות שחורות אתה צריך להסתכל על הצדדים היפים שיש בחיים שלך......אישה יפה ואוהבת....לשמוח בחלקך ולהשקיע את כל האנרגיות בכך. אני תמיד אומרת ואחזור על זה אפילו מליון פעמים-צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה ואז ההרגשה משתפרת.
תמשיך לחזק ולאהוב את אשתך כי בטוח שהיא זקוקה לתמיכתך ואהבתך ותשאב כוחות מאהבתה אליך. אני יודעת שיש נטייה לראות תסריטים עתידיים לא הכי נעימים בלשון המעטה בכל הקשור למחלת ט.נ (גם לי זה קורה לעיתים) אך כידוע במחלה הזאת כל חולה הוא מקרה בפני עצמו וא ס ו ר להשליך מקרה אחד על משנהו. לפי מה שתארת לאשתך יש בעיה תחושתית ברגל אחת מזה 3 שנים והיא מטופלת ותחת השגחה. אתה צריך להיות אופטימי ולקוות שמצבה יהיה סטטי ויישאר כך עוד שנים רבות דבר שבהחלט יכול להיות.
מחזקת אותך ת מ ר

Navva

New member
גיא, זה הוא המקום להביע את רגשותיך

אני מנסה להבין אותך. האם האיבחון הוא סופי? אובחנתי לפני כמעט שנתיים, כאשר ישבנו אצל הרופאה בבי"ח,בעלי, שיחייה, כמעט התעלף (הרופאה זוכרת אותו, כל פעם שאני באה לביקורת, היא שואלת בשלומו). המשכנו בחיינו. כעת אני בהריון בחודש תשיעי. מנגד גם לו יש את הבעיות הרפואיות שלו, שאני צריכה להתמודד איתן. כדאי שתשתף את זוגתך בחששותך. אין טעם שתתבשל "במיץ של עצמך". קח לך את הזמן, כאשר תהייה מוכן כדאי שתדבר איתה. האם היא מטופלת במרפאת טרשת של איזה שהוא מרכז רפואי? באיכילוב, יש פסיכולוגית שניתן להעזר בה. מקווה שהואלתי במשהו. תרגיש חופשי לשתף את אנשי הפורום. נאוה נ.ב. גם אצלי ניתן למצוא לא מעט שגיאות כתיב, אין על מה להתנצל.

RomiVais

New member
ברוך הבא גיא!!! ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif

ראשית, כואב לי מאוד לקרוא ולהרגיש את העוצמה של הכאב והתיסכול שלך. אני יושבת עם עצמי כבר כמה זמן ומחפשת את המילים הנכונות לכתוב לך. אני מקווה להצליח להעביר לך בהודעה זו את המילים המתאימות להקל על כאבך!! אני מבינה שאתה אוהב בת הזוג שלך מאוד ושלמרות הרצון הגדול להיות איתה ברגעים קשים ולתמוך בה, מקשה עליך עניין המוגבלות של אמא שלך. אני בקלות יכולה לנסות להכניס את עצמי לנעליים שלך כי אני יודעת מה זה לחיות עם אמא מוגבלת. אבל אל תשכח שזה מאוד שונה, אמא ובת זוג. אני אתן את חיי בשביל שאמא שלי תרגיש טוב. לגבי אמא שלי, אני מודה שהיה קשה בהתחלה, אבל היום כבר לא קשה, כולנו הסתגלנו והשלמנו עם המצב. בתור בן זוג, אני יכולה להביא לך את אבא שלי כדוגמה, למרות שזה לא אותו מצב. אמא שלי חלתה אחרי 22 שנות נישואים, אבל אבא שלי יעשה הכל בשבילה ואם יש שוני באהבתו אליה - זה רק לטובה. אם כבר, הוא דואג לה יותר ואוהב אותה יותר ומרגיש שהוא צריך להגן עליה ולשמור עליה יותר מתמיד. אתם זוג בתחילת דרכו, וזה בטח קשה יותר. יש פה אנשים צעירים בפורום שאני בטוחה שלא יתנגדו לשתף אותך בעניינים האלה, איך הם התגברו על המצב, מניסיונם האישי. מה אני רוצה שתחשוב, זה שאסור להכליל במחלה הזאת. יש אנשים שמצבם מחמיר ויש אנשים שיש להם תקופה לא טובה אחת בכל החיים שלהם ואחרי ההתקף - חיים חיים בריאים לחלוטין. קשה לי להאמין שמה שאתה מרגיש כרגע זה רחמים, אתה פשוט אוהב אותה מאוד, וקצת קשה לך בגלל זה שגדלת עם אמא שהיתה בכיסא גלגלים, ואין מה לעשות, יש שזה מקשה עליהם מאוד!! זה לא אנוכי בכלל - זה אנושי!!! מה שאני מציעה לך, זה שתדברו על זה, תהיו פתוחים וכנים ואולי יעזור לכם להתייעץ עם פסיכולוגית שמתמחה בחולי טרשת נפוצה (יש בתל השומר למשל). אני מאחלת לכם את כל הטוב שבעולם, שתצליחו לעבור את זה יחד ושהאהבה תגבר על הקשיים. אתה לא לבד, כולנו איתך!!! שולחת לך חיבוק ע-נ-ק ומקווה שהרגשתך טיפה השתפרה!! מכל הלב, רומי

סיאמית

New member
גיא יקר

כחולת טרשת שגם בן-זוגה חולה במחלה הזו אני מבינה היטב את החששות שלך... נורא קשה לראות אדם אהוב סובל. גם אני, כתמר, מייעצת לך לא להשליך ממצבה של אמה שלך על אהובתך, ויותר מזה, אל תצא מנקודת הנחה שהיא "תישבר לך בידיים". יתכן שבת הזוג שלך יותר חזקה ממה ששניכם מעלים על דעתכם וכדאי יהיה אם תתן מקום לכוח הזה ולא תקח על עצמך מייד את תפקיד ה"חזק" (כי כך גם תכריח אותה לקחת על עצמה את תפקיד ה"חלשה", וחבל). חשוב לי להגיד לך, שכחולת ט.נ הייתי ועודני סקסית והעתיד עוד לפני! וכך גם ~א~, בן-זוגי המושלם והאהוב שמצבו לא קל בכלל, אבל אני לא מכירה הרבה גברים, חולים ו/או בריאים שהם כל כך מלאי שמחת חיים, סקסיות, כוח ואופטימיות. היום אני בהריון, וזו אחת מהדרכים של שנינו לקיים את האהבה שלנו ולשמוח בחיים. אתה רואה??? החיים לא הסתימו! הם "רק" קיבלו תפנית בלתי רצוייה... עדיף היה בלי הט.נ, כמובן... אבל היא פה והיא חלק מהחיים של שנינו ואם הטרשת היא המשא שאנחנו נאלץ לשאת על עצמנו בגלגול הזה, אז מילא! נסחוב אותה ונמשיך הלאה. תנסה להשאר במקום הזה של האהבה והאמפאתיה. בלי רחמים! לא עליה ולא על עצמך. אני ואהובי ההוכחה החיה לכך שאפשר לקיים מערכת זוגית יפה, שלמה ומספקת גם עם המחלה הזו. איך אמר לי ~א~ איזה יום שהייתי ב"דאון"?: הכל פתיר. הוא אולי לא זוכר את זה, אבל אני צרבתי את שתי המילים האלו על לוח לבי ואני מאחלת לך לעשות את אותו הדבר.

RomiVais

New member
סיאמית יקרה ../images/Emo24.gif ../images/Emo23.gif

אני כל כך שמחה שכתבת לגיא, כי את ו~א~ באמת הוכחה נפלאה למערכת זוגית קסומה!!! מאחלת לשניכם ולכל הזוגות כאן, את כל האהבה שבעולם!!! רומי

סיאמית

New member
רומי´לה ../images/Emo23.gif

כולם פה הוכחה לכך שהחיים ממשיכים (הם חזקים מהכל, לא?). העובדה שגם ~א~ וגם אני חולים בט.נ גורמת לנו להתמודד עם עוד כמה שאלות שזוגות אחרים לא מתמודדים איתן, אבל אני חושבת שסה"כ לטרפצת אין מקום גדול מאוד בקשר שלנו. היא שמה כמובן אבל היא לא במרכז. אנחנו זוג נורא רגיל! אוהבים, צוחקים, רבים, משלימים, משוחחים, דואגים, שואלים ו.... אוהבים אוהבים אוהבים!!! זה מצחיק, אבל המון פעמים קורה שהטרשת של האחד "מבטלת" כאילו את הטרשת של השני ואז... אין טרשת בכלל. קשה להסביר, אבל זה כך.

RomiVais

New member
אין לי מילים ../images/Emo22.gif ../images/Emo24.gif

מלבד לאחל לך שזה יהיה ככה - לעד!!!

יאצפן

New member
אני מפחד

גאי, אני חושב שאתה , בגלל האמא שלך צריך להיות חזק, חוץ מזה אני יכול להעיד כי גם אני חליתי , עברתי ניתוח 4 עקפים, וברוך השם, אני בריא היום. (מקווה) שמור על עצמך ונחזיק לך אצבעות , הרבי הרבי בריאות .

11talila

New member
החזק מעמד

גיא היקר בתור אחת שגילו לה את המחלה כחצי שנה אחרי נישואיי אני יכולנ לאמר לך שבתור זוג צעיר יש לכם את כל הכוחות שרק ניתן להעלות על הדעת. כמובן שיהיו עליות וירידות אבל בטוחני שלפי מכתבך אהבתך את זוגתך תתן לשניכם הרבה כוחות. לפעמים גם לא יודעים עד כמה כוחות יש עד שנדרשים לאסוף אותם ואין לי כלל ספק שאתם תוכלו למצב החדש הזה שהוא אמנם מצריך כמה שינויים קלים אך בהחלט חיים עם זה ועם מחליטים בראש אז גם חיים טוב. יישר כוח והרבה בריאות לך ולזוגתך טלילה

RomiVais

New member
היי יאצפן - ברוך הבא!! ../images/Emo24.gif

אני טיפה מבולבלת..... מההודעה שלך אני מבינה שאתה לא חולה טרשת נפוצה. אני טועה? אם כן - איתך הסליחה!!! אני שמחה לשמוע שאתה בריא היום למרות שנשמע שעברת ניתוח לא קל בכלל!! אני אשמח אם תספר לנו קצת על עצמך, ועל מה שהביא אותך לפורום זה. מאחלת לך את כל הבריאות וכל הטוב שבעולם, רומי

למעלה